23. syyskuuta 2012

Bloggerin kuvatilan loppuminen

Moni bloggaaja on törmännyt tilanteeseen, jossa kuvien lisääminen blogiin ei enää onnistu kuvatilan loppumisen vuoksi. Itse en saavuttanut ihan täydellistä loppumista ennen kuin tajusin tilanteen olevan lähellä ja lähdin kaivamaan ratkaisuja. Bongasin hyvän ohjeen kuvien pienentämiseen, kiitos Janet!

Mene Picasan verkkoalbumeihisi ja klikkaa jokin kansio auki ja sieltä sitten vaikka kansion ensimmäinen kuva.


Kuvan oikealla puolella näet kuvan tiedot ja kuten huomaa, tämä kuva on mielettömän suuri.

Mene kohtaan Actions/Toiminnot ja valitse sieltä Edit in Creative Kit (Picasalla editoiminen ei itsellä ainakaan onnistunut)

Ruutuun aukeaa hetken kuluttua kuvanmuokkaustila, paina kuvan vasemmalta puolelta Resize.


Muuta pitkän sivun koko esimerkiksi 800 x... ja klikkaa Apply.

Tallenna kuva oikealta ylhäältä löytyvällä Save to my album nappulalla.

Korvaa alkuperäinen kuva (Replace)

Ja kuten kuvan tiedot näyttävät, kuva on huomattavasti aiempaa pienempi.

Jatka näin kuva kuvalta ja kuvatilaa tulee lisää. Prosessi on äärimmäisen pitkä ja tylsä, mutta toimii ensiapuna oikein hyvin. Jatkossa on kai kiinnitettävä enemmän huomiota kuvien kokoon jo latausvaiheessa. Lisätilaahan voi myös ostaa lisää Googlelta parin dollarin kuukausihintaan. Itse saatan lisätilaa jopa jossain vaiheessa hankkia. Tällä hetkellä se ei ole mahdollista, joten ratkaisuni on tämä pitkävetinen kuvien pienentäminen ;)

Toivottavasti nämä kuvalliset ohjeet ovat hyödyksi muille. :)

30 kommenttia:

 1. Tai sitten teet blogillesi toisen kirjoittajan, minulla ainakin onnistui niin edellisessä blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senkin olen käsittänyt olevan yksi vaihtoehto. Minäkin tein niin, mutta jotenkin en ole päässyt hommaan sisään. Pitää antaa täydet oikeudet tälle uudelle kirjoittajalle ja hallinnoida blogia sillä. Itse ainakin toistaiseksi koen sen vähän vaivalloiseksi, sillä alkuperäisellä minulla on monet toiminnot tuon käyttäjätunnuksen takana ja niiden siirtäminen uudelle on vähän työlästä sekin. Mutta ehkä ajan kanssa sitten voi siirrellä toiminnot tunnukselta toiselle. (hmm, tajuskohan tästä nyt mitään? :o )

   Poista
  2. mä käytin Bloggerissa aina tota Jonskunkin mainitsemaa keinoa, superhelppoa ja nopeaa. en olisi ikinä tällä kärsivällisyydellä ja aikapulalla kyennyt alkaa kuvia pienentämään :D
   tein siis siten, että alkuperäisellä tunnuksellani kommentoin ja julkaisin tekstejä, mutta kuvat vain lisäilin sillä uudella (=kuvatilaa täynnä olevalla) tunnuksellani. vähän siinä joutui vekslata, mut superhelppoa! tunnukset jäi mulla ainakin aina selaimen muistiin, mikä entisestään kätevöitti hommaa :)

   Poista
  3. eli siis sun ei tarvitse siirtää mitään juttuja vanhasta käyttiksestä uudelle, pidät vaan blogillasi kaksi kirjoittajaa :)

   Poista
  4. Kiitos vinkistä, voi olla että tulen tuotakin jossain vaiheessa kokeilemaan, kun kaikki kuvat on pienennetty ja silti kuvatila loppuu. :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, katsoin juuri että yllättävän pian itselläkin jo alkaa kuvatila tulla täyteen. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tällä tavalla saa tilapäisesti lisää tilaa. :) Jos tuolta Picasasta lähtisi poistamaan kuvia, niin ne poistuu sitten postauksistakin. :/

   Poista
 3. Just tänään kamppailin ja tuskailin tuon asian kanssa :) Meinasin tehdä jo hätähuudon, mutta luit ajatukseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on ollut nyt paljon liikkeellä ja itseki piti löytää joku ratkaisu, kun ei tässä tilanteessa tosiaan ole mahdollisuutta lisätilan ostamiseen. :)

   Poista
 4. Mistä näkee, onko kuvatila lopussa? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. picasaweb.google.com ja sieltä sivun aivan alalaidasta näkyy pienellä tekstillä paljonko tilaa on käytetty.

   Itse olen nyt pienentänyt tolla taktiikalla 150 kuvaa ja lisätilaa on tullut jo 15 % eli 99 -> 85 %.

   Poista
 5. Kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos!! Kamppailen juuri tämän ongelman kanssa! Kiitos kun kerroit ongelmaan ratkaisun, super ystävällistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sait mut hymyilemään vuolailla kiitoksillasi, hih! :) Kiva olla avuksi, varsinkin kun itsekin olin onnellinen löytäessäni ratkaisun, jonka vielä blondina ymmärsin :)

   Poista
 6. Kappas vaan ja kaunis kiitos Irina vinkistä! Enpä ollut moista tajunnutkaan! Minä muokkailen kuvat yleensä aina heti pienemmiksi latausvaiheessa, mutta välillä se on näköjään unohtunut. :D *postaillut niin intona että ladannut hirmu isoja kuvia* Tilaa näyttää vielä olevan, mutta täytyypä jatkossa minunkin varmaankin päätyä sitä lisätilaa ostelemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä otin tänään ensimmäisen kosketuksen Photoshoppiin, aika hurja softa :D Saa nähdä miten opin käyttämään, mutta on se pakko alkaa kiinnittämään kuvakokoon huomiota kuvia blogiin lisäillessä.

