28. tammikuuta 2013

Pillereitä

Jäin eilen miettimään hyvinvointiasioita ja sitä, mitä kaikkea esimerkiksi tämä naaman kuntoon saaminen vaatii. Oli pakko ottaa kuva siitä pillerimäärästä minkä aamuisin pistän kurkusta alas, sillä tuntuu kuin olisin vanha tai vakavastikin sairas kun niin monta pilleriä tulee otettua päivittäin. Ja oikeasti ne kaikki on vaan vitamiineja ja sen semmoisia.

2 D-vitamiinitablettia, sinkkitabletti, monivitamiini, C-vitamiini, kromi sekä tuo musta on Ducray-kuurin lisäravinnepilleri.

Noiden lisäksi pitäisi huolehtia maitohappobakteerien sekä kalaöljyjen saannista eli ostoslistallani on molemmat. Siitä saisi yllä oleva satsi vahvennusta vielä kahdella pillerillä. Ja jos kyseisiä ravinteita ei saa tarpeeksi ravinnosta (tarpeeksi D-vitamiiniahan ei tietty tähän aikaan vuodesta saa mistään) on ne saatava osittain purkista. Ja kaikki nuo ravinteet ovat tärkeitä taistelussani hiustenlähtöä vastaan sekä kasvojeni ihon parantamisessa.


Kuvat: Apteekkituotteet.fi


Ruokavalion kuntoon pistäminen on vielä kesken, joskin edistystäkin on tapahtunut. En mitenkään kuitenkaan saa ravinnosta ja ympäristöstä noita tarvitsemiani juttuja, en sitten millään. Aika hurjalta vaan tuntui kun tajusin vitskumääräni vaikka hyväksihän nuo on eivätkä kai kovin pahasti edes riitele keskenään?

Kuinka monen purkin kantta teillä availlaan päivittäin vai käytättekö mitään lisäjutskia?24 kommenttia:

 1. Mulla on kotona kaapin päällä monivitamiinipurkki, mutta en kyl ikinä muista ottaa. Eli mä en syö siis mitään. Tämä se vasta huolestuttava on! :D

  VastaaPoista
 2. En nyt sanoisi sen menevän ihan noinkaan, ettei tähän vuoden aikaan d-vitamiinia saa tarpeeksi mistään. Muutakun purkista. Katsopa joskus, paljonko esim. 2 dl maitoa on d-vitamiinia ja monellako lasillisella saisi päivän saantisuositukset täytettyä. Riippuu tietysti siitäkin, käyttääkö ylipäätänsä maitoa mutta ei siis mitenkään mahdotontehtävä :)
  Itse syön multitabsin raskausvitamiineja yhden päivässä, ne sisältävät kaikki tarpeelliset vitamiinit, magnesiumit, foolihapot jne. Tosin vain d-vitamiinia niissä taitaa olla juuri päivän saantisuosituksen verran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että D-vitamiinia saa myös useista maitotuotteista ja käytänkin maitoa aika reilusti päivittäin kahvin kanssa. Siihen päälle muutamat muut maidolliset tuotteet. Mulla se saantitarve on aika korkea ja siksi olen kokenut tarvetta ottaa sitä purkista lisää. :)

   Poista
 3. Ennen oli mullakin valtava pillerimäärä (johtuen syömishäiriön aiheuttamista puutoksista) mut nyt voin ylpeenä sanoa että ei yhtään napsua! Särkylääkkeitäkään en käytä. Ravinnosta saa kaiken kun jaksaa aluksi ottaa selvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla on just toi, kun en syö tarpeeksi enkä oikein niin oon koittanut sitten purkista ottaa etten kuolis ennen aikojani. Ja mulla on semmonen perussairaus etten oikein voisi mielellään sairastella. Joo tiedän, pitäisi pitää parempaa huolta ittestäni ja kovasti nyt yritän. Se on vaan pitkällinen prosessi, kuten saatat ehkä ymmärtää. <3

   Poista
 4. tuo laktoseven on ihan paras..varsinkin näin lentsusena kautena..pelastanu meidätkin monelta vatsataudilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaan, että kun suoliston bakteeritasapainosta pitää huolta se vaikuttaa myös kokonaisvaltaisesti terveyteen. Maitohappobakteereilla voi siis ehkäistä myös esimerkiksi flunssia! <3

   Poista
  2. Mullakin tällä hetkellä Lacto Seven käytössä. Mutta maitohappobakteerivalmisteita kannattaa itseasiassa vaihdella säännöllisin väliajoin sillä eri valmisteissa on eri kannat ja elimistö kaipaa erilaisia bakteerikantoja. Näin mulle proviisori selitti.

   Poista
  3. Kuulostaa ihan järkevältä. Mä syön Lacto Seveniä yleensä, mutta vaan kuurin silloin tällöin.

