30. heinäkuuta 2012

Ikävä tiskipöytä

Olin kyllästynyt vanhan kotini tiskipöytään, joka oli ajan myötä naarmuuntunut ja pinttynyt paikka paikoin. Odotin kuin kuuta nousevaa uutta tiskipöytää, jonka saisin uuden kodin myötä. No, eipä olisi tarvinnut riemastua etukäteen siitäkään. ;)




Uskokaa tai älkää, näistä suurin osa on oikeasti ihan vedestä tulleita tahroja. On toki mukaan eksynyt pari kahviläikkääkin. Vihaan tiskipöytäni pintaa! Puhdistus on hankalaa ja olenkin kokeillut vesipesun lisäksi erilaisia puhdistusaineita, tiskiainetta sekä teräspinnoille tarkoitettua puhdistusainetta. Mulle on kerrottu, että tiskipöydässä on valmistajan jäljiltä jokin suojapinta, mutta sanonko mihin tuommoiset suoja-aineet voi tunkea, jotka aiheuttavat vesitahrankin pinttymisen! Nämä kuvissa olevat tahrat kun puhdistaa, jäljelle jää kuitenkin ikävät rinkulat tahroista. Jos kyse on tosiaan suojapinnasta, niin haluan sen äkkiä pois!

Seuraavaksi ajattelin pyörittää tiskipöydän pinnan kauttaaltaan Universal Stonella, josko se irrottaisi oletettua suojapintaa. Onko kellään muulla ollut samanlaisia ongelmia uusien tiskipöytien kanssa?!

Ja niin, myös tiskipöydän pinta on naarmuuntunut kahvinkeittimen siirtelystä. Tuolta kaapin alta kun sitä välillä vedän enemmän esiin, että saan vedet kaadettua säiliöön, niin siitä on muka pinta naarmuuntunut! Siis täh, eihän kahvinkeittimen pohjassa ole mitään mikä voisi naarmuttaa? Tsekattu on eikä koskaan aiemmin missään muussa kodissa ole tällaista tapahtunut.

Huokaus!!! ;)

36 kommenttia:

 1. Rätti käteen ja hinkkaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan kannustavaa! Saat säkin tulla tänne heilumaan rätin kanssa, miten olisi? Tuo samalla uudet pullat ;)

   Poista
 2. Mä myös inhoan pinttymiä tiskipöydässä, onneksi meillä ei sellaista juurikaan ole eikä myöskään uuteen kotiin tule, vaan laminaatti alkaa heti siitä, mihin allas loppuu. Mutta juurikin siksi, kun inhoan pisaria (myös laminaatissa) pidän kaapissa aina pientä pyyhettä, jolla kuivaan pöydän käytön kälkeen. Saman teen myös wc:ssa ja kylppärissä. Eikä ole yhtään niin työlästä, miltä kuullostaa, vaan menee jo rutiinilla ja tasot pysyy siisteinä eikä pölytkään jämähdä märkiin pintoihin. Suosittelen, säästää hermoja ;)

  VastaaPoista
 3. Mahtaakohan meillä olla samanmoiset tiskipöydät, sillä mullakin pitäisi olla tuossa jokin suojaava pinnoite? Tämä talo on rakennettu 2011 ja tässä on asunut toinen asukas vuoden ennen minua, mutta tiskipöytä oli jo muuttaessani aivan järkyttävän naarmuinen. Vedestä jää tosiaan tuollaisia samanlaisia hirveitä jälkiä, joita kaikkia ei saa katoamaan edes kovalla pyyhkimisellä, sillä jotenkin se vesijälki muuttaa samalla alla olevan pinnan väriä. Muuttaessani hinkkasin tuon koko pöydän Cif Creamillä puhtaaksi, ja se auttoikin, mutta tosiaan vain hetkeksi. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla näitä ikuisuustaisteluja ;)

   Poista
 4. Inhottavaa! En kyllä jaksaisi taistella moisen tason kanssa, kaikista tärkeintä on käytännöllisyys! Haaveilen kivitasosta, mutta nyt mennään laminaatilla. Taso pysyy hyvänä, mikä tärkeintä hyvännäköisenä! Eikä maksa paljoa! :) Kahvinkeittimen muovi "tassut" voisi vaihtaa uusiin niin ei ehkä tulisi naarmuja? Kaipa nekin kuluu jossain vaiheessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi harkita uusia tassuja kahvinkeittimen alle kyllä. :)

   Poista
 5. Meillä on just semmoset tasot, joissa näkyy kyllä kaikki heti :) Eihän se ole muuta, kun että muistaa heti vaan pyyhkiä vedenkin pois :>

  Kahvinkeittimen pohjaan voi jäädä esim. vahingossa tippunutta kahvinpurua ym. leivänmurua ja muuta, joka naarmuttaa pintoja :) Siksi siis aina: nosta se pois ja paikoilleen. Ihan varoiks vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy alkaa nostelemaan kahvinkeitintä sitten vaan! :) Ja ei auta, vaikka kuinka pyyhkisi vedet pois, mutta jos ajan kanssa tasottuisi tilanne.