   Poista
 7. Voi kiva kuulla, että joku muukin sai tästä apuja :) Itselläni on vielä tuhannen kuvaa muuttamatta, mutta kyllähän sitä kerkeää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen pienentänyt nyt noin 300 kuvaa muutamasta tuhannesta eli urakkaa on vielä hieman jäljellä ;)

   Poista
 8. Okei, eli Picasassakin saa kuvia pienennettyä. Itse törmäsin tähän (niin inhottavaan) asiaan kun kuvatilan loppuminen keväällä. Olen ajatellut itse, että täytyykö kuvat ensiksi just poistaa blogista, pienentää kuvankäsittelyohjelmalla ja sitten ladata takaisin, mutta onneksi ei niin monimutkaisesti tarvitse siis tehdä. Blondi mikä blondi! :oD

  Käytän itse PhotoScape-kuvanmuokkausohjelmaa (huomattavasti helpompi käyttää kun PhotoShop, ilmainen ja suomenkielinen). Siellä kun klikkaa "Koon muutos"- täpän pikkunuolta, ja valitsee kohdan "Vähennä pidemmän sivun pituutta: 640px", niin kuva pienenee todella paljon, mutta on kuitenkin niin iso, että blogissa voi käyttää kuvasta kokoa "Erittäin suuri". Tämän kokoiset kuvat vievät Picasan kuvatilaa todella vähän.

  Minulla on siis suurin osa blogin kuvista vielä niitä tosi isoja, mutta jotkin kuvat olivat siellä moneen kertaan (jos kuvien latauksessa tuli ongelmia ja se keskeytyi, niin se täytyi aloittaa alusta, niin silloin kuvat menivätkin Picasaan myös moninkertaisesti! :oO) Poistin sieltä ne kuvat, jotka olivat monistellen (siis silloin keväällä), ja sen jälkeen olen ladannut vain pienennettyjä kuvia eikä kuvatila ole vieläkään ilmoittanut olevansa täynnä. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä latasin kokeiluversion Photoshop CS6:sta. Toimii suomeksi ja on sen 30 päivää ilmainen. En ole vielä tutkinut, paljonko kustantaa ostettaessa, mutta katsotaan miten tulen jatkossa toimeen tuon kanssa. Kivahan se on ainakin tutustua tuohon softaan. :)

   Poista
  2. Totta, mutta voin sanoa, että se maksaa PALJON!! :oD Toki PhotoShopissa voi kuvaa käsitellä vaikka kuinka ja paljon, vain taivas on rajana, ja eihän siitä voi edes puhua samana päivänä PhotoScapen kanssa, koska nehän painii ihan eri sarjoissa. Esim. eihän PhotoScapessa saa tehtyä eri tasoja, eikä paljon muutakaan hienoutta :oD, mutta kuvan normi pikkukäsittelyt hoituvat helposti ja nopeasti ja ainakin itselleni siitä löytyy kaikki tarvittava blogin kuvien käsittelyyn. :o)

   Poista
  3. Kävinkin katsomassa hintoja ja tosiaan, kallista on. Kyllä mulle kelpaisi Photoscapen kaltainen muokkausohjelma, mutta voi olla, että joudun tämän kokeilujakson jälkeen tyytymään Picasaan, sillä Photoscapea ei saa macciin. :/

   Poista
  4. Aaaa, no voi kehveli, niinhän se taitaa olla...höh :oD

   Poista
  5. No jonkin verran saa käsiteltyä kuvia myös Macin Esikatselulla. Ainakin kuvakoot saa pienennettyä!

   Poista
  6. Kiitos vinkistä, miten saa katsottua käyttämänsä kuvatilan. Olen jo pitempään halunnut tietää, kuinka paljon olen käyttänyt tilaa. Olen pienentänyt kuvat blogiini alusta lähtien (lähes 2 v), ja kuvatilaa on nyt käytössä 2,54 %.

   Photoshop on paras kuvankäsittelyohjelma, mutta netistä ilmaiseksi ladattava Gimp ajaa aikalailla saman asian harrastelijakäytössä. Suosittelen. Jos osaa käyttä Photaria, Gimpiä oppii käyttämään nopeasti.

   Poista
 9. Kiitos Helenelle tuosta PhotoScape vinkistä! Mä en ole halunnut ladata kuviani tuohon picasaan, joten neuvosi oli kultaakin kalliimpi!!! :) Joutuuhan tässä "vähän näpyttelemään" mutta, eiköhän se lie sen arvoista ;)

  VastaaPoista
 10. Mulla on ongelma, oon ladannu noi kuvat aivan liian suurina ja nyyt on kuvantallennustila loppunu... En oikein osaa pinenentää eli oisko jokin helppo ohjelma tai tapa pienentää noita kuvia!?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä mitään muuta pienennystapaa kuin tämän, jonka juuri tässä postauksessa mainitsin. Oletko tätä kokeillut? On muuten helppo tällaiselle tekniikan ei-ihmelapselle. :D

   Poista
 11. Katsoin kuvatilani Picasasta, omassa blogissani vasta 12,34% käytetty :o oho, luulin että olen jo kohta käyttänyt kuvatilan loppuun, mutta empäs vielä ;)

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...