1. tammikuuta 2013

Materiaaliset tavoitteet vuodelle 2013

Aloitetaanpa blogin uusi vuosi listaamalla tänne materiaan liittyvät tavoitteet tälle uudelle ja toivottavasti entistäkin upeammalle vuodelle.


Bestå! Kuvassa on 120 x 40 x 48 kokoinen Bestå-kaappi, joita olisi tarkoitus saada kaksi kappaletta vierekkäin niin sanotusti tv-tasoksi. Television lisäksi olisi tarve saada kaappitilaa sekä myöskin tasotilaa erilaisille somisteille. Beståsta olen haaveillut nyt keväästä 2011 saakka, joten eiköhän tämä ole sisustukseen liittyvien hankintojen osalta nyt se prioriteetti ykkönen!


Alkusyksystä (2012) päätin vihdoin, minkä merkkisen järjestelmäkameran haluan. Merkiksi valikoitui Canon. Se on kuulema aloittelijalle näppärä valinta ja monet ammattikuvaajatkin vannovat Canonin nimeen. Tämän päätöksen myötä Canonilta oltiin minuun yhteydessä ja he tarjosivat mahdollisuutta lainata kameroita ja tarttumalla tilaisuuteen sain puolen vuoden aikana useampaakin eri mallista järkkäriä ja yhtä pokkariakin kokeilla. Suuri kiitos Canonille! Uskon, että malliksi voi hyvinkin valikoitua EOS 650D - tuskin kovin paljon vanhempaa mallia rungosta kannattaa hankkiakaan - mutta tarkempi pohdinta tapahtuu sitten, kun kamera on vara hankkia. Mutta toivon kovasti, että tänä vuonna saan elämäni ensimmäisen järjestelmäkameran.


Tulostin on ehdottoman tärkeä hankinta. Sille olisi jo niin monen monta kertaa ollut todellista tarvetta, joten tänä vuonna se on hankittava. Tämä valkoinen Canonin Pixma on todella varteenotettava vaihtoehto.


Dyson imuri tai vastaavanlainen muulta merkiltä. Aivan ehdoton, jotta siivouksesta tulisi edes hieman yksinkertaisempaa kuin nykyään. Minulla on pieneen kotiin todella sopiva imuri, Electroluxin Ergorapido ja sillä imuroi pienessä hetkessä pikkuisen asunnon. Ongelma on sängyn ja sohvan alta imuroiminen. Rikkaimuri-ominaisuuden vuoksi imuri ei mahdu sänkyni alle, vaikka lattian ja sängyn välinen aukko on reilu, noin 20cm ainakin. Rikkaimuriosa on sen verran paksu, että ei mahdu. Sama tietenkin sohvan kanssa. Ergorapidolla imuroimisen lisäksi - jotta pölyt saa pois - pitää vielä erikseen pyyhkiä lastan kanssa, kun taas normi-imurin kanssa sängyn ja sohvan alle pääsisi. Hankintalistalla siis pienikokoinen perus imuri ja pölypussiton versio kiitos.


Tämä tappi ei vaan herkästi ylety kovin korkealle, joten hankintalistalla myös pidemmän aikaa ollut Bekväm-porrasjakkara Ikeasta. Valkoisena.


Minun äärettömän herkille silmilleni sopiva Sensain 38-ripsari on hyväksi todettu. Pysyy hyvin sateessa, tuulessa ja tuiskussa ja on todella helppo pestä pois. Ja tosiaan, ei mitään oireita herkissä silmissäni tätä käyttäessä. Eikä varise.

Tiedän, että pitkin vuotta tuleen himoitsemaan ja haluamaan paljon muutakin materiaa. Aika näyttää ja varmasti hankintoja tulee tehtyäkin, mutta tässäpä tämä lista, jota voi sitten vuoden päättyessä tutkailla, että toteutuiko nämä tarvehankinnat vuoden aikana.

Tarkoitus on listailla myös materiaalittomia tavoitteita ja toiveita tälle tulevalle vuodelle, mutta niistä lisää vielä tällä viikolla. :)26 kommenttia:

 1. Bestå, Bestå, Bestå ;) ;) ;)

  VastaaPoista
 2. Dyson on kyllä ihan ykkönen! Siivous on kyllä muuttunut ihan erilaiseksi tuon jälkeen. Ja sopii hyvin myös liikunnaksi tuo Dysonin kanssa heiluminen. Tällänen pikkupätkä saa siinä imuroidessa poltettua viikon kalorit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipähän tarvitsisi imurointiprojektissa olla enää useampaa eri vaihetta :)