   Poista
 5. Mullakin ollut vitamiiniasiat aika paljon viime aikoina mielessä. Kasvissyöjäksi ryhtymisen myötä pitänyt miettiä asiaa enemmänkin. Monivitamiinivalmistetta mielelläni nauttisin, mutta koska ne kaikki käytännössä sisältävät jodia niin en voi niitä syödä.

  Mun pitäisi mussuttaa 9 eri ravintolisää, mutta tällä hetkellä en todellakaan niin tee. Osittain siksi että osaa vitamiineista seurataan verikokeilla ja aloitan lisien syömisen vasta sitten jos arvot radikaalisti huononevat. Osaa lisistä syön kuuriluonteisesti. Joitakin pitäisi varmaan nyt jo päivittäin syödä, esim. kalsiumin saantini on aika olematonta, mutta koska kalsiumlisä heikentää mm. raudan ja tyroksiinin imeytymistä en ole vielä saanut aikaiseksi aloittaa kalsiumlisän syömistä. D-vitamiinia syön ympäri vuoden ja sen pitoisuutta veressä myös seuraan, jotta voin tarvittaessa säätää vitamiinin määrää. Samoin B12-vitamiinin pitoisuutta veressäni seurataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tommoset arvojen seurantakokeet voisivat olla aika näppärät, tietäisi mitä lisiä tarvii syödä ja mitä ei. C-vitamiinin varmaan jätän tämän viikon lopussa pois, kun purkki tyhjenee mutta ihon kunnon vuoksi pitäisi aloittaa maitohappobakteerit ja kalaöljy. D-vitamiinin tuplasin tästä päivästä alkaen. Monivitamiinin voin jättää pois heti, kun ruokavalioni järkiintyy.

   Poista
 6. Mä olen niin surkea tapaus näiden lisäravinteiden kanssa... Viime syksynä tympäännyin huonokuntoisiin kynsiini ja ostin oikein apteekista joitain pillereitä, joita muistin sitten kokonaista kolme kappaletta ottaa ennenkuin kadotin koko purkin. Justiinsa löysin kaapin perältä purkin kalaöljykapseleita, joista vasta kolmannes käytetty. Parasta ennen 04/12... Vieläköhän niitä uskaltaa syödä? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhih, ei ehkä kantsi enää syödä. Mutta kannattaa miettiä, että tarviiko lisäravinteita ja vitamiineja edes ottaa purkista. Ihan huvin vuoksi en ehkä söis. :)

   Poista
 7. :):) Mulla on duunissa neljää eri purkkia, joista popsin päivän mittaan pilsuja :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAHAH..nooo sillon ku muistan!!! aina ei voi muistaa...;)

   Poista
  2. Mitä pillereitä voi napsii pitkin päivää, eiks niitä yleensä oteta joko aamulla tai illalla? :D Hih, saivartelen... tiedän! <3

   Poista
 8. Itse en lisäravinnepurkkeihin koske, Paitsi lääkärin määräämään kalsiumiin jota tarvitsen yhden lääkkeen tueksi.
  Hyvin olen pärjännyt, flunssaa tai ripulia en ole sairastanut ainakaan 10-vuoteen. Käytän Gefilustuotteita kaupasta, piimä, jukurtti jne niillä säilyy maittohappo tasapaino.
  Valitettavasti en itse usko noihin purkkien sisältöön vaan uskon luomuna saataviin vitamiineihin.
  Hedelmät, juurekset, vihannekset ja kalat ovatkin tärkeässä osassa ravintoani. Pyrin syömään luomua ja lisäaineetonta ja silloin ei mielestäni myöskään pilleripurkit sovi yhteen sen kanssa.
  Nyt muuten on appelsiinien aikakausi ja aah mikä C-vitamiinin lähde

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ehdottomana tavoitteena saada vitamiinit ja muut tärkeät aineet ravinnosta, mutta nyt jonkin aikaa on toimittava purkkien avulla.

   Poista
 9. Mietin samaista asiaa just eilen ja nyt piti ihan käydä laskemassa et pelkästään aamuisin täällä aukeaa 9(!!) purkkia, niistä tosin suurin osa lääkkeitä. Siihen sitten vielä iltalääkkeet ja astmapiiput, nenäsuihkeet ja tällä hetkellä esim antibiootti päälle.... huhhuh... Ihan järkky määrä kyllä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika huima määrä sullakin! Mulla on tuohon aamuisin lisää vielä yks peruslääke ja illalle jää yksi pilleri. Tosin mä laitan aina mun vitskut sunnuntai-iltaisin pikkuruiseen dosettiin, koska mä unohtaisin ne muuten ottaa. :D

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...