1. marraskuuta 2012

Liedelle palanut vesi

Keraamiselle liedelleni läikkyi taannoin kiehuvaa vettä, kun keitin jotain ja se paloi siihen sitten tietenkin kiinni. Eikä lähde pois... ei Methodin ikkunanpesuaineella, jota usein käytän lieden lasisen pinnan puhdistukseen eikä myöskään yleispuhdistusaineella. Kokeilin myös kaikkeen toimivaa Universal Stonea, mutta tällä kertaa siitä ei ollut apua.Kuvat juuri Universal Stonella pyyhkimisen jälkeen.

Nyt tarvitsen todellakin apua tähän, kertokaa ihmeessä jos teillä on hyviä vinkkejä! En ole uskaltanut alkaa rapsuttelemaan tuota millään, sillä en halua pilata lieden pintaa.

Kääk!


41 kommenttia:

 1. Keraamiselle liedelle on olemassa sellainen raappa, jolla voi huoletta rapsutella palaneet ruuat yms. liedeltä pois. Olen jopa sellaisella poistanut ikkunastakin kalvopiirrustuksia. En tosin tiedä mistä sellaisia löytää... varmaan isoista marketeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kotoa katsoa, onko mulla tuommoista raappaa/kaavinta. Jos ei, niin sitten pohtimaan sellaisen hankintaa. :)

   Poista
 2. Se on tällainen:
  http://www.bosch-home.fi/store/product/Kaavin/087670

  VastaaPoista
 3. Meillä ainakin tuli keraamisen lieden mukana metallilasta jolla raaputetaan liedelle palaneet pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin kotiin päästyäni kurkistaa, olisiko mulla semmoista. En muista kyllä nähneeni. :)

   Poista
 4. Ootko kokeillut metallikaavinta, joka tulee aina keraamisen lieden mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en itse asiassa tiedä onko sellaista meille tullut lieden mukana ollenkaan, mutta täytyy tarkastaa tilanne kun pääsen kotiin. :)

   Poista
  2. Ei mun lieden mukana kyllä tullut ainakaan ollenkaan.

   Poista
 5. Moi.
  Näyttää ikävältä vaivalta:/. Entä jos liottaisi jollakin vesi-pesuaineseoksella ja sitten kokeilee varovasti sillä teräsraaputtimella, joka on tarkoitettu keraamisille liesille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsessään varmaan vesi-pesuaineseos ei auta, kun tuo Universal Stonekaan ei tehonnut. Katson kuitenkin kotiin päästyäni, olisiko lieden mukana tullut semmoinen kaavin. En tosin muista sellaista nähneeni. :)

   Poista
 6. Raaputa. Saattaa jäädä jälki enivei.
  Keraamiselle liedelle tehdään semmossia raaputuslastoja, millä raaputetaan ikkunoitakin. :)
  Mulla toimii yhdistelmä: raaputin + Dr. Beckman keraamisten tasojen puhistusaine.

  /Elle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa, josko lieden mukana olisi (huomaamattani ;)) tullut lasta. Sitten on kai harkittava noita keraamisen lieden puhdistusaineitakin. :)

   Poista
 7. Minä ehdottaisin kokeilemaan keraamisen lieden puhdistukseen tarkoitettua pesuainetta. Saa ihan marketeista ja niitä on monilla valmistajilla, semmoinen pikkuinen pullo. Toinen vaihtoehto on sitten tuo Hannan ehdottama kaavin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa, kumpi lähtee ensimmäisenä kokeiluun... kaavin vai puhdistusaine :)

   Poista
 8. Toimisikohan Fairy-pesuaine vesi/liuos ja hankaukseen sokeripala.(?) Niin puhdistan aina uunin sisälasin mutta EN OLE VARMA tuleeko naarmuja lieteen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että Fairy-vesiliuos toimii, kun ei Universal Stonekaan toiminut. Sokeripalalla onnistuin vanhan kodin perinteiseen lieteen saamaan naarmuja, joten oikein uskalla sitä taktiikkaa käyttää keraamiseen lieteen. Olen kyllä kuullut, että sokeripalalla saisi likaa irti, en vain tiedä miten se onnistuu ilman naarmuja. :/

   Poista
 9. Otan osaa lietesi johdosta, tosin eiköhän homma hoidu noilla saamillasi vinkeillä :)
  Meikäläinen puolestaan sulatteli kappaleen muovista leikkuulautaa hellalevylle tuossa männäviikolla... Fiksua toimintaa kertakaikkiaan, vaikka itse sanonkin. Liesi on onneksi sellainen vanhanaikainen sähköhella, jota olen uskaltanut vähän raaputellakin. Vaan kyllä siinä meinasi itku päästä, kun tajusin tapahtuneen. Mieheni lohdutteli mua, että saahan noita uusia leikkuulautoja parilla eurolla... Justiinsa. Se leikkuulautahan mua tietenkin eniten harmittikin, mitäs nyt liedestä poraamaan... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, hauska mies sulla :D No ei, ikävä tuollainen tilanne. Sulan muovin puhdistaminen ei varmaan ole ihan helpoimmasta päästä ja varsinkaan kun minäkin pohdiskelen täällä kiinni palanutta vettä. Hih! No, noita vinkkejä on tullut tosi kivasti, niistä voi lähteä sitten jotenkin järjestelmällisesti etsimään toimimaan ratkaisua. :)

   Poista
 10. Irina mulla on niin sama ongelma!!! Oon ihan paniikissa että miten saan ton putsattua ennen kun muutetaan täältä pois! Mä mietin myös tuota lastaa, mutta aiemmasta kokemuksesta sillä saa vaan siitä pinnasta pois sitä ruokaa, muttei varsinaista "harmautta". Onkohan toi sun universal stone saman tyyppinen kuin se ihmesieni? Mietin aiemmin josko sitä kannattais kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naarmuttaakohan sokeripala? Ei nimittäin tulisi ainakaan kalliiksi kokeilla kostuttaa sokeripalaa ja varovasti hinkata "harmaaseen" kohtaan... Mulla kyllä ei ole laisinkaan kokemusta tuollaisista liesistä, omani kun ovat aina olleet sellaisia "vanhanaikaisia"...

