10. joulukuuta 2012

Canon PowerShot A520 (ja paperitähti)

Minun pokkarini, tuo otsikossa mainittu ja alla olevissa kuvissa näkyvä.


Löysin vihdoin kameran manuaalin ja äsken kun ajattelin sitä hieman tutkia, tajusin sen olevan saksaksi. Damn! Saksaa osaan vain alkeet. Päätin sitten kokeilla kuitenkin, josko muutamia asetuksia saisin muutettua ja otettua vähän kuvia ikkunassa olevasta paperitähdestäni. No eihän siitä mitään tullut, täytyy kaivaa vielä laatikoita, josko löytyisi suomenkielinen manuska tai sitten vaan omatoimisesti räpeltämään kameran asetuksia.
On nää kuvat siinä mielessä parempia kuin puhelimeni kameralla otetut, että näkyy hieman tähden muotoakin eikä pelkästään iso valoläikkä. Halusin vain tuoda esille nämä kuvat ja todeta perään "Ei näin!".

Huomenna pääsen onneksi opiskelemaan hieman järkkäriä ja saan sen myötä myös hetkeksi järkkärin lainaan, sillä voin sitten kuvailla tuota tähteä teille paremmin.

Joka tapauksessa, tähti ilostuttaa muodoillaan tuolla parvekkeen puolella (siis sisällä se kuitenkin on), sisäpuolella mulla on verhot ikkunassa joten verhon läpi tulee vain valon kajastus. Tykkään hämärästä valaistuksesta kotona ja tuohon verhojen päälle tänne sisäpuolelle laitettuna valo olisi turhan kirkas. Nyt tuolla verhojen ja ikkunan välissä se on just passeli.

Tähdestä verhon läpi huoneeseen kajastava valo. Juuri sopivan tunnelmallinen.10 kommenttia:

 1. Kannattaa etsiä manuaalia netistä Canonin sivuilta.
  Terkuin oman manuaalinsa hukannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Näin teen, jos en yhdestä mahdollisesta paikasta vielä löydä suomenkielistä versiota. :)

   Poista
 2. Onko tuo paperitähti Clasulta? Mä ostin viime viikolla sieltä valkoisen paperitähden keittiön ikkunaan, mutta vielä se on pakkauksessaan kun en jaksa alkaa väsäämään sitä kasaan.
  Mulla on asennevamma: olen etukäteen varma, että se on niin hankalasti koottava että rikon sen het kättelyssä ja sitten kun olen saanut sen kursittua kasaan, putoan porrasjakkaralta yrittäessäni virittää sitä ikkunaan. En yhtään tykkää kiipeilystä ja tasapaino on aika hutera, niin mieli keksii vaikka mitä välttyäkseen kiipeilyiltä ;D
  Jos ennen joulua sentään yrittäisi ryhdistäytyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ostin tuon paperitähden Ohlsonilta viime vuonna ja mä olen maailman huonoin kasaaja ja askartelija ja hyvin sain sen kasaan ja lopulta jopa ikkunaan. Onnistut varmasti siis sinäkin! :)

   Poista
 3. Nakkasin sulle haasteen :)

  http://kotiovella.blogspot.fi/2012/12/haaste-blogeille.html

  VastaaPoista
 4. Minun ihana, uusi kamerani on tulossa jouluksi kotiin! Viimein pääsen ottamaan kunnon kuvia! Valinta oli kyllä vaikea, kun ei ole kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, nyt oon kateellinen! Vaikeahan ilman kokemusta on merkeistä ja malleista tietää, itse olen kuitenkin päätynyt Canoniin. Sellainen sitten, kun on varaa. :)

   Poista
 5. En tiedä löytyykö pokkareille, mutta järkkäreille löytyy ainakin kirjoja joissa neuvotaan oikeiden asetusten laittamisesta erilaisissa kuvaustilanteissa. Itse olen oppinut niistä paremmin, kuin kameran varsinaisista opaskirjoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla onkin Canonilta saatu kirja, jossa neuvotaan kuvausta EOS-sarjan järkkäreillä. Se tulee varmasti tarpeeseen sitten kun omani hankin. :)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...