11. maaliskuuta 2013

Method: Kylppärin puhdistusta

Testailin Eettiseltä Luksukselta saamiani kylppärin puhdistukseen tarkoitettuja puhdistusaineita. Testissä olivat pääasiassa puhdistuspyyhkeet ja wc-puhdistusaine. Aloitin puhdistuspyyhkeillä, joiden kerrotaan sopivan myös pöntöstä alas vedettäväksi. Tässä kohtaa tosin sopii hieman kyseenalaistaa, sillä asiantuntijat sanovat, että pönttöön sopii vain sinne oikeasti kuuluvat jutut eli wc-paperi ja "sitä ihteään". ;)


Lähdin liikkeelle hanan puhdistuksesta. Alla ennen- ja jälkeen-kuvat hanasta.Kuten näkyy, puhdistusliinat toimivat hanaan hyvin. :) Sitten vuorossa olikin itse lavuaari. Lavuaariin oli ehtinyt tarttua kaikenlaista, pääasiassa saippua- ja hammastahnajäämiä. Vaikka kuinka hinkkasin, niin valitettavasti niihin liinat eivät tehonneet. Joko jäämiä oli ehtinyt kertyä liikaa tai sitten liinojen teho ei vain riittänyt. Tässä kohtaa otin avuksi jo hyväksi todetun Methodin Bathroom Cleaner puhdistussuihkeen ja mikrokuituliinan. "Hyvin pyyhki" ja allas puhdistui. :)


Lopulta pyyhin puhdistusliinoilla muun muassa pölyt kylppärissä olevilta sisustustikkailta ja siihen liinat olivat varsin käteviä. Puhdistusliina ja pesuaine samassa, kätevää. Toimivat varmasti jatkossa myös lavuaariin ym. mutta eivät kovin tiukassa olevaan likaan.


Puhdistussuihkeella puhdistin myöskin wc-pyntyn muutoin, mutta itse pyntyn sitten uudistuneella Toilet Cleanerilla. Tätä uutta puhdistusinetta on tehostettu sitruunahapoilla. Tuoksuna on Spearmint. Pyntty puhdistui hyvin, mutta tuoksu ei mielestäni ole lainkaan niin raikas kuin vanhassa puhdistusaineessa.


Vanhassa wc-puhdistusaineessa (Method Eau de Toilettes) tuoksu on eukalyptus-minttu. Siitä tykkäsin kovastikin, tuoksu puhdistuksen jälkeen oli raikas ja tuoksu pelmahti nenään vielä jonkin aikaa puhdistuksen jälkeen. Uudessa spearmintin tuoksuisessa pesuaineessa raikasta tuoksua ei tullut. Joka tapauksessa puhdistusjälki tässä uudessakin on moitteeton, ainoastaan raikasta jälkituoksua jäin kaipaamaan.

Itse tulin lopputulokseen, että vaikka tuotteet eivät ole jokaiselta kantilta katsottuna niin sanotusti täydellisiä, niin suurimmaksi osaksi oikein kelpoja peruspuhdistukseen käypiä tuotteita. Itse käytän näitä jatkossa oikein mielelläni, isona plussana näissä on ollut ja on edelleenkin ympäristöystävällisyys. Puhdistusliinoista en ole vielä ihan varma, ostaisinko jatkossa vai käyttäisinkö vain puhdistusainetta ja mikrokuituliinaa. Onneksi liinoja on vielä hyvin jäljellä, joten jatkan testaamista. :)


Postaus tehty yhteistyössä Eettisen Luksuksen kanssa

12 kommenttia:

 1. Vaude hana ja koko vessa :) Meidän kodin ongelmakohtana on just nuo hanat, millään en oo saanu kiiltävänpuhtaiksi niitä. Taidan nyt kokeilla ja ostaa tuota methodin puhdistuspyyhejutskaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käteviä kyllä ovat peruspuhdistukseen. Mulla tosin ei ole kovin paljon likaa ehtinyt hanoihin pinttyäkään kun on niin uusi asunto että sinänsä vaikea sanoa, miten tuo sitten reagoisi, jos pinttynyttä likaa olisi enempi :)

   Poista
 2. Toi liinasysteemi toimis varmaan hyvin kaikkiin pieniin kohtiin! Esimerkiksi juuri tuohon hanaan, näyttää erittäin kiiltävältä :)

  Meillä on tuo Bathroom Cleaner käytössä ja olen tykännyt. En tiedä onko tuoksu niin herkullinen koiran mielestä, mutta se käy aina lipsuttelemassa juuri putsattuja kohtia :D Ja mitään myrkytyksiä ei ole tullut, kiitos myrkyttömyyden.

  Kunhan tuo vanha pönttöaine loppuu niin käyn hakemassa Toilet Cleaneria. Tykkäsin myös kovasti sen edellisen version tuoksusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi Bathroom Cleaner onkin tosi hyvää kamaa, vaikka en olekaan itse maistellut. Hih! ;) Toi uusi Toilet Cleaner ei oman käsitykseni mukaan ole vielä myynnissä - Eettisen Luksuksen sivuilla sitä ei siis vielä ole - mutta vanhaahan on ja mietinkin, pitäiskö käydä hakemassa yksi varastoon. Tykkään niin siitä tuoksusta. :D

   Poista
  2. Kyllä sitä uutta oli ainakin Sokoksella ja Stockallakin! Vanhaa ei ollut, olisin muuten ostanut :D

   Poista
 3. Wau, sun hanasi koki varsinaisen uudestisyntymisen!
  Arvaa huviksesi sainko taas yhtään lisää himoittavaa...? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn Hulluilla Päivillä Methodin puhdistusliinat olivat tarjouksessa, josko ne vaikka olisivat nyt keväälläkin. Eli jos et heti säntää hankkimaan, niin Hullareilta tosiaan kannattaa kurkistella. Perinteisesti aina jotkut Methodin tuotteet ovat tarjouksessa. :)

   Poista
 4. UUH :)))

  Siis tuo hana näyttää kiiltävääkin kiiltävämmältä :)))

  Muksaa iltaa! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiltäispä hanat aina noin! Ihanaa iltaa myös sulle raksu <3

   Poista
 5. Kiva kun postailet näistä methodin tuotteista, itsekin olen niistä kiinnostunut :) Mulla on ollut nyt tiskiainetta ja keittiön puhdistussuihketta kolmas pullo menossa, niihin olen ollut tosi tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on mun mielestä niin hyviä tuotteita, että oon tosi ilonen että voin kertoa näistä muillekin. :)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...