26. tammikuuta 2013

Ongelmanaama + kuva

Olen täällä blogissa kertonut useampaankin otteeseen iho-ongelmistani, viimeisimpänä räjähtäneestä naamastani (<-- klik). Nyt ajattelin julkaista kuvan, jotta näkisitte edes osan totuudesta.


Ihon kuntoon ja tuntoon nähden kuva näyttää hieman lievemmältä. Kuten näette, suunympärysalueeni on varsin kukikas. Iho ja näpyt ovat paikoitellen jopa aika kipeitä. Minulla siis diagnosoitiin joitakin vuosia sitten suunympärysihottuma, joka myös nimellä POD tunnetaan. Tämä voi myös toki olla ruusufinniä, joka sekin on tutkimuksissa yhdistetty suunympärysihottumaan.

Tämä tauti on krooninen ja aina silloin tällöin puhkeaa. Minulla tämä taitaa olla ollut näin pahana pari kertaa elämäni aikana. Käyttämäni Skinoren-voide ei auttanut, joten jätin sen pois. Nyt olen myös päättänyt jättää ihonhoidon vähemmälle, sillä ns. ylihoitaminen voi myös pahentaa asiaa. Olen tehnyt iltaisin iholle kevyen öljypuhdistuksen eli hieron kasvoille kookosöljyä, jolla lika lähtee pois. Aamuisin en puhdista kasvoja ollenkaan. Tämän ylihoitovinkin luin aiempaan postaukseen vinkkinä linkatusta Nujerra akne-oppaasta. 

Nyt olen päättänyt kokeilla myös kookosöljyn pois jättämistä ulkoisesta käytöstä. Olen viikon verran lisännyt aamuisin kahviini lusikallisen kookosöljyä ja se saa nyt jonkin aikaa riittää. Ajattelin koittaa pestä kasvoni Lushin Coalface-saippualla (linkki vanhaan postaukseeni), jota minulta löytyy tuolta varastoista. En ole varma, onko mulla vielä olemassa Lushin Fresh Farmacy-saippuaa (linkki vanhaan postaukseeni), mutta jos on niin sitäkin voisi koklata. Äitini antoi myös minulle Zinkosal-nimistä sinkkivoidetta ja sen käytön aloitan nyt tuohon ongelma-alueelle.

Coalface

Fresh Farmacy

Suunympärysihottumaan ja ruusufinniin on olemassa myös lääkehoito eli antibioottikuuri sisäisesti käytettynä sekä ulkoisesti käytettäviä voiteita. Yleisimmin käytetty antibiootti on tetrasykliini, mutta se ei tule kysymykseen, sillä olen sille allerginen. Pahoissa tapauksissa voidaan käyttää myös Roaccutan-kuuria, jonka tosin saa määrätä vain äärimmäiseen tilanteeseen akneen erikoistunut ihotautilääkäri. Oli miten oli, sitä kuuria minä en huolisi vaikka maksettaisi. Kyse on niin tujusta aineesta, että en uskaltaisi sitä syödä.

 Onneksi minulla on varattuna asian tiimoilta aika lääkärille, mutta se on vasta 6.2. Siihen asti on vaan kestettävä, vaikka kyllä tämä todella kurjaa on. :(

34 kommenttia:

 1. Tosi ikävä juttu ettei tuohon ole löytynyt oikein toimivaa ratkaisua, toivottavasti seuraava käynti antaa lisää apuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan mitä lääkäri sanoo. Tää on vähän tällainen ikuisuushomma, kuten netistä olen lukenut. Onneksi tämä jossain vaiheessa helpottaa, mutta siihen asti on vaan kestettävä. :)

