14. joulukuuta 2012

Henkarit väärin päin

Tämä ilta vietetään sitten kiltisti sohvalla selällään tai korkeintaan Flower-tuolilla selkä suorassa. Alaselkä on kipeä ja äärimmäisen jumissa. Väsyttääkin, joten aika riski makoilla täällä pimeässä kynttilänvalossa. ;)

Ajattelin kuitenkin tulla vinkkaamaan kivasta ideasta, jonka tuossa jokin aika sitten bongasin toisesta blogista. Idea taitaa alun perin olla - jos oikein käsitin - Lauren Conradin. 

Ja koska tilanne näyttää tältä, niin ajattelin ottaa vinkistä vaarin.Henkarivaatteita on monenlaista erilaista, kaikki varmaan ihan käytettäviä ja hyvin kelpaavia, mutta kyllähän te tiedätte, että vaikka kaapin kaikki vaatteet olisivat kivoja ja käytettävässä kunnossa niin aina osa vaatteista lojuu ikuisuuden kaapissa ja sitä käyttää vain tiettyjä vaatteita. Yhtään lisää henkarilla säilytettävää vaatetta tuonne ei mahdu, mahdolliset "ylijäämät" on säilytettävä eteisen vaatesyvennyksessä tai viikattava toiseen kaappiin.

Lauren Conradin henkarivinkki onkin hauska.


Kaikki henkarit kaapissa käännetään väärin päin. Sitten mietitään joku sopivan mittainen aika, minkä aikana selvitellään, mitkä vaatteet ovat käytössä ja mitkä kerta toisensa jälkeen unohtuvat kaappiin. Neulepuseroiden ja -takkien osalta ajanjaksoksi voisi valita vaikkapa tämän talvikauden. Jos vaatetta ei sinä aikana ole käytetty kertaakaan, se tuskin ansaitsee paikkaansa kaapista jatkossa. Tämä keino vaikuttaa aika vilpittömältä keinolta, varsinkin jos ei ole tarvetta fuskailuun. :)

Kun vaatetta on käyttänyt, voi henkari olla jatkossa sitten ihan oikein päin. Helppoa eikö vain? Sitten pitäisi keksiä myös joku samantyyppinen tilanteenseuraamiskikka vaatekaappiin viikatuille vaatteille. Pitäisikö nekin viikata vaikka väärin päin ja käytön mukaan aina kääntää oikein päin ja käytetyt vaatteet jatkossa sitten ihan oikein päin viikaten... Mitäs olette mieltä tästä henkarivinkistä ja onko ideoita muiden vaatteiden käyttöseurantaan?

Miten te "pidätte kirjaa" siitä, mitä vaatteita tulee käytettyä? Onko teillä sopivasti vaatteita, asusteita yms. vai tuntuuko siltä, että kaapit pursuaa kaikenlaista "ehkä tätä voisi joskus vielä käyttää" vaatetta?


20 kommenttia:

 1. Aika hyvä järjestelmä! Omat kaappini (ja niitä on muutama..) pursuilevat laitojaan myöten, joten pitäisi todellakin raaskia luopua isolla kädellä ja pian! Keväällä _lupaan_ olla reipas ja mennä taas kirppikselle myymään kunnon satsin - jotta voin sitten luvan kanssa shoppailla lisää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en saa ikinä mentyä kirpparille, joten oon kyl kade niille, jotka saavat varattua pöydät ja raahattua kaiken myytävän kirppikselle. :)

   Poista
 2. Mulla on aina henkarit noin päin (onkohan tässä sama asia kuin vessapaperin suunnassa), mutta mitään sieltä ei koskaan lennä ulos. Ei vais. Käyn vähintään kerran vuodessa nykyään kirpparilla. Nytkin puolen vuoden tauon jälkeen kellarivarasto pursuaa kirpparikasseja vaikken ole mitään uutta oikein edes ostanut. Mulla on kai sellanen "heitä kaikki mitä et tarvitse juuri nyt" myytävien kasaan, sinne ne on jotenkin helpompi heittää kuin siihen roskiin menevään. Tälläisen olen huomannut. Mutta ne tavarat pitää tosiaan kadota silmistä, eli sinne kellariin, missä ne sitten ahdistaa kun sieltä pitäisi oikeasti löytää jotain, kuten joulukoristeet. :)

  Olipas selkeä vastaus.

  Mutta tämä on oikeasti hyvä vinkki! Varmasti tulee tarpeeseen vielä jonain kauniina päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän noin voi oikeasti pitää henkareita? :D Jotenkin mä vielä ymmärrän, jos vessapaperirulla on väärin päin, mut aika jännä että joku pitää normaalisti henkareita noin. No mut, ei siinä kyllä mitään pahaa ole. :)

   Katsotaan, miten käy mun Henkarit väärinpäin -projektin :)

   Poista
 3. :):) Mä oon kärsiny " jos mä vielä JOKU päivä "- dilemmasta pidemmän aikaa ja NYT se on ohi! :):) Olen antanut kaikki vaatteet, joita en ole käyttänyt viimeiseen vuoteen, eteenpäin. Olen miettinyt MISTÄ todella tykkään ja mitkä vaatteet ovat " nooo, ihan kiva, mutta..".

