20. marraskuuta 2012

Kettlebell aka kahvakuula

Jonkunlaista kehonhuoltoa tarttis kyllä tehdä. Lihakseni ovat kestävyydeltään olemattomat useammastakin syystä, yksi syistä on valehtelematta puhdas laiskuus. Selkäni on aamuisin jumissa niin, että ei ihan heti uskoisi ikää olevan vasta ripauksen yli 30.

Niinpä pitkään mietittyäni kävin ostoksilla.Kahvakuula 6 kg. Olen kuullut, että aloittelevalle naiselle suositellaan alkuun 8 kg:n kuulaa, mutta kaupassa kokeillessa totesin, että ehkä se kuitenkin on mulle liian painava. Olen aika heikko. Nyt sitten vain opettelemaan kahvakuulaliikkeitä. En ole vielä ehtinyt tutkailla netin ohjevalikoimaa, mutta alkuun löysin aloittelijoille tietoa Suomen kahvakuula ry:n sivuilta, joten sieltä ajattelin aloittaa.

Myös teidän lukijoiden vinkkejä otan vastaan, jos sellaisia on. Haluaisin nyt alkuun saada kropan liikkeelle tämän kuulan avulla ja siitä sitten jatkaa yksityiskohtaisemmin. Tällä hetkellä tuntuu kuin kroppani olisi rautakanki.


10 kommenttia:

 1. Hyvä ostos! :) Liikevinkkejä saa varmaan kätevimmin ryhmäliikuntatunneilta, esim. kertamaksulla jos joskus käyt, niin voit samoja juttuja tehdä kotonakin? Kuuden kilon kuula on kyllä hyvä, itsekin olen tehnyt sillä kun en ole mikään aktiivinen kahvakuulailija. Parempi pienemmällä painolla & hyvällä tekniikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Luulen kuitenkin, että skippaan ryhmäliikuntatunnit, en oikein ole semmoinen ihminen. :)

   Poista
 2. Aloita tosi varovaisesti ja muista, että kaikki liikkeet perustuvat tiukkaan keskivartalonhallintaan :-) Tuloksia tulee varmaan nopeasti (ja voisin ehkä itsekin käydä liikuttelemassa takkahuoneen nurkassa pölyyntyvää kuulaa)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy aloittaa varovasti juu! Varsinkin, kun takana on noi pari pullistumaa ja niiden puukotukset, niin ei kantsi kauheasti revitellä. :)

   Poista
 3. Mullapas on loistovinkki, mihin itsekin tartuin! Alman blogissa oli helppo kahvakuulatreeni, jonka yritän itsekin ottaa omaan ohjelmaani muutaman kerran viikossa. Eka kokeilulla tuntui tuossa alkulämmittelyssäkin olevan mulle jo tarpeeks hien valumiseen :) Tehokas laji!
  Ja tässäpä siis:
  http://alma-alma-alma.blogspot.fi/2012/11/kahvakuulatreeni-almalle.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana linkistä, käynpä tutustumassa! :)

   Poista
 4. Voi, munkin on pitäny jo kauan sitten ostaa kyseinen juttu! Mutta mä oon niin heikko, etten varmaan jaksais kantaa sitä ulos kaupasta.. tuolla painolla tein salilla ja sain sen nostettua peräti olkapäälle, siitä ylöspäin ei noussu ei, vaikka kuinka yritin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mustakin tuntu etten olisi jaksanut suositeltua kahdeksan kilon kuulaa kaupasta kotiin saati sitten treenata sen kanssa. :D

   Poista
 5. 6kg on oikein hyvä aloituspaino! :) Suositukset on 4-8kg naiselle aloituspainoksi ja se 8kg on tarkoitettu aloituspainoksi enemmänkin jo ennestään urheilevalle (ja mielellään jotain lihaskuntoa nimenomaan harrastavalle) naiselle. terkuin fysioterapeutin vaimo ;) Ei muuta ku kuula heilumaan, siinä se hiki kyllä virtaa! Ja muista pitää korsetti (selkä ja vatsa) tiukkana, ettei selkäkipu pahene entisestään.

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...