   Poista
 2. Kiitos, että jaoit huolesi kanssamme. Jään pohtimaan tapaustasi, jos keksin jotain helpotusta ihottumaan, niin palaan asiaan. Sinkkivoide auttaa varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi. Halusin jakaa tämän asian monesta syystä. Tietenkin pääsyy on se, että tämän kanssa eläminen on aika kurjaa ja joka päivä odottaa ja toivoo, että alkaisi helpottamaan. Toisekseen jos joku saa vertaistukea tästä, niin hyvä. En ole varmasti ainoa, jota tämä vaiva kiusaa. Ja sitten on se, että olen niin monta kertaa "vihjaillut" ihoni olevan huonossa kunnossa, että ajattelin nyt oikein näyttää missä mennään. Toivottavasti näistä kotikeinoistani olisi nyt jotain apua, ettei ainoa vaihtoehto olisi tosiaan antibioottikuuri. Uskon tosin etten ehkä välty kuurilta siltikään... ja miten hassu nimitys sairaudelle: suunympärysihottuma. Nämä kun ovat enemmänkin kipeitä finnejä. :/

   Poista
 3. näyttäs ruusufinniltä..sinkkivoide saattas auttaa kuten ninni edellä mainitsi. Ainakin edullinen kokeilu kun vauvan hoito hyllystä nappaset selviät parilla eurolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää myös siltä suunympärysihottumalta, mutta toisaalta niiden on (netissä ainakin) sanottu liittyvän jotenkin toisiinsa. Sain äidiltäni tosiaan sinkkivoidetta ja sitä kokeilen. Sitten kun tuo loppuu, niin saatan kokeilla sitä vauvoille tarkoitettua sinkkivoidetta (kuulema Natusanilla on). Kiitos kommentistasi. <3

   Poista
 4. Mulla on ollut aivan samalainen suunympärysiho mutta tässä on muutamia tuotteita, jotka mua on auttanu.

  -Sinkkitabletit. Yksi päivässä ei riitä, kolme päivässä auttoi.
  -Etanavoide yövoiteena.
  -Malu Wilz Oil Control Treatment -erikoishoitoemulsio päivisin.
  -Brevoxyl t-alueella kosteusvoiteen alla aamuin illoin.
  -Veden juonti, vähintään puolitoista litraa päivässä.


  Aloitin nämä kaikki samaan aikaan, joten en tiedä mikä/mitkä näistä ovat tehonneet eniten mutta muutos tapahtui viikossa.

  - Auli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! :) Mulla onkin sinkkilisä käytössä ollut nyt muutaman päivän, toistaiseksi syön vain yhden päivässä kun käytössä on myös monivitamiini. Nyt tuli eilen illalla käyttöön myös tuo sinkkivoide (Zinkosal). Kokeilen nyt aluksi näillä, katsotaan mitä ajan kanssa sitten tapahtuu lisää ja mitä esimerkiksi lääkäri määrää sitten helmikuussa.

   Poista
 5. Hei Irina!

  En tunne tuota ihosi sairautta, mutta tällaiset asiat tulivat mieleen, koska olen itse kovin allerginen monelle asialle, niin kannattaisiko kysyä ihotautilääkäriltä myös näistä:

  - käyttämäsi kookos; toisille erittäin allergisoivaa, ei voi esim. syödä lainkaan missään muodossa eikä käyttää saippuoita tai muita pesuaineita, joissa kookosta (sitä käytetään PALJON pesuaineissa)

  - lisäravinne hiustenlähtöön; sen sisältämät aineet voisi olla hyvä lääkärin katsoa läpi, koska osa niistä voi olla allergisoivia

  - pesuaineet (iho + koti) ja voiteet joissa tuoksuja; tuoksun aikaansaamiseksi voi olla käytetty useita (ihan luonnollisia, mutta luontohan valitettavasti allergisoi monia) eri ainesosia, joista jokin tai useammat ärsyttävät jatkuvassa käytössä

