2. tammikuuta 2013

Voi steariini minkä teit!

Erehdyin polttamaan PartyLiten kauniita ihanan tuoksuisia valkoisia votiiveja näissä kirpparilta hankkimissani betonikupposissa. Nyt tietenkin sitten pohja on steariinissa enkä tiedä, miten sen saisi tuolta irti.

Olen joskus joutunut samaan tilanteeseen, mutten muista miten silloin steariini irtosi. Nyt yritin tulikuumalla vedessä liotella, mutta ei. Sitten yritin hieman sytyttimellä lämmitellä, jotta saisin steariinin pehmenemään ja siten rapsutettua pois. No, ei sekään toiminut.


Help!

Ja ah, teitä lukijoita on ilmaantunut taas pari lisää. Ihanaa, tervetuloa! <3 :)

19 kommenttia:

 1. Partylite kynttilöissä ei ole steariinia vaan parafiinia :-)

  VastaaPoista
 2. Itse polttelen partyliten kynttilöitä ja esim. ihan votiivikippaan jos jää jotain ni laitan jääkaappin että se kovettuu enemmän ja sitten ihan peukalolla painamalla irrotan sen sieltä pois.

  Olen kyllä "tulikuumalla" vedelläkin saanut parafiinin rippeet pois kipoista, mutta kokeileppas tota jääkaappi kikkaa :)

  VastaaPoista
 3. PartyLite käyttää kynttilöissään parafiinia, joka sulaa paljon pienemmässä lämpötilassa jo, entä steariini. Itse suosittelen edelleen kokeilemaan kuumaa vettä. Anna rauhassa sulaa tiskialtaassa vähän pitempäänkin, jos se vaikka auttaisi. Betoniastia voi kyllä imaista itseensä kovempaa, entä ihan lasiset somisteet.

  Mä olen joskus laittanut somisteet veden kanssa mikroon, kun mullakin on steariinit jämähtäneet oikein urakalla kiinni. Kyllä ne mikrossa irtosivat todella hyvin, mutta en todellakaan suosittele kokeiltavaksi. Mua pelotti koko ajan, et jotain pahempaakin tapahtuu.

  Toivottavasti saat jäämät irti :)

  VastaaPoista
 4. Liota steariini reilussa annoksessa käsitiskiainetta ja lämpöistä vettä mukaan hiukan. Anna olla tunti, pari. Ainakin monista lasisista tuikkukipoista irtoaa noin.

  Blogissani on sinulle blogitunnustus, käy ihmeessä kurkkimassa: http://girlystyleblogi.blogspot.fi/2013/01/a-blog-with-substance-tunnustus.html

  Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tämä olkoon yksi kokeiltavista kikoista, jos pelkkä kiehuvankuuma vesi tai jääkaappi ei auta. Saa nähdä missä järjestyksessä lähden vinkkejä kokeilemaan. ;)

   Ja kiitos tunnustuksesta, ihanaa ko ajattelit mua! :)

   Poista
 5. Kokeile laittaa kipot joksikin aikaa pakkaseen ja rapsuttele sitten steariini pois.

  En ole varma auttaako tähän pulmaan, mutta itse sain tuolla keinolla steariinin pois pöytäliinasta :)

  ps. Mukava blogi sinulla, olen vasta löytänyt tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kokeilla tuota kylmään laittamista, eka ajattelin kokeilla vielä kerran kuumaa vettä. :)

   Poista
 6. En ole itse koittanut koskaan saada steariinia irti mistään, mutta kuulemma purkan saa kankaasta pakastamalla ja sitten rapsuttamalla, joten varmaan kokeilisin sitten kylmää itse seuraavaksi jos kuuma ei auta. Siitä ei tosin ole välttämättä mitään hyötyä, mutta ainahan sitä voi yrittää :D

  VastaaPoista
 7. Olen saanut steariinit useaan otteeseen irti fairylla, kuumalla vedellä ja raaputtamalla :)

  VastaaPoista
 8. Kattilassa vesihauteessa oon kans saanut yleensä irtoamaan, mutten tiedä sitten miten toi betoni tykkää siitä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonin osuus muakin askarruttaa. Ajattelin josko kuumaa vettä kuitenkin kokeilen eka, sitten muita keinoja. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 9. Liota kuumassa vedessä, minä teen paljon itse kynttilöitä ja pesen mm. muotit kuumalla vedellä ja kaikki parafiini yms. lähtee hyvin irti. :)
  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vielä kerran kokeilla sillä kuumalla vedellä, toivotaan että auttaa! Ja ihanaa alkanutta vuotta sullekin Tuisku! <3

   Poista
 10. Hei kuules, meillä ihan tavallisella tiskaamisella olen saanut steariinit irroteltua? Toivottavasti saat ne pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Toisesta kiposta sain suurimman osan parafiinit pois, kun liotin kuumassa vedessä ja tiskiaineessa, jonka jälkeen sitten kaavin pois. Tein sen sormin, joten nyt on sormet höllänä ja kipeät. Toinen kuppi vielä jäljellä ja siihen täytyy kyllä ottaa joku (tylppä) apuväline avuksi, jotta säästän sormiani. ;)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...