   Poista
  2. Tuo pinta on kyllä vähän rosoinen, että hyvällä tuurilla sen saisikin raaputettua. Mutta tosiaan US:lla pyyhkiminen (mikrokuituliinalla) ei ainakaan tehonnut, ei vaikka käytin voimaakin. Universal Stone on hyvä ja tehokas puhdistusaine, mutta en ehkä vertaisi ihmesieneen. Tai no en oikeastaan edes ihmesienistä tiedä mitään, joten olen kai huono sanomaan mitään. Pistän ihmesienen kuitenkin listoilleni!

   Poista
 11. Meilläkin oli sellaisen hopean värisiä rantuja liedessä (alumiinen kattilan pohja oli vissiin aiheuttanut.) Googlettamisella löysin Electrolux (Toprens) puhdistusaineen keraamiselle liedelle ja sillä lähti. Sitä saa ainakin Gigantista, Kannattaa testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, laitetaan listoille tämäkin aine. :)

   Poista
 12. Meillä tuo Dr.Beckman ei auttanut, mutta tuolla Electroluxin aineella lähti.

  VastaaPoista
 13. Mister Muscle (en ole varma kirjoitetaanko noin) liedenpuhdistusaine. Sillä lähtee aivan kaikki liat pois keraamiselta liedeltä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listalle pääsee sitte myös tämä muskelimieskin, katsotaan mikä on lopulta se keino, jolla lika lähtee :)

   Poista
 14. Kumma juttu mutta äsken siivotessani löysin Ecoverin hankausnesteen, eli ns. "vimin" ja kokeilin sitä meidän lieteen ja noi tosiaan lähti!!

  VastaaPoista
 15. Kokkeile taikasientä...mutta se pittää kastella kunnolla ja hinkata kunnolla, muuten ei toimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listoille täytyy tämä taikasienikin nyt sitten pistää. Vielä kun keksisi mitä näistä vinkeistä kokeilisi ensimmäisenä ;)

   Poista
 16. Kokeileppa ihmesienellä.
  ( https://www.karkkainen.com/wcsstore/ExtendedSitesCatalogAssetStore/images/catalog/430802/large/35313.jpg )
  Ensin tolla hankaat ja sitten vielä pyyhit kostealla liinalla.
  Lähtee maaliseinästä maalikin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hurjaa jos maalitkin irtoaa, hih :) Mutta taikasieni on nyt myös listalla sitten. Kiitos vinkistä, kävin kuvankin katsomassa. :)

   Poista
 17. Mun täytyy myöntää, etten ole oikein sisäitänyt miksi tuollaisia liesiä on alettu valmistamaan? Tuntuu aivan liian työläälle. Kyseessä on kuitenkin päivittäinen käyttötuote. Itse olen ajatellut jatkossakin pysyä vanhassa perinteisessä, jos itse pitää ostaa. Kaasuhan se ihanin olisi. Oijoi niitä ihania Helsingin kaasuaikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tuo keraaminen liesi on sinänsä hyvä, kun koko pinta on lasia niin puhdistuskin on helpompaa kuin erikseen lieden pinta ja erikseen hellan levyt. Mutta hassua kyllä, jos vesikin palaa pohjaan niin sanotusti ;)

   Poista
  2. Keraaminen liesihän on siivouksen puolesta siitä helppo, että lika ja ruoka ei tartu niihin valurautalieden reunoihin kiinni. Toki valurauta kestää paljon kovempaa kohtelua kuin keraaminen liesitaso, mutta jos liat pyyhkii pois tuoreeltaa pois, niin tuo keraaminen on osoittautunut moneen kertaan helpommaksi.

   Poista
  3. Tuossa päivittäisessä puhdistuksessa olen huomannut myös keraamisen lieden olevan helpompi kuin perinteinen. Pinta kun on tasainen, niin pyyhkiminen on helpompaa.

   Poista
 18. Muistaakseni Sinol niminen keraamisen lieden pesuaine ja metalli "kaavin" poistaa kaiken lian keraamiselta liedeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tämänkin neuvon pidän mielessäni sitten kun pääsen kotiin ja aloitan taiston lieden puhdistuksessa :)

   Poista
 19. Kiitos vielä kaikille yhteisesti neuvoistanne, on ollut äärettömän ilahduttavaa nähdä miten runsain mitoin ootte käyneet minuu jelppimässä. Juuri tällaisesta tykkään. Ja teistä! <3

  VastaaPoista
 20. Viledalla on sellai sieni keraamisille liesille, ihan loisto vehje :) Jos se ei auta, ni sitten keraamisen lieden srkapa käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Mä en kyl tiedä tuliko lieden mukana skrapaa, mut jos ei niin ehkä semmoisen joutuu jossain kohtaa ostaa :)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...