  On ihan mahdollista, ettei mikään näistä vaikuta ihosi vointiin, mutta ajattelin vinkata, koska usein esim. kookoksen suurta allergisoivaa vaikutusta ei tiedetä ja tuoksujen kertymää (iho+hiukset+tekstiilit) ei tule ajatelleeksi, jos tuote on luontoystävällinen. Ajattelin, että mahdolliset allergiset jutut saattavat pahentaa ihosi vointia, minulla kun iho reagoi voimakkaasti allergisoiviin juttuihin. Luonnonkosmetiikkaa yms. minulla ei ole mitään vastaan, mutta sen kanssa kannattaa olla tarkkana mahdollisten allergioiden varalta, jotka saattavat pahentua huomaamatta, kun elimistöön "kertyy" eri lähteistä allergisoivaa ainesta.

  Toivottavasti ihollesi löytyy helpottava hoito! Mukavaa kevättalven jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! On pakko kyllä ottaa myös huomioon mainitsemasi mahdollisuus allergiaan. Varovasti aion kokeilla eri asioita ja esimerkiksi kookoksen jätin nyt ulkoisesta ihonhoidosta pois. Kivaa lopputalvea sinulle myös. :)

   Poista
 6. Oletko käyttänyt jotain teepuuöljyä sisältäviä juttuja? Esim saippuaa. Sillä on desinfioiva vaikutuskin.
  Mulla kun joskus hormoonitoiminta sekos ja kasvot alkoi elämään niin pesin teepuusaippualla ja lättäsin jojobaöljyä päälle. Ku saippua kuivatti ihoa aika paljon. Muistaakseni se auttoi.
  Mutta nää on just näitä juttuja että jollakin auttaa toisilla ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös kuullut tuosta jojobaöljystä, mutta teepuusaippua on uusi tuttavuus. Kiitos vinkeistä. :)

   Poista
 7. Toivottavasti jokin ylläolevista neuvoista auttaa ja helmikuinen lääkärireissu <3 Ihania ihmisiä, kun jakavat neuvojaan <3

  Kivaa päivää :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja, että tää tästä pian rauhottuisi! Ja todellakin on ihana saada erilaisia vinkkejä ja neuvoja vaikka kaikkia ei pystykään samaan aikaan kokeilemaan. Tänne voi palata sitten uudelleen, kun etsii uutta keinoa kokeiltavaksi.

   Ihanaa iltaa! <3

   Poista
 8. Auts. On varmasti kipeät. :(
  Itse söin aikoinaan Roacuttan-kuureja, ja sain niistä suuren avun. Nykyään iho on todella hyvässä kunnossa.
  Jos et muusta löydä apua, niin funtsi vielä tuota kuuria. Ei se ole niin paha, kun annetaan olettaa, toki henkilökohtaistahan se on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipeät ja rumat ovat. :/ Toi Roaccutan on semmoinen hevoskuuri ja koettelemus koko elimistölle, että siksi pelottaa ajatellakin. Jospa löytyisi joku lievempi antibiootti, jos sille linjalle on lähdettävä.

   Poista
 9. Viljat (vehnä pahin), sokeri, maito mahdollisia aiheuttajia. Ylipäänsä ravinnolla on suuri merkitys esim. aknen ja ruusun puhkeamisessa. On omakohtaista ja lähipiirin kokemusta. Tsemppiä syyn ja hoidon etsimiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta olenkin lukenut. Ajattelin jättää viljat mahdollisimman vähälle, tekee hyvää myös painonhallintaa ajatellen. Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 10. mulla on ihan samaa ollut, välillä suunympärysihottumana ja välillä ruusufinninä, voidetta olen saanut siihen ja sit antibiootti kuuri, se on kyllä pysynyt rauhallisena muutaman vuoden, mutta noin vuosi raskauden jälkeen mulla puhkes akne poskiin ja leukapieliin, oikein kutiavia ja kipeitä näppyjä, en tajunnut hakea siihen mitään, ja nyt sitten on arpia. Myöhemmin siihen kirjoitettiin jotain antibioottivoidetta ja ehkäisypillerit, mitä en ruvennu syömään kun muutenkin on mielenterveysongelmia. Mulle ei kyllä toiminu kumpikaan noista lushin tuotteista. Enkä vieläkään ole löytänyt mitään hyvää, pitää jatkaa etsintää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäisypillereitähän joo määrätään monesti erilaisia finnitauteja parantamaan, mutta ne on kans semmonen tuote mitä en suostu ottamaan vastaan. En tietty innostu siitä antibioottikuuristakaan, mutta voi olla, että sellainen on tarpeen, jotta saa tulehdusreaktion sammumaan. Tsemppiä sulle myös ongelman pariin. Sinkkivoiteen sanotaan myös vaalentavan arpia, joten voisit ehkä kokeilla? :)