  Luin kanssa tuosta henkari- menetelmästä ja voi olla, että otan vielä sen käyttöön :) Hauska idea.

  Mukavaa iltaa :)

  -S-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina ollut varmaan vaatteita, joita en käytä. Nyt se tosin ei ole kovin ihme, kun olen uudistanut pukeutumistyyliäni ja vaatekaappien sisältöä niin varmasti uutta tyyliä hakiessa tulee aluksi paljonkin huteja. :)

   Poista
 4. Mulla on myös kaappi ihan täynnä "tää on kiva, mutta silti se ei ikinä eksy päälle" ja "ehkä mä vielä laihdun ja tää näyttää taas kivalta mun päällä" -vaatteita. Tosi rasittavaa, kun vaatteita lojuu joka paikassa kun ne ei mahu kaappeihin! Siltikään ei millään raaski luopua :D Toivotonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaan pantava kova kovaa vasten ja luovuttava. Saa nähdä minkä ajan kattelen noita vaatteita, ehkä tämän talvikauden loppuun ja viskon sitten käyttämättömät pois. Tsemppiä sinne myös, oikeasti vaatteista luopuminen on aika vapauttavaa. Luovuin aika paljosta tuossa keväällä enkä ole kaivannut.

   Poista
  2. Pakko vielä kommentoida...mikähän siinä ON, ettei pysty luopumaan?? Se on vain materiaalia. Muoti, oma maku, kaikki muuttuu vuosittain niin miksi pitää kiinni vuosien takaisista vaatteista ( joita mahdollisesti et ole edes koskaan käyttänyt ) ??

   :)

   Poista
  3. Ei vitsi! Ihan törkeen hyvä kysymys, mä en ole osannut ajatella edes tota! Tuossahan sitä vasta mietittävää onkin :D

   Poista
 5. Joku saattaisi meidän kaappeja vilkaistessaan ajatella, että meillä on jo kokoajan menossa tuo systeemi, koska henkarit ovat miten päin sattuu, jotkut oikein päin ja jotkut sitten väärin päin. Surkea totuus tietenkin on se, että ihan muuten vaan meillä ei paljoa välitetä siitä, miten päin henkari siinä tangossa roikkuu. No, minä saattaisin välittääkin, mutta miestä ei jaksa vähempää tuollaiset asiat kiinnostaa. Ja minäkään en niin paljoa välitä, että viitsisin lähteä henkareita hänen jäljiltään kääntämään ;) Jos enemmän vieraita on tulossa, silloin käyn eteisen naulakon läpi, siirrän osan meidän takeista muualle, että mahtuu vieraidenkin varusteet sekaan ja samalla sitten tsekkaan ne henkaritkin oikein päin. Mutta arkena mennään tällä "olkoot miten on" -tyylillä.

  Mitä mun vaatevarastoon tulee, niin vaatteita on aina liian vähän ja silti kaapit pursuaa ja tursuaa täynnänsä. Osittain tää johtuu siitä, että meillä on kaappitilaa aika vähän kahden aikuisen tarpeisiin, ja niissä samoissa kaapeissa pitää säilyttää paljon muutakin. Mutta kyllä sieltä paljon ihan turhaakin riepua multa löytyy, joita en ole käyttänyt pitkiin aikoihin. Viime keväänä olin poikkeuksellisen urhea, ja vihdoin viimein luovuin kahdesta muovikassillisesta liian pieniä vaatteita. Silloin kaappeja siivotessa iski vaan tajuntaan se että eihän niiden säilömisessä ole enää mitään tolkkua. Siis samat kuteet olleet laatikossa 10 vuotta odottamassa, että meikäläinen laihtuisi niihin sopivaksi. Johan tuossa ajassa on jo muotikin sen verran muuttunut, että luultavasti en sitten kuitenkaan niitä vaatteita haluaisi käyttää, vaikka kuin ihmeen kaupalla laihtuisinkin...

