19. marraskuuta 2012

Tunne lukkosi

Olen ollut aina kiinnostunut psykologiasta ja voisin hamstrata siihen liittyviä opuksia vaikka kuinka paljon. Itsetutkiskelu ja ylipäätään ihmisten käyttäytymisen analysoiminen kuuluu hyvin vahvasti minuun persoonana. Niinpä vuosi sitten kun minulle suositeltiin erästä kirjaa, päätin sen jossain kohtaa hankkia ja nyt sitten kävin hakemassa AdLibriksen paketin, josta tämä kirja paljastui.


Kirjan on kirjoittanut Kimmo Takanen, joka on myös perustanut nettisivut aiheesta osoitteeseen www.skeematerapia.fi

Skeematerapia on tunnelukkojen työstämiseen kehitetty terapiamuoto ja pohjautuu kognitiiviseen psykoterapiaan. 


Kuten kirjan takakansikin kertoo, teos auttaa tunnistamaan ja tiedostamaan tunne-elämän lukkoja ja niiden vaikutusta elämään. Kirjassa on kattavat kuvaukset 18 tunnelukon piirteistä sekä testejä, joilla voi testata omia tunnelukkojaan. 

Jonkin verran tunnelukkoja opiskelleena voin ihan lukemattakin tätä kirjaa suositella. Ja jos ei muuta, käykääpä piruuttanne tutustumassa Skeematerapia-sivustoon ja kokeilkaapa vaikka muutamia testejä tehdä tuolta. Saatatte hämmästyä! Tunnelukkoja kun meinaan on meillä kaikilla, joillain enemmän ja joillain vähemmän. ;)

Onko muita psykologiaan hurahtaneita tai jopa sellaisia, joille tämä opus olisi tuttu?6 kommenttia:

 1. Minua kiinnostaa psykologia. Tuo kirja kuullosti heti tutulta. Pakko oli kaivaa yksi paperi esiin ja tuosta kirjasta olikin vasta puhetta erään henkilön kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva kuulla, että löytyi heti joku joka tykkää myös ja jolle kirja edes nimeltä on tuttu! Mulle tosiaan suositeltiin tätä aika lailla vuosi sitten ja oli pakko tilata kun pitkästä aikaa muistin tämän olemassaolon. Kunhan nyt vain saisin pian tartuttua kirjaan :)

   Poista
 2. Psykologia tieteenalana on kiinnostanut aina ja lukiossa tuli hamstrattua kaikki mahdolliset psykologian kurssit. Ylioppilaskirjoituksissa kirjoitin siitä E:n ja kokeista tuli kymppejä. Pitkään ajattelin, että musta tulee psykologi, mutta toisin sitten kävi.

  En voi olla mainostatamma erästä mielenterveyskuntoutujien ja mielenterveyskuntoutujien omaisten etua ajavaa yhdistystä nimeltään Omaiset mielenterveystyön tukena ry. Itse toimin enemmän tai vähemmän aktiivisesti ko. yhdistyksessä, koska satun olemaan aika innokas pitämään mielenterveyskuntoutujien puolta (kun he eivät siihen aina itse pysty). Pikkuinen mainostus, mutta hyvän asian puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti tästä vinkistä! Itse koen kyseisen aiheen myös erittäin tärkeäksi ja aion todellakin käydä tutustumassa tähän yhdistykseen. Nostan sulle hattua tai itse asiassa voisin käydä kaivamassa tuolta kaikki hattuni ja nostaa niistä jokaista. <3 Sait arvostukseni välittömästi!

   Itsekin kävin jokaisen mahdollisen psykan kurssin lukiossa ja vielä kirjoitusten jälkeenkin osallistuin eräälle kurssille, jota ei silloin ollut kun kävin kursseja kirjoituksia varten. Voisinkin itse asiassa piipahtaa lukioni sivuilla katsomassa, olisiko heille tullut jotain uutta kurssia psykasta. :)

   Poista
 3. Tämä oli hyvä juttu. Olen innolla tehnyt noita testejä tuolta tunnelukko sivuilta. Just passelia pohdintaa tähän elämäntilanteeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä nämä asiat liittyvät myös aika vahvasti omaan elämään. Ihana kuulla, että tämä osui ja upposi sinuunkin. <3

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...