3. heinäkuuta 2012

Välitilinpäätös

Olen aiemmin jo kertonut, että ennen vuosi sitten kevättä (2011) en sisustanut. Luulin tekeväni itselleni kotia, luulin asuvani kotona. Omanlaisessa ja turvallisessa kodissani. Muutaman vuoden aikana elämässäni on tapahtunut paljon, pääosin niin sanotusti ikäviä asioita. Olen joutunut arvottamaan asioita elämässäni uudelleen ja etsimään ratkaisuja ja vastauksia.


Vuosi sitten keväällä kävin pitkästä aikaa ystäväni luona kylässä. Jotenkin päädyin ihastelemaan heidän kotiaan, hän intoutui kertomaan sisustuksesta ja näyttipä vielä muutamia sisustusblogejakin, joita oli jo tovin lueskellut. Siitä alkoi minun ajanvietto blogimaailmassa. Luin blogeja, vierailin säännöllisesti ystäväni luona ja ennen kuin huomasinkaan, halusin uudenlaisen ja raikkaamman kodin. Oma elämäni oli ollut kaaoksessa jo pitkään ja samoin kotini. Sotkua, tavararöykkiöitä, paperipinoja ja katastrofaalisia kaapin sisältöjä. Unohtamatta kulahtaneita eri paria olevia huonekaluja. Siitä alkoi minun projektini, todella hitaasti mutta varmasti. Vähän tarvitsin apuakin, rompetta oli kertynyt niin paljon, etten saanut oikein kunnolla kiinni mistään. Nyt näytän teille miltä ennen tätä projektia näytti kotonani ja ihan oikeasti pääni sisällä myös. 


Kaipasin todella palavasti muutosta elämääni ja aloitin kodistani.Nämä kuvat eivät kerro kuitenkaan sitä, miltä ihan loppuvaiheessa vanhassa kodissani näytti, mutta ilmaisevat eteenpäin liikutun matkan ja saavutuksen.Kunnollisia ennen-kuvia en ollut makuuhuoneesta ottanut, mutta ripaus vanhaa näkyy tuossa ennen-kuvassa. Sänky on paljaana ja ikkunoissa roikkuvat vanhat tummanruskeat verhot.


Nyt olen tämän eheytymisprojektin myötä päättänyt yrittää toteuttaa yllä olevan kuvan sanomaa. Edessä on edelleen äärimmäisen pitkä ja kivinen tie, mutta pyrkimys on kova. Olen aloittanut niin sanotusti pinnallisista asioista helpommasta päästä eli kotini sisustamisesta, painonpudotuksesta, (pukeutumis)tyylini muutoksesta ja tekemällä edes jotain, mistä nautin eli tämän blogin kirjoittamisesta. Tästä useammasta palasta koostuvasta projektista on tullut minulle eräänlainen henkireikä.


Muuttaminen tähän uuteen kotiini oli iso, mutta tärkeä asia. Nyt jatkan "uutena minuna" uuden kotini laittamista. Hitaasti, mutta varmasti nytkin. Toivottavasti onnistun valitsemaan elämässäni uusista poluista ne oikeat ja voin todellakin tehdä enemmän sitä, mistä tykkään ja mitä rakastan.

Kiitos, että olette olleet mukana toteuttamassa yhtä elämäni tärkeimmistä asioista. <3

Tekstikuvat lainattu

30 kommenttia:

 1. Voi muru, ihan mieletöntä <3 Mulla täällä kyynel silmässä (kuinka niin yliherkkä) ;) Tuo teksti kiteyttää kyllä täydellisesti onnellisuuden "salaisuuden" <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin pyrkimys onneen on havaittavissa. Tämä blogi, täällä olevat asiat - koko blogimaailmassa - ovat todella tulleet tärkeiksi ja kannatelleet mua kuluneen vuoden ajan ihan eri tavoin kuin mikään muu aiemmin. Kiitos, että olet olemassa Celina. Ehkä joskus myös muutoinkin, kuin ruudun takana ;)

   Poista
  2. Ihanaa olisi nähdä livenäkin joskus <3 Kaikkea ihanaa päivääsi <3

   Poista
  3. Niin olisi! Aurinkoa sulle <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Varmasti on muutos, kun ennen ei ole tyyliä ollutkaan! :D