   Poista
 11. Sinkkivoide on tosiaan hyvä rauhoittaja iholle, kannattaa kokeilla ihan perusmarketeissa vauvoille tarkoitettua sinkkivoidetta! Ei maksa paljoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä saatan jatkossakin kokeilla, jos tämä äidiltäni saamani apteekin versio toimii. :)

   Poista
 12. Oijoi. Kipeitä ovat varmasti :( Toivottavasti noilla ylläolevilla keinoilla nassuli rauhoittuisi:) Kivaa iltaa siulle <3
  Soili DM Koti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukut ja varpaat pystyssä, että pian helpottaa! Ihanaa iltaa sullekin <3

   Poista
 13. Heipsis, mulla on ollut paha akne poskissa ja minulla jos mitä voiteita, en muista nimiä. Kasvot olivat niin kipeät, että esim. peseminen sarttui. Näpyt ja tulehdus alkoivat helpottaa heti kun tuolloin menin töihin puutarhalle, jossa vietin koko päivän kasvihuoneen kosteassa ilmastossa. Lisäksi stressiä oli kovasti silloin, kun ihokin kukki. Mitä jos kokeilisit höyryhengityksen kaltaista kasvojen "höyryttämistä" eli rauhoittaisikohan iho jos se saisi päivittäin höyrykylpyjä? Kovasti voimia ja hyviä vinkkejä ovat kyllä edelliset kommentoijat laittaneet. :) toivottavasti apu löytyy. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon vinkistä! Höyrykylpy kuulostaa kyllä aikasta hyvältä, ainoa tosin mitä mietin, että mitenköhän couperosa ihoni siihen reagoi. Mut pistän taatusti korvan taakse. :)

   Poista
 14. Teepuusaippuasta tuolla jo aiemmin joku vinkkasikin. Mutta itse olen moneen iho-ongelmaan, sekä omiini, että lasteni (pojalla oli tosi paha akne selässä ja tytöllä lievä psoriasis) käyttänyt teepuuöljyä. Sitä on saatavina monenvahvuisena - itse käytän 100%:sta desifiointiin ja hoitoon sitten laimennettua joko voiteena tai stickinä. Nämä on auttaneet paremmin esimerkiksi pojan akneen kuin mitkään lääkevoiteet. Toivottavasti löytyy apu tuohon vaivaan - voivat olla aika kivuliaitakin nuo.

  VastaaPoista
 15. Kiitos vinkistä, täytyy kai alkaa googlettelemaan tuota teepuusaippuaa ja -öljyä. :)

  VastaaPoista
 16. Moi!

