14. lokakuuta 2012

Ensimmäiset neilikat

Ostin eilen kauppareissulta uuden kotini ja myös elämäni ensimmäiset neilikat. Nyt sohvapöydän myötä leikkokukille on paikka ja tykkään myös neilikoiden yksinkertaisesta, mutta kauniista ulkonäöstä. Plussaa siitä, että neilikat ovat Reilun kaupan tuote. :)


Kaunista kertakaikkiaan!

Ja ai miten rakastankaan kuvata järkkärillä! <3 Saisinpa aina ottaa kuvia järjestelmäkameralla... kyllä se vaan antaa paljon anteeksi kokemattomallakin kuvaajalla. Taloustilanteen parantumista odotellessa siis! 

Vielä kerran kiitos Canonille!

14 kommenttia:

 1. Mun lempi kukkia! Niin kauniita, ja kestää hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Neilikka

  Neilikkaan leikataan imupinta vinottain varren nivelten välistä. Auenneet kukat pitävät viileästä vedestä, mutta nupullaan oleville neilikoille on kädenlämpöinen vesi parasta. Neilikka voi kestää maljakossa hyvänä parikin viikkoa.

  Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida! Imupinnat jo maljakkoon laittaessa leikkasinkin. Toivottavasti neilikkani kestää mahdollisimman kauan! Pitääkö vesi vaihtaa päivittäin vai esim. joka toinen päivä?

   Poista
  2. Itse vaihdan veden miten satun muistamaan, mutta laitan veteen sokeripalan, se estää bakteerien kasvun ja kun vaihdan veden pesen myös maljakon ja huolehdin siitä ettei yhtään lehtiä pääse veden alle, ne kun lisää bakteeriston kasvua ja siten kukat ei kestä niin kauan. Mummoni kertoo että ennenvanhaan neilikat laitettiin sitruunasoodaan ja ne kestivät ja kestivät. Tuota limua ei taida enää saada,

   Ida

   Poista
  3. Kiitos tuosta sokerivinkistä, teenkin samoin. :)

   Poista
 3. Ihania neilikoita ja kyllä järkkärillä kuvaaminen on parasta, kuviin saa niin kolmiulotteisuutta ja terävyyttä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun vielä taannoisella Porvoon reissulla opin tarkennuksen lukitsemisen, niin kivoja kuvia yksityiskohdista. :) Se on oikeastaan toistaiseksi ollut itselleni hyödyllisin oppi. Ja sekin tietty, että löysin sopivan kuvausmoodin enkä käytä sitä automaattista kuva-asetusta. Vielä kun oppisi kuva kuvalta säätämään asetukset manuaalisesti. Sen oppiminen todennäköisesti on edessä vasta kun on ihan oma kamera käsissä. :)

   Poista
 4. Neilikat on mun ihan ykköslemppareita. Ja Hakaniemen torin kukkamyyjä antoi joskus vinkin, kun juottaa neilikoille sokerillista spritea (tai vastaavaa), kukat pysyy kauniina pitkään. Ja olihan sitä pakko kokeilla, lopputulos oli että 3 viikkoa melkein pysyi neilikkakimppu kauniina.

  -Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hieno homma, jos nuo on tyyliltään pitkäkestoisempia verrattuna esimerkiksi markettitulppaaneihin tai -ruusuihin. :)

   Poista
 5. Kauniita kukkasia! Itse olen myös ihan koukussa järkkärillä kuvaamiseen, hienoa hommaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, munkin mielestä noi neilikat on tosi kauniit. Hyvä, että tuli hankittua vaikka aluksi epäröinkin. :)

   Poista
 6. Neilikat on kyllä ihania ja kestää tosi pitkään.. viimeks kun oli niin varmaan pari viikkoa olivat hengissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni nuokin kestivät lähes sen pari viikkoa. :) Olivat kauniita ja ostan taatusti jatkossakin!

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...