27. marraskuuta 2012

Uggien suojauskäsittely

Tällä hetkellä ulkona satelee vaihteeksi vettä, mutta loppuviikolle on luvattu jo talvisempia kelejä. Olen tyytyväinen, että talvivarustukseni on kunnossa eikä siltä osin tarvitse hötkyillä enää. Myös tälle talvelle hankkimilleni Uggeille tein tuossa taannoin suojauskäsittelyn. Kestävät oikein hoidettuina paremmin kosteutta ja sitähän tässä meidän ilmastossamme riittää. Tarkoituksenani on toki pyrkiä käyttämään lämpöisiä popottimiani suhteellisen kuivilla, lumisilla ja kylmillä keleillä, mutta aina ei tietenkään pysty kaikelta loskalta suojautumaan. Nyt on kuitenkin ainakin tehty minkä voi ja talvikelit ovat tervetulleet!Suojauskäsittelyn tein parvekkeella sanomalehtien päällä. Suositus on, että käsittely tehdään sellaisella paikassa, missä on hyvä ilmastointi. Kai siitä suojausaineesta jotain höyryjä sitten pääsee ilmaan.


Käsitelty ja käsittelemätön kenkä. Ainetta suihkutetaan kengän pintaan siten, että pinta kastuu näkyvästi, muttei kuitenkaan "ui" aineessa.Käsitellyt kengät


Tuohon parvekkeelle jätin Uggit sitten muutamaksi tunniksi kuivumaa ja odottelin että pahimmät höyryt häviävät.


Myöhemmin toin kengät sisälle kuivumaan. Suositeltu kuivumisaika on noin 24 tuntia, jonka jälkeen kengän pinta pitäisi vielä harjata.Ostin Prismasta tällaisen mokkanahalle tarkoitetun harjan, jossa toinen puoli on silikoninen (?) ja toinen metalliharjaksinen. En tiennyt oikein, miten harjaus tulee suorittaa, joten harjailin molemmilla puolilla tosi tosi varovasti sen verran, että mokkanahka pääsi hieman "elämään". Pelkäsin, että pilaan pinnan, mutta ihan hyvältä nuo Uggit nyt näyttävät tuolla eteisessä ja odottelevat ensimmäistä käyttökertaansa. :)

Löytyykö lukijoistani muita UGG-ihmisiä? :)


P.S. Omat Uggini tilasin kesän lopussa Spartoolta ja ne löydät täältä!


Sisältää mainoslinkkejä

6 kommenttia:

 1. Ihanat! Minä haluaisin nuo samat tai sitten sellaiset bailey button, mutta ruskeat kumminkin. En vaan raskisi ostaa, olenkin yrittänyt bongailla huutiksesta vähän käytettyjä/uusia. Juuri ostin pitkät ruskeat nahkasappaat Spartoosta ja ne maksoit yli satasen, mutta jotenkin niihin raski laittaa sen rahan kun ovat nahkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuljin viime talven Seppälän kopioissa ja eka talvi koskaan, kun jalat eivät palelleet. Siksi päätin satsata Uggeihin ja olen kuullut niiden kestävän useammankin vuoden, kunhan vain hoitaa niitä huolella. :) Sinuna kyllä uskaltaisin satsata ja nimenomaan satsauksena nuo Uggit koen jos ne vielä lämpöisyyden lisäksi saa kestämään useamman talven. <3

   Poista
 2. Muistaakseni tuo silikoninen on parempi tuolle pinnalle ja metallista sitten jos tulee isompia juttuja? Kenkäkauppa ajoista on selkeesti jo liian kauan :) Mulla on kanssa UGGit, mutten ole vielä edes käyttänyt :) Muistaakseni suojailin niitä jo myös hieman sprayllä! Pelkään tosi paljon että pinta menee heti pilalle, täällä sataa aina!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä päädyin myös silikonisen puolen paremmuuteen kun harjailin. Ihan varovasti kokeilin metallista puolta, mutta pelkäsin liikaa sen vaurioittavan pintaa. :) Minäkin ootan vielä Uggien korkkausta, tähän mennessä mun rakkaat Halpiksesta ostetut saappaat on riittäneet oikein hyvin. Kai sitä varsinkin näin alussa on melkeinpä vainoharhainen mokkanahan suojelussa, hih :D

   Poista
 3. Itse satsasin myös Uggeihin viime talvena. Enkä olisi kylmillä lumisilla keleillä voinut olla tyytyväisempi! Mukavat jalassa ja ennenkaikkea todella lämpöiset. :) Pitäisi kyllä hankkia tuo Uggin oma suojasuihke, itse olen käyttänyt vain perus wet blockeria kenkiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon vahvasti, että mikä tahansa suojausaine mokkanahalle kelpaa Uggeille, mutta itse olen hieman perfektionistinen sen suhteen, että tuotteilla on niille täsmälleen tarkoitetut hoitoaineet. Hölmöä ehkä, mutta that's me. ;)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...