  Aloin vasta seuraavaan blogiasi, mutta pakko kommentoida, kun itse kamppailen juurikin samaisen ihottuman kanssa, nyt menossa toinen tetrasykliinikuuri. Jos sitä ei huomioida, minulla auttoi ehkä selkeimmin meikkien vaihtaminen mineraaliversioon, siis niihin puhtaisiin mineraalimeikkeihin, ei markettiversioihin. Paljoa en muutenkaan käytä, mutta niillä voi huoletta käyttää meikkipohjaa päivittäin. Muuten käytän apteekista la Roche posayn puhdistustuotteita ja voiteena vain perusvoidetta. Lisäravinteina sinkkiä ja D-vitamiinia, kalaöljyä ja maitohappoja + ruuassa välttelen lisäaineita, runsaasti mausteita tms. Näillä suunta parempaan ja toivoen :) toivottavasti sinullakin helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sillä ettäkö toivoisin tätä vaivaa kellekään muulle, mutta sinänsä kiva kuulla että joku muukin tästä kärsii. Mä meikkaan nykyään toooodella vähän, koska liikun aika vähän missään. Niinä harvoina kertoina kun käyn jossain sivelen hieman Lumenen Triple Stay mattameikkivoidetta naamaan, jotta kehtaan näyttäytyä ulkona. Muutoin kasvoni ovat meikeistä vapaana suurimman osan ajasta.

   Puhdistuksessa käytän nyt Lushin Coalface-saippuaa sen verran kun sitä riittää ja toivon kasvojen kunnon paranevan sen verran, että voin ottaa käyttöön puhdistussarjan luonnonkosmetiikan osastolta. Sinkkivoidetta olen reilusti sivellyt ongelmakohdille ja muina aikoina käytän ACOn hellävaraista kosteusvoidetta tai jotain muuta neutraalia.

   Lisäravinteina mulla on vaikka mitä kuten tuoreimmassa postauksessani kerroin ja lisäksi olen tehnyt ostoslistaa apteekkiin: Omega3 + E-vitamiineja, Lacto Sevenia. D-vitamiinit juuri tuplasin ja sinkkiä syön päivässä yhden pillerin. Ruokavaliomuutosta olen tässä opetellut myöskin ja muun muassa kaurapuuron kanssa käyttämän mehukeiton vaihdoin juuri sokerilliseen versioon juurikin siksi, jotta ei ihan niin paljon tulisi keinotekoisia aineita napsittua.

   Tuntuu, että saattaisin ehkä olla jäljillä? ;)

   Poista
 17. Toivottavasti saat sitten lääkäristä apuja. Tsemppiä! =)

  VastaaPoista
 18. Voi kun harmi, että sullakin on acnea! Niin oli mullakin ja todella pahana. Jos yhtään lohduttaa, niin tuo ei kovin huonolta ainakaan noissa kuvissa näytä, ihan totta! Mutta ei näppylät koskaan kivoja ole.

  Mun koko naama oli muutama vuosi sitten kauttaaltaan ihan punainen, tulehtunut ja isoilla finneillä. Keskenmenon jälkeen mun hormonit kai meni jotenkin ihan sekaisin. Näytettiin ihan samanlaisilta meidän silloin 1vee pojan kanssa, jolla oli vesirokko :) Sain ensin antibioottikuurin, josta ei ollut mitään tehoa, ja sitten roacutanin, jolla se meni pikkuhiljaa pois. Yli puoli vuotta siinä kamaluudessa vierähti. Ja roseaciaa kaupan päälle, eli nassu on punainen edelleenkin, parempi jo Roxec-voidetta käytettyäni. Mutta mihinkään en mene ilman meikkiä, arvet on muistona ja herkkä iho edelleenkin...

  Olen katsonut kuvia niiltä ajoilta, ja tajunnut vasta jälkikäteen, miten kamalalta mä näytin tulehtuneen ihoni kanssa. Silloin en asiaa halunnut ajatella, enkä peiliin juuri katsonut, yritin vain jatkaa elämistä niinkuin ennenkin. Toivottavasti sun menemistä ei nuo iho-ongelmat rajoita!

  Voimia, täällä ollaan aidosti tukena! Toivottavasti et ajatellut että vähättelin sun ongelmaa kertomalla omista kokemuksistani! Haleja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksesta! Nyt koitan Avitcid-voidetta siihen pikkuhiljaa totutellen. Aika näyttää, mihin tämä menee. :)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...