11. elokuuta 2012

Millaiset valaisimet olohuoneeseen?

Syksy lähenee uhkaavaa vauhtia ja on aika pohtia valaisimia olohuoneen kattoon. Kesän on pärjännyt mainiosti lattiavalaisimella ja keittiön loisteputkivalaisimilla. Pidän kotona ollessa aika vähän valoja päällä, usein vain lattiavalaisinta ja esimerkiksi liesituulettimen valoa. Mutta koska joskus valoa tarvitsee enemmän ja nuo valaisinpaikat näyttävät pöljiltä ilman valaisimia, niin jotain on hankittava.

Kuva parvekkeelta päin

Kuva eteisestä päin

Näin pienessä huoneessa ei voi harkita mitään varsinaisia kohdevalaisimia. Ei erillistä keittiön valaisinta, ei olohuoneen valaisinta eikä varsinkaan "makuuhuoneen" valaisinta. Valaisimien paikat on sijoitettu niin, ettei ne ole järkevästi ajatellen jotain tiettyä valaisinta. Niinpä hakusessa on ihan vain yleisvalaisin tai oikeastaan kaksi, koska muutoin näyttää pöljältä jos on vain yksi, kun nuo valaisinpaikat ovat selkeästi vähän niin kuin sisarukset. ;) Ja koska huone on pieni, ei myöskään mikään roikkuva valaisin tule kysymykseen. Niinpä kävin hieman kurkistelemassa netissä plafondi-valikoimia ja seuraavanlaisia valaisimia löysin.

Kodin Ykkönen

NetAnttila

Laatuvalaisin

NetAnttila

Room21

Laatuvalaisin

Laatuvalaisin

Kodin Ykkönen

Kodin Ykkönen

Pieni luksus ei olisi paha, varsinkaan jos se on katossa olevassa maltillisen kokoisessa kristallivalaisimessa. :) Jotenkin luulen, ettei noi kohdespottivalaisimet sovi, mutta pistinpä silti korvan taakse. Laatuvalaisimella oli ihan suhteellisen edullisia valaisimia ja mitään törkeän hintaista ei viitsi hankkia, koska niitä pitää olla kaksi.

Mitäs olette mieltä löytämistäni valaisimista ja muutoinkin valaisintyypistä tällaiseen pieneen huoneeseen? Pientä luksusta saa siis olla, mutta hyvin maltillista ja modernismi on myös sallittua. ;) Valaisimet siis tulevat yleisvalaistukseen pimeän ajaksi, siivoamiseen ja valokuvaamiseen pääasiassa.

2 kommenttia:

  1. Mä jotenki heti ajattelin tohon jonkun vaijerikisko jutskan jolla valoa saa moneen suuntaan jaettua. Tyyliin tämä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80230648/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika veikee systeemi! Itse olen eniten lämmennyt noille Kodin Ykkösen ja Laatuvalaisimen kristalliplafondeille. :)

      Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...