   Poista
 3. Voi miten koskettavaa! Olen iloinen, että olet saanut uuden alun ja rakennat pikkuhiljaa uutta. Paljon voimia sinulle :)
  Itsekin olen lähivuosina joutunut kokemaan kauheita asioita, sellaisia mihin en ikinä olisi ajatellut joutuvani. Vaikka joskus elämä tuntuu ylitsepääsemättömältä, niin kaikella on tarkoituksensa. Pitää luottaa elämään ja siihen, että myös sillä pahalla on loppupeleissä jotain hyvää annettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olet ihana! :) Täytyy yrittää rakentaa itselleen jotain hyvää, jotta kestää sen muun ikävämmän. Tämä blogimaailma on minua kannatellut henkisesti vähintäänkin. :)

   Poista
 4. Muutos on todellakin hurja! :)
  Kovan duunin olet tehnyt ja olen iloinen sinun puolestasi, koska tiedän miten paljon iloa ja ihania asioita olet saavuttanut monessakin asiassa. Olemmehan kulkeneet samaa matkaa jo vuosia. <3 <3 <3 <3

  Pinnallisuus ei aina ole pahasta, itselläni monesti ulkoinen järjestys luo rauhaa myös päänsisällä. Meillä on hektinen tilanne itsellä, paljon työtä, pieni tyttö, läheisten sairaudet... ja omatkin. Aika on kortilla ja välillä on hirveä kiire. Oma koti ja se rauhallisuus mikä meillä vallitsee (ei aina sentään =D) auttaa jäsentelemään myös ajankäyttöä ja hiljentämään kiireestä ja stressistä koituvat ajatukset tekemättömistä jutuista. Oma koti ja sen viihtyisyys on yksi tärkeimmistä asioista elämässä (terveyden ja rakkauden jälkeen), siellä tulee kuitenkin viettettyä aikaa ja sen kuuluisi olla miellyttävä turvasatama jossa rauhottua ja kerätä voimia. <3

  Olet rakas! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sait kyllä hymyn mun huulille. Sinä oot ollut yksi mun isoimmista kannustajista ja auttajista, iso kiitos siis sinulle! Ite olet rakas! <3

   Poista
 5. Olet päässyt paljon eteenpäin:) Voimahaleja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siltä minustakin tuntuu! <3 :)

   Poista
 6. heippa! tänne eksynyt vähän aikaa sitten ja yhä useammin. kiteytit kyllä hyvin ulkoisen ja sisäisen maailman yhteyden, molemmat vaikuttaa molempiin! itsellä sisustus sellainen, johon olen suht tyytyväinen, mutta tavararöykkiöitä yms aivan liikaa...pitäisi siivota sellaiset pois, varmaan mielikin on keveämpi sen jälkeen! kiitos hyvästä blogista! -m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet löytänyt blogiini ja viihtynyt. Kummasti kyllä tuntuukin, että kun kotia saa tyhjennettyä ja järjestettyä se vaikuttaa päänuppiinkin. Aurinkoisia hetkiä sulle m! :)

   Poista
 7. Vau mikä muutos. Kiva, että haluat jakaa tätä muutosprosessia blogin kautta meidän muiden kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on menty kyllä tyylittömästä tyylilliseen isolla kädellä. Kiitos, että olet mukana menossani. :)

   Poista
 8. Virtuaalinen halaus ja onnea uudelle Sinulle, kodillesi ja elämällesi <3, Hieno muutos, olkoon se alku paremmalle elämällesi!!
  Tiedän niin hyvin tuon tunteen kun saa uuden mahdollisuuden tai aloittaa kokonaan alusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kiitokset sulle Tuisku, kiva kun olet mukanani! <3 :)

   Poista
 9. Mieletön muutos. Sä olet sellainen voittaja, että oksat pois.
  Vaikka aina ei jaksaisikaan ihan täysillä tehdä kaikkea, niin katso tuota muutosta! Lähtöpisteestä tähän päivään on melkoinen ero. ;)
  Ja sä olet sen eron saanut aikaan (unohtamatta apujoukkoja), mutta sä olet se avainsana tuohon kaikkeen muutokseen. Ja aikamoinen esimerkki muille, jotka vellovat omassa saamattomuudessaan.

