7. helmikuuta 2013

Kodin paperit järjestykseen

Loppuvuodesta kävin läpi ja järjestelin kodin tärkeät paperit. Niiden seassa olikin paljon sellaista, mitä ei enää (tai laisinkaan) tarvinnut säilyttää. Niinpä dokumenttilaatikot lattialle levälleen ja järjestämistä varten kasa muovitaskuja, unohtamatta dymoa!


Lajittelin kaikki paperit aiheiden mukaan ja jokaisen aiheen paperit omiin muovitaskuihin. Sitten vaan aihepiireittäin laatikoihin ja dymolla tekstit laatikoihin.Ja lopputulos:


Välillä on ylitsepääsemättömän vaikeaa saada paperit noihin laatikoihin vaan paperit saattavat jäädä lojumaan jonnekin matkan varrelle, kuten esimerkiksi siihen keittiön tasolle. Nyt tosin ne paperit lojuu siinä tasolle sijoittamassani säilytyslaatikossa. :D No joo, suurimman osan olen kuitenkin saanut noihin dokumenttilaatikoihin.

Mulla alkaa tänään noin kolmen kuukauden kurssi, jonka myötä tulee hieman rutiinia ja sisältöä arkeen. Saa nähdä, miten nopsaan tottuu taas säännöllisiin arkimenoihin. Mut mikäs siinä, kevättä kohti mennään! Mukavaa torstaita :)


20 kommenttia:

 1. Tosi hienossa järjestyksessä, toi on sitä mitä en koskaan saa tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuossa olikin hommaa ja se ylläpito... vaatii järjestelmällisyyttä ja välillä todellisia pinnistyksiä ettei paprut jää lojumaan ympäriinsä :D

   Poista
 2. Hyvä idea :). Meillä ollut mapeissa papereita, mutta nyt kun rumien mappien säilytyspaikka menee muuhun käyttöön, voiskin laittaa paperit vähän kauniimpiin säilytyslaatikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten vaan laatikoita hankkimaan ja järjestelypuuhiin! :)

   Poista
 3. OIKEEIIIIN KIVAA JA JÄNSKÄÄ PÄIVÄSULLE :):)

  Ihanan järkässä noi paprut on!! Mäkin sain inspiksen! YESH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sait inspiksen! :) Kiitos toivotuksista, kattellaan mitä päivä tuo tullessaan. :D

   Poista
 4. Mä olen yrittänyt myös pitää välillä paperijärjestystä yllä - ja juurikin noissa laatikoissa. Mutta lipeän kyllä jatkuvasti - niitä paperikasoja kertyy vähän joka puolelle. Täytyy taas yrittää ryhdistäytyä. Iso ongelma on se, että mä en saa niistä laatikoista siivottua niitä papereita, joita ei todellakaan tarvitse enää säilyttää; aika äkkiä täyttyvät lootat tällä mun systeemilläni;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vaan välillä ottaa projektiksi käydä laatikoiden sisällöt läpi ja viskoa turhat roskiin. Vaikka edes kerran vuoteen. :)

   Poista
 5. Kätevää kyllä! :) Mä yritin itse jokuaika sitten ikeasta noita laatikoita metsästää, että saisi itsekkin noin järkättyä paperit, mutta ilmeisesti noita ei enään siellä ole. Ainakin myyjä sanoin niin.. :( Nyt ne on mapissa järjestyksessä kaikki :D
  Minulla on blogissa sinulle tunnustus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi mun laatikot on Bigso dokumenttilaatikoita ja aikoinaan ostin ne NetAnttilasta. Käynpä illemmalla kurkkaamassa haasteen, kiitos!

   Poista
 6. Näyttää aivan ihanan järjestelmälliseltä ja fiksulta! Kuule, mitäs jos tehdään niin, että sä tuut vaikka meillekin sortteeraamaan kaikki meidän paperit ja järjestelemään ne noin? ;DD (Eikö olekin ihan taas suorastaan järjettömän hieno idea? =D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papereiden järjestely on ehkä tylsintä ikinä, tai no imurointi tylsempää. :D Mut noin muuten noi sun ideat on kyl aika hauskoja, hih! Nyt vaan niskasta kiinni ja sortteeraamaan ja sit tuut kertomaan kun homma on tehty. Hyvä idea mullakin, eikö? ;)

   Poista
  2. Ja grrrrrrrrhhhh mä sanon sun idealles ;D

   Oikeesti meidän makkarin lipasto, jossa myös se saakelin paperivuorikin sijaitsee, kaipaa kipeästi siivousta. Joten kun mä kerran sun niitä parempiakin ideoita apinoin niin innokkaasti, pakko kai on sitten apinoida tääkin... Jahka joutaa ja jaksaa... Joo, tuun kertomaan sitten kun homma on tehty, mutta älä suotta pidätä hengitystä odotellessasi... ;)

   Poista
  3. Lupaan hengittää odotellessani! Tsemppiä projektiin. :)

   Poista
 7. Kunnioitettavaa! Siivosin papruni viime vuonna ja haaviin jäi esim. veroehdotus vuodelta 2001 (wtf) ja sähkövatkaimen käyttöohje (WTF, kuka sellaista edes tarvii?). Mutta mitään en oppinut, tuolla odottaa taas kaapissa vuoden paperikasa setvijää :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittaminen on niin vaikeaa! Mullakin lojui noi laatikot ennen järjestämistä vaikka kuinka kauan tuossa pinossa. Ja lopulta ne lojui levitettynä lattialla, mutta olin päättänyt että loikin niiden yli niin kauan kuin homma on tehty. En jaksanut kauaa loikkia, joten homma oli suoritettava. :D

   Poista
 8. Uuu näyttää erittäin hyvältä! Hyvää kurssia :)

  VastaaPoista
 9. olen myöskin tehnyt tuon saman homman aikoinani ja oli muuten kamalaa :) mutta ainakin toistaiseksi paperit ovat vielä aikalailla järjestyksessä (ainakin osa ;) ). voi, mäkin haluan ton dymon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No parempi osa kuin ei ollenkaan :) Kumma miten järjestyksenpito joskus onkin niin vaikeaa. ;) Ja noita dymoja saa kohtuuhintaan esim. Ohlsonilta. ne on kyl tosi kätsyjä, kun pitää merkkailla juttuja.

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...