8. tammikuuta 2013

Helsingin Sanomat tabloid-koossa

Tätä hetkeä on moni odottanut kauhulla, mutta itse kuulun siihen porukkaan, joka on ollut muutoksesta innoissaan. Helsingin Sanomat ilmestyvät tästä päivästä lähtien tabloid-koossa ja viime kirjamessuilla tein koetilauksen kuukaudeksi tästä tabloidista. Olen joskus ennenkin tilannut pieniksi pätkiksi Hesaria, mutta tosi on, että sen lukeminen on ollut vaivalloista, koska melkein ainoa paikka, jossa sitä on ollut tilaa lukea on lattia.

Lehdestä löytyy kaikki tutut osiot kotimaan uutisista urheiluun ja sarjakuviin. Lehden lukeminen onnistuu nyt huomattavasti aiempaa kätevämmin esimerkiksi aamukahvin ja -palan yhteydessä.


Ja nyt isolle ja asiapitoiselle lehdelle omasta mielestäni parasta:


Mukana kuljetettavuus! Nyt sen lisäksi, että lehti mahtuu laukkuun (mahtui se toki ennenkin, mutta...) sitä voi ihan oikeasti lukea eri paikoissa, missä päivän aikana kulkeekaan. Tämä on tärkeää, sillä HS on kuitenkin sisällöltään laaja eikä sitä lue yhtä verkkaisesti kuin esimerkiksi työmatka-aamuina aikoinaan Metro-lehteä ja Uutislehti 100:sta. Nappaankin tänään lehden mukaan laukkuuni ja nautiskelen sen tarjonnasta (pitkässä) labrajonossa. ;)

Edelleenkin lehti on aivan liian kallis budjettiini, mutta tulen varmasti nauttimaan tästä tänään alkaneesta kuukauden tilausjaksostani ja jatkossakin varmaankin hyödynnän erikoistarjouksia.

Minkälainen suhde teillä on perinteisiin sanomalehtiin?

8 kommenttia:

 1. Saisi kyllä kaikki sanomalehdet siirtyä tuohon kokoon.. Ei ole kiva lukea lehtiä aina lattialla :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Josko nekin vaikka intoutuisivat muuttamaan kokoaan näin Hesarin kannustamana? :)

   Poista
 2. Näyttää kyllä ihan loistavalta! Hetken jopa harkitsin hesarin tilaamista kun tästä ensimmäistä kertaa kuulin, mutta taitaisi olla vaan paperin tuhlausta meillä kun netistä nopeasti aamulla lukee ne uutiset mitä kerkiää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä päätin kokeilla yhden kuukauden, miltä tuntuu lukea pitkästä aikaa paperista lehteä. :) Digilehteä en viitsi tilata, sillä en ehdi koneella kuitenkaan mitään lehtiä selailemaan, kun aika menee ihan muuhun. :D Uutisotsikoihin ja satunnaisiin kokonaisiin uutisartikkeleihin löytyy vain aikaa. ;)

   Poista
 3. Mulla ei ole aikaa lukea Hesaria, missään koossa, joten siksi en sitä tilaa. Mutta noin yleisesti ottaen tykkään tästä tabloid-koosta enemmän kuin vanhasta. Paljon helpompihan se on, kun jatkossa varmaan mutsillakin ollessa keittiön pöydän ääreen mahtuu aamupalalle muutkin kuin se Hesarin lukija ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Vaikka iso koko oli Hesarille kauan ominaista ja moni siitä tykkää jo nostalgisuudenkin vuoksi niin kyllä täällä liputetaan sen puolesta, että lehden lukeminen olisi mahdollisimman simppeliä. :)

   Poista
 4. Myös minä olen iloinen muutoksesta ja nyt voisin jopa tilatakin Hesarin pitkästä aikaa! Totuin tuon kokoiseen (jopa aavistuksen pienempään) lehteen asuessani vähän aikaa Itävallassa ja se oli niin parhaan kokoinen aamupalapöytään, olkalaukkuun mukaan otettavaksi, sohvalla luettavaksi jne. että tuntui kyllä vaivalloiselta palata suurten lehtien pariin Suomessa. Nythän jo esim. Satakunnan Kansa on ollut jonkin aikaa tabloid-koossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä näen kans tulevaisuudessa lehdet tabloidina, sillä kyllähän se helpottaa lukemista.

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...