17. tammikuuta 2013

Aurinkoenergiaa!

WAU!


Aivan ihana auringonpaiste ollut tänään ja se saikin minut jo herättyäni päättämään, että tänään on lenkkeilypäivä. :)


Varusteet kasaan, päälle ja menoksi!
Pakkanen oli tuulen kera hieman pureva, mutta kun vetäsi pipon lisäksi vielä hupun päähän, niin kävely oli ihanaa. Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin piti, ylläri. ;)

Ehdin kävellä ja nauttia ulkoilmasta noin vartin yhteen suuntaan, kunnes akillesjänteen kohdalta ihanat Sorelini alkoivat hiertää niin pahasti, että kävelystä ei olisi tullut enää mitään. Niinpä sitten linkutin lähimmälle bussipysäkille ja palasin kotiin.


Ei ihme, että hieman koski. :/ No, tulipahan kuitenkin oltua hetki ulkona ja hieman sai käveltyäkin. Parempi vähän kuin ei mitään!

Onko kellään muulla Sorelit omistavalla ollut samaa hiertämisongelmaa? Muutoinhan noi kengät ovat aivan unelmat, sillä ovat lämpimät ja keveät. Ensi kerralla - jos muu ei auta - täytyy vaan laittaa hiertymäkohtaan laastaria pari kerrosta, niin ei pääse iho rikkoutumaan. Voihan se olla, että käytössä kenkä muovautuisi niin ettei hierrä? Vähän niin kuin ballerinoissa? ;)19 kommenttia:

 1. Kokeileppa rakkolaastaria. Se on musta oikeasti tosi hyvä; pysyy kuin toinen iho, ei rullaa sukissa kuten tavallinen laastari, lievittää kipua ja estää uusien hiertymien syntymistä. Mulla ei ole noista kengistä kokemusta, mutta melkein kaikki kengät hiertävät mulla uusina. Tavallaiset laastarit on hiertymien hoidossa ihan onnettomia rakkolaastariin verrattuna.

  http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/epages/KYA.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/KYA/Products/TE2058501

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkolaastarit olisivatkin hyviä, mutta aika kalliiksi muodostuu niiden käyttö pidemmällä tähtäimellä. :)

   Poista
  2. Kalliitahan nuo on kyllä, mä tosin olen selvinnyt aina yhdellä pakkauksella kunnes kengät on sen verran sisäänajettu, etteivät enää rakoille hierrä. Kestävät mulla kantapäässä parit suihkutkin... ;) Ja itse en laita rakkolaastaria kuin oikeasti rakon päälle, eli jos hiertymiä ei ole molemmissa jaloissa, saa se terveempi koipi vaan jotain Pirkan laastaria suojakseen uusissa kengissä... Schollin rakkolaastarit muuten ovat vähän edullisempia kuin nuo Compeedit, maksavat esim. Sokoksen verkkokaupassa 6,90€/5kpl.
   Toivottavasti saat koipesi pikaisesti kuntoon. Mua sattuu pelkästään kun katson tota sun kuvaa :)

   Poista
  3. Kieltämättä teki hieman kipeää. ;) Nyt on helpompi, kun on laastari päällä eikä satu vaikka ottaisi jonnekin pienä osumaa. Kiitos kuitenkin ihanainen vinkeistä. <3

   Poista
 2. Ulkoilma on parasta :) mutta oijoi rakkulat :( Jos budjetti sallii, niin uudet hyvät hiertymättömät kengät kehiin ja nuo jonnekin...öö -kiertoon. Itselläni on vanhat hyvät Sievit, rohjot mutta toimivat :DD Mulla oli yhdet luistimet, joihin piti "olevinaan tottua", ja varmaan ois vieläkin joka luistelukerta just nuo karmeen kipeät rakkulat. Kahden luistelukerran jälkeen laitoin ne luistimet (liian kalliit vieläpä) pois kokonaan ja ostin jaloille sopivammat, jopa halvemmat, eikä oo ollu mitään ongelmia niitten kanssa. Silittele jalkoja ja laita punaraitaista Bepanthenia niille <3.
  Torkkupeitot on liian ihanat... ostan-en-ostan-en-ostan-en..
  Parantumista sinnekin ;)

  Soili DM Koti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Soili <3 Mä aion antaa mun Soreleille vielä mahdollisuuden, ehkä niiden on vaan hieman pehmennyttävä. Sen verta tyyriit kengät, että en aio ihan heti luovuttaa. :D Mut toi Bepanthen on hyvä idis, kaivanpa sen tuolta varastoistani!

   Poista
 3. Täällä toinen, jolle tulee usein rakko kantapäähän. Nyt jopa vagabondin talvisaappaat on alkanu hiertää :/. samati kaikki ballerinat,jotka eivät ole aitoa nahkaa. Inhottavaa. Olen ostanut pirkan rakkolaastareita ja aina joskus laittanut sellaisen valmiiksi/ottanut mukaan jos alkaa hiertää pahasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy siis sisäänajaa noi laastareiden kanssa. :)

   Poista
 4. Urheilusukkia ehkä kannattaa kokeilla. Varsinkin muotoillut, oikealle ja vasemmalle jalalle erikseen, ovat ainakin minulla toimineet hyvin rakkojen ehkäisijöinä :)

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. auts. en muuten itse sitten ottanut niitä kenkiä vaan annoin omani siskolle ja sain häneltä vähän samantapaiset, mutta omaan jalkaani paremmat tilalle :) hän ei ainakaan ole valittanut, että hiertymiä olisi tullut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla ja toivottavasti onkin niin, että ajan kanssa hiertäminen loppuu. Muutoin niin kivat kengät!

   Poista
 7. OUCH OUCH OUCH!!! Muistakko ku mä ostin Sorellit? Tiex, mä en ole vielä kertaakaan ees KÄYTTÄNYT niitä!! eeeeh...ois voinu jättää ostamatta tänä talvena. Mut onneksi on aika ajattomat niin menee tulevina talvina myös!!!

  Hyvää yötä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei onko mulla mennyt sun Sorel-ostos ihan ohi?! No mut hei otapa käyttöön ku käyttö tytön kanssa ulkoilemassa, ne on tooooosi hyvät! Elleivät sitten ala hiertämään :D Hyviä öitä myös sulle pirtsakkainen <3

   Poista
  2. Ehkä sul meni :) mulla siis samaiset :)) noh, just kun eilen sanoin etten oi käyttänyt niin tänään kun oli se -20 mittarissa --> EIKU JALKAAN! On kyl lämpimät! Ei o varpaat kylmät ;)))

   Halihali

   Poista
  3. Hyvä hyvä, täytyyhän jalkojen pysyä lämpiminä ja Sorelit on laadukkaat kengät. :)

   Poista
 8. Mulla on ne caribout, niissä on ehkä paksumpi pohja ja villa, koska eivät ole kevyet. Ne ei ole hiertänyt, ehkä siitä villakerroksen paksuudesta johtuen. Monet ovat sanoneet, että ne pehmenee parin käytön jälkeen, kuten monet muutkin tuollaiset muotoillut kengät. Kaksi sukkaa päällekkäin ja ne turvalaastarit ja menoksi vain... kaksi sukkaa päällekkäin estää hiertymiä - näin vaelluksilla yleensä tehdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kokeilen kahta sukkaa seuraavalla kerralla. :)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...