15. marraskuuta 2012

Kiinnostaako blogimainonta?

Mainonta blogeissa yleistyy todella nopealla tahdilla. Kaikki eivät blogimainonnasta pidä ja jotkut eivät hyväksy sitä laisinkaan. Minä kuulun siihen ihmisryhmään, joka mainonnan hyväksyy. Mainoksia kun on joka puolella; televisiossa, radiossa, sosiaalisessa mediassa (esim. Facebookissa) yleisesti, lehtien nettisivuilla, blogeissa. Kaikkialla. Itse ajattelen myöskin, että mieluummin ostan tuotteen nähdessäni mainoksen vaikkapa blogissa jota olen aikojen alusta seurannut ja jonka sisältö vastaa kiinnostuksen kohteitani kuin postiluukusta tipahtaneesta mainoslehtisestä.

Blogimainonnasta tykkään siksi, sillä kovin usein bloggaajat mainostavat kuitenkin tuotteita, joihin uskovat. Eivät toki kaikki, on niitäkin jotka tekevät sitä puhtaasti taloudellisista syistä. Kaikilla meillä on omat vaikuttimet, sallitakoon se kaikille.

Itse olen alkanut mainostamaan blogissani alun perin ihan siksi, että tykkäsin jakaa mielenkiintoisia juttuja, tarjouksia ja muita lukijoilleni. Olen aina tykännyt auttamisesta ja jakamisesta, joten tuotteiden mainostaminen lähti käyntiin aika luonnollisesti. Myöhemmin kuvioihin tuli kumppanuusmarkkinointi ja blogissani olevat bannerimainokset ovat sekä TradeDoublerilta että TradeTrackeriltä.

Mainonta blogissa on kuitenkin sellaista, että vaikka ajattelee sen olevan yksinkertaista ja tietyllä tapaa sitä se onkin, on kuitenkin otettava huomioon monia eri seikkoja. Kaikki on opittavissa ja kokemus on paras opettaja. Nyt kuitenkin markkinointi-guru (sallittakoon minun nyt käyttää tällaista titteliä, jooko? ;)) Markus Ossi on tehnyt Kumppanuusmarkkinointioppaan, jonka avulla voi oppia tienaamaan rahaa mainostamalla blogeissa ja muilla nettisivuilla. Markuksen oppi perustuu pitkäaikaiseen tietoon ja kokemukseen ja itse hänen Tarkkamarkka-blogiaan ja touhujaan seuranneena uskon hänen tietävän, mistä puhuu.


Jos aihe kiinnostaa, jos kenties mietit mainostamista sivuillasi niin ehkä kannattaisi tutustua tähän oppaaseen. Tiedän, että vaikka mainonnan positiivisista puolista ei puhuta niin moni siitä on kiinnostunut. Usein kuulee puhuttavan vaan siitä, kuinka moraalitonta on, kun bloggaaja mainostaa ja ansaitsee mainoksilla hieman extrarahaa. 

Itse tosiaan olen jonkin aikaa mainostanut blogissani ja aion sitä jatkaa edelleenkin. Asia on vielä aika tuore tässä yhteiskunnassa, mutta on ihmisiä, jotka ansaitsevat blogillaan tai muulla verkkojulkaisullaan. Jotkut saavat siitä kokonaan elantonsa, jotkut puolestaan hieman extraa esimerkiksi muoti-, sisustus- ja kauneusostoksiaan varten. Itselläni tosin on rajana mainostamisessa se, etten kuitenkaan suostu ihan mitä tahansa mainostamaan vaan mainostan tuotteita, joista tykkään tai joiden uskon kiinnostavan lukijoitani. Olen myös pitänyt kiinni siitä, että kerron myös jos en jostain tuotteesta tykkää. Ja lupaan tehdän niin vastakin.

Tiedän, aihe on arka vielä toistaiseksi, mutta tulipa tässä samalla hieman avattua omaakin suhtautumistani mainontaan. Käykää kuitenkin kaikki kiinnostuneet tutkailemassa tätä Kumppanuusmarkkinointiopasta vaikka salaa jos ette kehtaa myöntää olevanne kiinnostuneita, hih! ja pistäkää ihmeessä tilaten jos kiinnostaa. 

Maailma kehittyy koko ajan, blogimainonta tulee tästä vielä kasvamaan roimasti! :)

Kuvat kaapattu oppaan sivuilta

Haluatko oppia tekemään rahaa blogillasi? Tilaa Opas Kumppanuusmarkkinointiin ja opi kaikki netin salaisuudet.