  Ja mitä tulee omaan henkiseen hyvinvointiin, niin sisustushan on yksi isoimpia asioita jotka siihen vaikuttavat, varsinkin jos viettää paljon aikaa kotosalla! :)

  " Värien vaikutus mielialaan ja terveyteen on tieteellisesti tutkittu asia. Vääränlainen valaistus ja väritys voivat saada aikaan esimerkiksi päänsärkyä, väsymystä ja ruokahalun puutetta. Sopusointuisten värien keskellä ja hyvässä valaistuksessa mieliala ja elintoiminnot kohenevat. Kaamoksen maissa kuten Suomessa tummasävyinen sisustus voi osaltaan laskea mielialaa ja vaalea kohentaa sitä. Tummat pinnat imevät valoa, kun taas vaaleat heijastavat suurimman osan siitä takaisin."

  Olet raksu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Image! Sä osaat aina valita kyllä oikeat sanat. Olet myös rakas, ystäväni. <3

   Poista
 10. Mulla menee kanssa aina koti käsi kädessä oman mielentilan kanssa, eli kun ainakin koti on siisti ja minun mielestä kaunis, silloin on helpompi hallita pään myös sisällä olevaa epäjärjestystä. Stressaava elämäntilanne ja kaappien siisteystilanne on aina liitoksissa toisiinsa, heheh ;) Mukava kuulla että olet saanut elämääsi uudenlaista mielekkyyttä ja kivoja asioita ja tyylinmuutos kotona on kyllä huomattava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tässä joutuu taas hieman kestämään epäjärjestystä näin muuton jäljiltä, varsinkin kun olen aika naatti koko muuttohommasta. Pikku hiljaa kuitenkin eteenpäin, nyt on jo puitteet todella paljon paremmat kuin vanhassa kodissa ja paljon helpottaa, kun tietää mihin suuntaan on matkustamassa. :)

   Poista
 11. Sä olet jo hurjasti saanut muutosta aikaan ja haluankin toivottaa sulle oikein paljon tsemppiä ja voimia viedä projektisi siihen pisteeseen, että olet tyytyväinen omaan elämääsi ja voit olla onnellinen!! Haleja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä on tie, mutta toivottavasti vielä tehdyn matkan arvoinen! Kiitos -I-, olet herttainen! <3

   Poista
 12. Noi kuvat varmasti kuvastaa sitä, mitä olet käynyt läpi. Asenteesi on sellainen, josta monen muun tulisi ottaa mallia. Kohti onnellisuutta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on ollut onneton melkein koko elämänsä, niin pakkohan se jossain vaiheessa on yrittää kohti sitä onnellisuuttakin, hih! ;) Kiitos kauniista sanoistasi Oona, olet ihana! <3

   Poista
 13. Näyttää vähän samalta etenemiseltä, kuin itsellä. Tosin vain lapsuudenkodista vanhempien luota omaan kotiin. Pienestä pitäen tosin olen ollut sisustushimoinen ja odottanut innolla sitä omaa kotia jota päästä laittamaan, koska miksi tuhlaa rahoja vanhempien kotiin johon ei kuitenkaan jää tai omaan huoneeseen, joka on niin pieni ja "väliaikainen".

  Hyvää viikonjatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan itsekin, kun sitä ekaa omaa kotia odotti kuin kuuta nousevaa :)

   Poista
 14. Nostan hattua elämänmuutoksellesi! Todella hienoa!! :) Ja kiitos kirjoituksestasi, yritän imeä siitä nyt paljon energiaa, että saisin itsellenikin samanlaisen muutosprosessin käyntiin. Viimeinen vuosi on vienyt voimia paljon, ja nyt pitäisi päästä uuteen nousuun. Tosi mahtavaa, että sinä olet nyt niin nousukiidossa, jatka samaan malliin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nyt pitäisi itsekin ammentaa hieman energiaa, kun olen ihan veteläksi mennyt enkä ole saanut täällä uudessa kodissani mitään aikaiseksi. Tsemppiä prosessiin! <3

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...