4. elokuuta 2012

Hämmentävä yrttiruukku

Mä en tiedä, en ihan oikeasti tiedä miten mun yrttiruukun kuuluisi toimia.


Kyseessähän on siis aikoinaan KN2 Collectionilta ostettu Sagaformin Duo yrittiruukku 


Onko tarkoitus laittaa yrtit ostoruukkuineen päivineen noista rei'istä sisään vai täyttää tuo alempi matala astia mullalla ja upottaa yrtit siihen multaan? Tuntuu jotenkin kummalliselta jälkimmäinen vaihtoehto, sillä tuo astia on todellakin matala. Vai yltääkö yrttiruukut tuosta rei'ästä pohjaan ja sitten vaan lirutellaan vettä astian pohjalle tuosta aukosta?

En löytänyt informaatiota mistään, tietääkö kukaan miten tuo "toimii"?

t. Yksinkertainen(ko?)


13 kommenttia:

 1. Mä vaan laitan kaupan ruukussa yrtin/salaatin sinne ja kastelen kaatamalla vettä siitä sivussa olevasta aukosta. Tosin sitä en tiedä, olenko itsekään ymmärtänyt vempainta oikein. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullako on tuo sama? Ja että noi rei'ät on sopivan kokoiset niille yrttiruukuille? Mitenkä alas ne ruukkujen pohjat yltää, että kun sinne sitä vettä sitten laittaa niin saako ne yrtit sieltä ruukkujen pohjien kautta sen veden miten hyvin?

   Poista
  2. Itseasiassa mulla on tuosta se yhden ruukun malli! Siinä ainakin aukkoon mahtuu isompikin yrttiruukku, ja yltää hyvin pohjaan asti. Imee näin kaiken veden mitä kaataakin. Aika pieniä ne kaupan yrttien ruukut on, onko tuossa tuplamallissa sitten pienemmät aukot? Luulisi tosiaan mahtuvan ihan heittämällä, niinkun yhden ruukun mallissakin. :)

   Poista
  3. Kahdeksan senttiä on halkaisija. Ei ole vissiin hetkeen tullut tuoreita yrttejä ostettua, kun ei ole mielikuvaa yrttiruukkujen koosta. ;)

   Poista
  4. Uskoisin, että mahtuvat oikein hyvin. Sinne vaan nakkaat ja vettä mukaan. :)

   Poista
  5. Hei jee, kiitos avusta! <3 :)

   Poista
  6. Mullakin on yhden ruukun malli samaisesta hökötyksestä ja tosiaan, jos yrtti mahtuu ruukkuineen, laitan niin, mutta esim. kerran oli herneessä niin iso oma ruukku, ettei mahtunut. Silloin otin multineen yrtin ruukustaan ja laitoin tuohon yrttiruukkuun ja kastelin sen reiästä. Toimii!

   Poista
  7. Ihanaa saada vinkkejä, kiitos! :)

   Poista
 2. Joo,, ihan vettä vain ja siivoomisen kannalta helpointa että ruukun kanssa. Ideana että juuret voi ottaa vettä sen verran kuin haluaa ja kasvi pysyy freesinä kunnes on käytetty. Ideana ei mielestäni ole viljellä tuossa mitään. Näin olen päätellyt ja kastelun helppouden takia sellaisen hankkia aion. Sopii allergiakoteihin joissa mullan pienetkin homepitoisuudet aiheuttaa oireita. Kertookoot viisaammat jos olen väärässä. :) mutta uskon olevani oikeassa. Ihanan naisellista hyödykkeiden ostoskelua sinulle <3 tuli jotenkin hyvä mieli tästä postauksesta vaikka. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin alkaa miettiä, mitä yrttejä tuohon sitten ostaisi. :) Syksyllä ja talvella mielellään sitruunamelissaa, sillä se on herkkua teen joukossa.

   Poista
 3. teen joukkoonhan se sopii. Mulla kasvaa, mutten tiedä mihin käytän. :) Teehenhän tietenkin.

  VastaaPoista
 4. Moikka! ekaa kertaa tänne löysin tieni ja piti heti kommentoida tuosta ongelmastasi. Meillä on nimittäin samanlainen yhden ruukun juttu ja sinne vaan laitetaan se kaupasta ostettu yritti purkkeineen (joka mahtuu hyvin) ja kastellaan tosiaan siitä reiästä. Tosin mä olen saanut kyllä aina yrttini tuossa kuolemaan ja nyt meillä on käytössä sellainen indoor garden oman valon kanssa, jossa yrtit oikein rehottaa. Siitä tulossa postauskin lähiaikoina blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Cride ja tervetuloa käymään, toivottavasti tulet jatkossakin! :)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...