(klikkaa yllä olevaa tekstiä päästäksesi tutustumaan oppaaseen)


Sisältää mainoslinkkejä ja ikiomia mielipiteitäni


16 kommenttia:

 1. itse hyväksyn blogimainonnan niin, että tehdään ihan juttu blogissa jostain hyvästä tuotteesta..esim. niinko mainostit eilen sitä body shoppia. MUTTA nuo sivupalkin vilkkuvat,huutavat ja suorastaan värisevät mainokset hitusen ärsyttää. Tänne blogiin kuitenkin palaan aina ja koko ajan uudelleen ja uudelleen, koska täällä on oikeesti sit niin hyviä vinkkejä,juttuja jne. muutakin kun sitä mainosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni on harmi, kun ei pysty miellyttämään (ei siis miellyttämällä miellyttämään) kaikkia. Ideaali tilannehan olisi, että ei ärsyttäisi ketään. Siihen ei kuitenkaan kukaan pysty niin paras tapa toimia on niin, että tekee itsensä mielestä moraalisesti oikein ja pyrkii siihen, ettei tahallaan loukkaa ketään. Näin olen pyrkinyt blogissanikin tekemään. Omana itsenäni puhumaan asioista, joihin itse uskon ja joskus sellaisista asioista, joista uskon lukijoideni olevan kiinnostuneita. Minua saa tulla läppäsemään kyllä, jos joskus sorrun miellyttämällä miellyttämään tai mainostamaan tuotteita rahan takia niin, etten itse usko mainostamiini juttuihin tai jos sorrun rahan vuoksi kertomaan asioista vastoin omaa mielipidettäni.

   Ja kiitos sanoistasi, yritän tuoda blogiini muutakin kuin mainoksia vaikka onkin kausia jolloin mainoksia on enemmän.

   Poista
 2. Blogimainonta on mielestäni hauska juttu! On kiva lukea mainoksia kun joku kirjoittaa samalla omaa "juttua" siihen väliin. Odotin hirveästi sitä päivää kun oma lukijamäärä menee niin korkeaksi että pääsisi itsekin mainostamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, senkus aloitat vaan mainostamisen! Uskon kuitenkin, että sinäkin varmaan mainostat semmoisista asioista, joihin itse uskot, joten antaa palaa. :) Ihmisiä tulee jatkuvasti blogeihin hakusanoilla yms. joten myös mainoksesi saattavat lisätä käyntejä blogissasi. Aloita vaikka yhdellä tai kahdella mainoksella, kyllä aika tuo lisää kävijöitä, lukijoita sekä sitten sitä mainostuloa. Sullehan tuo Kumppanuusmarkkinoinopas voisi olla kuin nakutettu, askel askeleelta toteuttaisit kirjan vinkkejä. :)

   Poista
 3. Mielestäni mainonta hyväkin asia. Siis sitä todellakin on joka paikassa, se on nykypäivää. Tosin itse olen ihan käsi noiden mainosten kanssa. Olen kyllä kirjautunut tonne tradedoubleriin mutta ei hajua miten se toimii! tunnustan. :D

  Mutta kyllä huomaa jos mainonta menee överiksi, ja mainostaja ei usko esim. itse tuotteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TradeDoublerin sivuilta löytyy käsittääkseni ihan tajuttavat ohjeet mainosten lisäämiseen ja ystävällinen henkilökunta neuvoo varmasti myös henkilökohtaisesti jos ottaa sinne yhteyttä. :) Suosittelen kokeilemaan, jos kiinnostaa.

   Poista
 4. Kiinnostaa minuakin, mutta en vielä ole mitään mainostanut blogissani. Kivahan se olis jos vois saada pikkuisen ekstraa sillä. Ei minua mainonta häiritse. Kunhan siinä on jonkinlaista tolkkua mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten vaan selvittelemään asioita ja rekisteröitymään TradeDoublerille ja TradeTrackerille. :)

   Poista
 5. Musta tää koko blogimainonta keskustelu on jotenkin kummallinen; hyväksyykö joku blogimainonnan vai ei. Eihän muustakaan mainonnasta mietitä, että hyväksytkö lehtimainonnan tai telkkarimainonnan :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon monesti miettinyt ihan samaa. :D Siksi harvemmin aiheeseen puutunkaan, mutta silloin tällöin on paikallaan siitä kuitenkin puhua, juurikin siksi kun se niin paljon tuntuu ihmisillä karvoja nostattavan pystyyn. Olen myös kuitenkin tehnyt sen selväksi, että mainostan ja sillä siisti. :)

   Poista
  2. Tuo on todella hyvä pointti! Ei tosiaan kukaan kysy, tykkäänkö esim. Bussin kyljessä loistavista mainoksista tai radiossa jatkuvasti toistuvista hömppämainoksista!

   Poista
 6. Tokihan niistä voi olla tykkäämättä ja valitella vaikkapa jollain keskustelupalstalla, mutta ei järin kauheasti auta. Mainonta nyt vaan on osa tätä päivää, vähän kaikkialla. :)

  VastaaPoista
 7. Minusta nuo sivupalkissa olevat mainokset ovat ihan paikallaan. Karvat nousevat pystyyn kun niin monessa postauksessa on mainontaa. Palaan kuitenkin tänne koska silloin kun kirjoitat omaan elämääsi liittyvistä asioista (ilman mainontaa) onnistut siinä loistavasti.
  No tämähän on vain minun mielipiteeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että pidät jutuistani. :) Pidän kirjoittamisesta ja tykkään siitä, että voin tietyin osin toteuttaa kirjallista luovuuttani tässä bloggaamisessa. Tokihan ne mainospostauksetkin ovat omaa itseäni siltä osin, että pyrin mainoksetkin pitämään niissä, mitkä kiinnostavat itseäni. Oman blogini lähtökohdat ovat kuitenkin niin sidoksissa kokonaisvaltaiseen elämänmuutokseen ja sitä tuskin tulen unohtamaan. :)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...