   Poista
 3. Tuo ikean jakkara on muuten näppärä! Todella tukeva, ei vie kauheasti tilaa ja sopivan korkuinen. Tämäkin tappi on jo monet monet kerrat sen avulla kurkotellut ylähyllyille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans suunnitellut, että siihen voisi laittaa jonkun helpom somisteenkin, jonka voi sit siirtää pois jos jakkaraa tarvii :)

   Poista
 4. Porrasjakkaran omistan. Valkoisia ei vain ollut, joten piti ottaa mustana. Haaveissa olisi myös samanmoinen bestå-taso olkkariin. Miehen mielestä on vain ruma ja epäkäytännöllinen, joten voi olla että en saa tahtoani läpi, ainakaan ihan heti :D. Ihmeellisiä mielipiteitä joskus miehillä, ei voi ymmärtää. Tuo on niin ihana ja kaunis kun vaan olla ja voi :). Ainakin yksi tuollainen osa vähän erilaiseen tasoon yhdistettynä kävisi myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallista, että joku pitää Beståa rumana. Sehän on niin yksinkertainen ja suoraviivainen. :)

   Poista
 5. Heh, kylläpäs meillä on tälle päivälle sattunut samankaltaiset postaukset!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tämän tyyppisiä postauksia tuntuu jonkin verran olevan liikkeellä tässä vuoden vaihtuessa. Kivat jutut sultakin löytyi listalta :)

   Poista
  2. Totta, moni tuntuu suunnittelevan tämän vuoden tärkeimmät hankinnat näin heti vuoden alussa. Se on kyllä ihan fiksua, ennen olen tehnyt hankintani aika pikaisella päätöksellä niin jospa tässä olisi keino välttää tekemästä turhia ja vääriä heräteostoksia ainakin sisustuksen suhteen.

   Poista
  3. Hih, mähän varmasti tulen ostelemaan kaikenlaista, mutta tein tämän postauksen koskien tosiaan nyt näitä ihan oikeasti tarpeellisia ja kauemmin hankintalistoilla olleita juttuja. Ei ei, ei tällainen lista tällaista materialistia hillitse heräteostoksilta. Tirsk! :D

   Poista
 6. Itse haaveilen samaisesta Canonin järkkäristä... ystävälläni on 600D ja sillä on niin kivaa kuvata ja tosi terävät kuvat tulevat... =) Itselläni on niiiiiiiiin perusdigikamera kuin olla ja voi ja kuvista sen kyllä huomaa. =) Mutta tällä mennään nyt. =)

  VastaaPoista
 7. Itsellä myös haluttaa järkkäriä kovasti! Ja usko pois kyllä me kumpanenkin vielä ne saadaan! :)

  VastaaPoista
 8. Moro!
  Minä ostin joululahjaksi juuri tuon tulostimen ja ei vielä olla keritty tulostaa kuin testisivu, mutta oikein näppärältä vaikuttaa ja ulkomuotokin valtavan kaunis! :)

  Mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla positiivinen kokemus tulostimesta! Onnellista uutta vuotta sulle myös! <3

   Poista
 9. Mullaki haaveissa tuo bestå taso!:) Ja haaveillahan on tapana toteutua heh ;)
  Kameraki tulis enempi ku tarpeeseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisin ollut määrätietoisempi ja ronskimpi liikkeissäni, saattaisi mulla ollakin jo Bestå. Mutta ei! Tänä vuonna se on PAKKO saada. :)

   Poista
 10. Ihanaa uutta vuotta sinne myös!! <3 Mä tarvisin kans ton ripsivärin.. myös minä omistan erittäin herkät silmät.. tervetuloa vaan rypyt, kun en mitään voiteita silmien lähelle voi laittaa. Ja haluaisin myös järkkärin ja kunnon imurin :) Mutta saa nähdä mihin kaikkeen rahat riittää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama, melkein mitään voidetta ei pysty laittaa silmänympärysiholle paitsi yöksi, heti alkaa vuotamaan. Lumenen C-vitamiinivoidetta silmänympärykselle olen voinut käyttää. Iltaisin aiheutuu hieman ongelmia, kun pesen kasvoni neitsytkookosöljyllä ja sehän vasta kunnon vuotamisen aiheuttaa. Pitää kasvovedellä vielä lisäksi puhdistaa silmien ympäriltä ettei vaan jää mitään jäämiä. Eli ryppyjä tiedossa täälläkin. ;)

   Poista
 11. Kaksi ensimmäsitä kuvaa olisi voinut olla suoraan minun listaltani, nimittäin täällä on myös hankintalistalla valkoinen tv-taso ja (Canonin)järkkäri. Onneksi hankinnat eivät ole kovin akuutteja, joten ihan heti ei minun tarvitse lähteä törsäämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi munkaan ei tarvitse noita ihan heti olla ostamassa vaikka ne hetinyt tahtoisinkin ;)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...