10. syyskuuta 2012

Inkivääriä

Olen kuullut paljon inkiväärin positiivisista terveysvaikutteista. En ole pitkään aikaan tutkiskellut aihetta sen tarkemmin, mutta ystäväni löysi inkiväärin etsittyään ratkaisua turvotukseen ja vatsaongelmiin ja suositteli sitä minullekin. Siinä vaiheessa käytin paljon vahvoja kipulääkkeitä, jotka tietenkin vaikuttavat myös vatsan ja suoliston toimintaan eivätkä ainakaan kovin myönteisesti.


Nyt kotiuduttuani sairaalasta olen todella turvonnut. Se on kuitenkin normaalia leikkauksen jälkeen, elimistö on täynnä kaiken maailman nesteitä ja mömmöjä. Lisäksi sairaalassa viikon vietettyäni olen syönyt hyvin säännöllisesti, eihän sairaalassa juuri muuta tehdäkään kuin syödä ja nukuta. Peilistä siis katselin kuvajaistani ja ihmettelin, että ne aiemmin kadotetut kilot näyttävät palanneen. No ei kaikki tietenkään, hih, mutta hurja turvotus on. Niinpä päätin nyt sitten turvautua inkivääriin ja sen kykyihin nesteen- ja turvotuksenpoistajana.

Raastoin inkivääristä teelusikallisen verran kuppiin.


Sekaan kuumaa vettä (ei kiehuvaa) sekä teelusikallinen hunajaa. Siinä tämä "ihmejuoma", joka kuulema jopa toimiikin.Mielenkiintoisen näköistä, mutta täysin juomakelpoista. Sitten vaan seuraillaan tilannetta. Ajattelin jonkin aikaa nautiskella tätä juomaa kahdesti ellen jopa kolmesti päivässä.

Onko teillä kokemusta inkivääristä esimerkiksi juurikin terveydenhoidossa?

10 kommenttia:

 1. Ikävä kyllä kaupoista näyttää pääsääntöisesti saavan vain kiinalaista inkivääriä, mikä ei ole paras vaihtoehto sillä Kiinan maaperä on maailman saastuneimpia. Tykkään kyllä inkivääristä ja olen käyttänyt sitä smoothien seassa ja teessä sekä tietysti ruoanlaitossa.

  - Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos vaikka pysyisin hengissä Kiinan saastuneesta maaperästä huolimatta ;)

   Poista
 2. Joskus olen juonut inkivääriteetä :) maku ei ole ihan paras, mutta kyllä sitä juo. Paranemisia sinulle Irina <3 <3 Toivottavasti kivut jäi sairaalaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tykännyt nepalilaisissa ravintoloissa juoda jälkkäriksi inkivääriteetä. :) Ja kiitos, kyllä ne pahimmat kivut jäi sairaalaan. Nyt vaan parannellaan leikkaushaavaa ja yritetään totutella taas kävelemiseen. Sairausloma ja kantokielto on vielä viisi viikkoa, mutta suunta on hyvä! :)

   Poista
 3. Voi että, tämähän kuulosti siltä et ens kauppareissulta kotiin tulee inkivääriä :)
  terv. ikänsä mahaongelmista kärsinyt ja nyt vielä sydänlääkkeidenkin turvottama B

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt tarkkaan muista oliko inkiväärissä niin, että se voi liiallisesti nautittuna myös käydä vatsan päälle, mutta kohtuudella käytettynä ok. Pitää itse jatkaa vielä tutkimuksia. :) Toivottavasti saat turvotusta hillittyä!

   Poista
 4. Äidiltä opittua, että kurkkukipu lähtee kun syö inkivääriä raakana. Pieni määrä riittää ja kovin paljon sitä ei pysty syömäänkään. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kokeilenkin seuraavan kerran, kun on kurkkukipua. :)

   Poista
 5. Inkivääri toimii ainakin pahointointiin ja auttaa tukkoisuuteen, ja on ruoanlaitossa ihanaa! Paranemista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtahan tässä tulee syötyä vain inkivääriä hih! :)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...