  Pakko hehkuttaa: vihdoin ja viimein sain sen paperitähden keittiön ikkunaan! Melkein itte laitoin, eli minä kasasin sen (oli muuten tosiaan ihan helppoa, kuten sä sanoitkin), ja armas mieheni kiinnitti sen. Eli mun ei tarttenutkaan kiivetä porrasjakkaralle pelkäämään!
  Vaan on se nyt nätti kuin sika pienenä siinä ikkunassa :)

  Pikaisia paranemisia sun selälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se monesti menee; kaapit täynnä vaatteita muttei mitään päälle laitettavaa. Se kertoo vain siitä, että sitä on onnistunut kasaamaan kaappinsa täyteen niin sanotusti vääränlaista vaatetta. Jos olisi vaan tiukasti tietty määrä vaatteita jotka on huolellisesti valinnut, niin ehkä tilanne olisi toinen. Toki voihan sitä silti tulla vaatekatastrofeja, lieneekö naiseudella jotain tekemistä asian kanssa? ;)

   No niin, kiva että paperitähti on ikkunassa, se tuo mukavaa tunnelmaa. :)

   Kiitos paranemistoivotuksista, selkä on jumissa vaan ja ainoa mikä siihen auttaa on oikeanlaiset asennot. Mä istun aina ihmeellisissä köny-asennoissa kun olen läppärillä. Siksi tuossa pari iltaa vaan pätkötin selälläni. Pitäisi liittää mukaan vielä hieman liikuntaa niin josko se siitä. :)

   Poista
 6. Tuo on kyllä hyvä idea!! Vaikka täytyy sanoa, että täällä on hiukan toisenlainen ongelma. Viime kesänä olin ahkerasti kirpputorilla myymässä vaatteitani ja möin sitten lähes kaikki :) nyt sitten syksy onkin mietitty, että mitä kummaa päälleni pistän kun vaatteita ei oikein ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin tulee kyllä tilanne eteen, että jollakin olisi oikeasti liian vähän vaatteita! :D Melkein tekisi mieleni onnitella sua, mulla kun vaatetta on aina paljon se sitä kautta sitten valinnanvaikeutta ja ongelmia saada kaikki vaatteet käytetyiksi ;)

   Poista
 7. Toi on kyllä hyvä idea. Kun sitten päätetyn ajanjakson jälkeen tosiaankin laittaa pois ne vielä väärinpäin olevat henkarit vaatteineen.
  Olet hankkinut paljon noita Ikean? valkoisia henkareita...niin kuin minäkin mutta ne vievät kaapissa ihan älyttömästi tilaa.
  Jos ja kun kaappiin haluaa lisää tilaa niin kannattaa vaihtaa henkarit vaikka pikkuhiljaa ihan litteisiin. Ja jälleen sieltä tarjoustalosta löysin sellaisia litteitä henkareita missä on reunat hiukan nihkeät. Pysyy kaikenlaiset vaatteet todella hyvin paikoillaan ja vie todella paljon vähemmän tilaa kaapissa kuin nuo puiset henkarit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään noista Ikean puisista henkareista. Se on totta, että litteimmillä henkareilla saisi lisätilaa helpostikin, mutta mä haluan suhteellisen neutraalin kokoisen vaatevaraston niin ei ole tarviskaan saada kaappiin lisää tilaa. Siksi ehkä parempi vaan jatkaa noiden henkareiden käyttämistä ;)

   Poista
 8. Hauska idea... täytyy varmaan toteuttaa meidänkin ylitsepursuavassa vaatekaapissa;)

  Rauhallista joulun odotusta sinulle.

  Terkuin, Frid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! Ehkä siitä voisi tehdä jonkun postauksenkin? ;)

   Mukavaa joulun odotusta sinnekin!!

   Poista
 9. Vau mikä idea!
  Meillä pääsee heti toteutukseen tämä:-). Mulla on ihan kamalan paljon vaatetta. Tykkään, kun on paljon vaatetta. Ihme kyllä vaaterunsaus ei ärsytä minua, niinkuin esim tavarat ym. Käyn vaatekomeroni läpi 2-5 kertaa vuodessa (pois ne mitä en käytä, hudit, yms) ja olen päässyt itseni kanssa yhteisymmärrykseen, että lahjoitan ylimääräiset suoraan hyväntekeväisyyskohteisiin (uff, kontti tms), samoin lasten vaatteet. Aivan karmea urakka hinnoitella, raahata ne kirpparille, pitää paikka vielä kunnossa ja viedä lopulta "jonnekin" "oma vaatemyymälä" :D. Sen ajan käytän mieluummin jotenkin muulla tavalla, kivasti :)

  Oijoi siun selkää... koita huilia selän kanssa <3

  T: Soili, Design Mertanen Koti /raivausurakointi ;-) hih

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen eläissäni ehkä kaksi kertaa käynyt kirpparilla myymässä. Aivan liian iso projekti autottomalle lähteä rahtaamaan säkki kaupalla tavaraa. Olen käyttämättömät vaatteet ja muut tavarat pyrkinyt antamaan kavereille tms. ja loput sitten lojuu joko varastossa tai päätyvät jollain syyllä roskiin. Parempihan se toki olisi opetella hankkimaan uutta viisaammin. :)

   Ja selän kanssa etsiskellään parempia asentoja (nytkin taas väärä asento tätä kirjoittaessa) ja koitetaan saada keskivartaloon hieman liikettä. :)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...