   Poista
 6. Tulin ehdottamaan myöskin tuota Universal Stonea. Se on kyllä semmonen ihmeaine, jolla pitäis noiden ikävien jälkien lähteä. Oma tiskipöytäni on joltain kivikaudelta (asun vuokralla) ja se jää ikävästi semmoseks kirjavaks vaikka pyyhkisin millä sitä. Annankin sen mennä niin kamalaks aina kuin hermot antaa periks ja sitten pesen ihan saippuavillalla. Siinä on vaan muistettava, että ei saa hangata kuin siihen asti kuin saippuaa on, muuten se naarmuttaa. Kahvinkeittimeen voisi harkita ihan niitä huonekaluihinkin laitettavia huopatassuja sinne pohjaan. :) T.Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siispä huopatassuja ostamaan ja Universal Stonea kokeilemaan! :)

   Poista
 7. Eikä, onpa superärsyttävää! En kyllä ymmärrä mikä järki on tehdä tuollaisia pintoja tiskipöytiin tai laattoihin (joissa myös olen samaa ongelmaa havainnut) joiden kanssa on vesi koko ajan tekemisissä!? Toivottavasti keksit jonkun keinon millä saat pinnan toimivammaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan toki taistelua, ei olisi kiva, jos tiskipöytä voittaisi :D

   Poista
 8. Kokeile toki universal stonea, sillä mäkin hinkkaan kodinhoitohuoneen "tiskipöydän" ja siitä lähtee just kaikki noi vedestäkin tulleet tahrat ja pinttynyt lika :) Aine on kaikenlisäks tosi riittoisaa ja sillä voi pestä lasinkin eikä raapi sitä mitenkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Universal Stone on todellakin seuraavana listalla. :)

   Poista
 9. Mitä materiaalia tiskipöytä on? Meille sanottiin keittiöfirmasta, että laminaattitasoa ei saa puhdistaa millään hankaavalla aineella (esim. juuri Universal Stonella) vaan astianpesuaine (Fairy) on kuulemma paras vaihtoehto.

  VastaaPoista
 10. Edellisessä asunnossani aloitin taikasienen käytön enkä siitä suostu luopumaan vieläkään. Ei mitään kemikaaleja ja ainakin mulla myöskin tiskipöydän tahrat lähtevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmahan ei siis pelkästään ole tahrojen irtoaminen vaan myös ylipäätään tiskipöydän laatu ja pinta, joka tekee vesitahroista tuollaisia. Vanhassa kodissa vedestä ei todellakaan tullut tahran tahraa.

   Poista
 11. Tiedän tunteen, mulla oli sama ongelma. Tiskipöytä näytti alkuun ihan järkyltä pelkkien vesitahrojen ansiosta. Sitkeesti sitä vaan pyyhin ja aina talouspaperilla kiillotin, jossakin vaiheessa se pinta sitten muuttui ihan normaaliksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No luojan kiitos, jos noin tulee tapahtumaan mullakin!

   Poista
 12. Samaa jo vuosia kiroilleena, ajattelin valita lähestyvässä keittiöremontissa tiskipöydäksi jonkun ihan muun materiaalin. Allas sais mieluusti olla sellaista puristettua kierrätysmateriaalia. Ei vaan jaksa hinkata jatkuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottaisi tietenkin, jos pääsisi vaikuttamaan tiskipöydän materiaalivalintoihin, mutta näin vuokra-asunnossa on kovin vaikeaa. :)

   Poista
 13. Et tarvitse hankaavia aineita, kun ostat ns. taikasieniä. Aivan varmasti lähtee, mutta tietysti joudut tekemään sitä aina uusien rinkuloiden tms. ilmaantuessa. Taikasienellä itse putsaan tiskipöydät, hanat, liedet jne. ja puhdasta tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeintä olisi saada se mahdollinen suoja-aine irti tuosta tiskipöydästä, jolloin pinta olisi helpompi huoltaa. En niinkään kaipaa tahroja _hankaavia_ aineita vaan jotain, joka tuo sen ruostumattoman teräksen ominaispinnan esiin.

   Poista
 14. Pari on jo täällä ehdotellut taikasientä johon minäkin uskon. Kyllä sillä pyyhkiessä tuo suoja-aine lähtee kuten hankaavilla aineillakin, selviää vaan huomattavasti helpommalla vaivalla. Sieni kosteaksi, pyyhkäisy ja avot kirkasta on. Mutta tunnut jo päättäneen mitä haluat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, haluan sen suoja-aineen pois ja sain käsityksen, että taikasientä suositeltiin tahrojen irroittamiseen. Mutta jos se toimii mahdollisesti myös siihen mihin haluan, niin Universal Stonea - jota löytyy ennestään - kokeiltuani voisin kokeilla taikasientä, siis jos US ei toimi. Kiitos tarkemmasta taikasienivinkin avaamisesta sulle, Anonyymi. :)

   Poista
 15. No ompas kyllä ikäväin näköinen :( Toivottavasti saat sen puhtaaksi eikä tulevaisuudessa tule enää tuon näköiseksi. Mulla palais kyllä totaalisesti käämit tuollaisen tiskipöydän kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on hermot olleetkin koetuksella. :) Nyt vaan pitää kärsivällisesti pyyhkiä tiskipöytää niin ehkä joskus pinta muuttuu :)

   Poista
 16. Mie saan kiiltäväksi tiskipöyvän ja altaat veellä ja pyykkipulverilla vai olikohan se astianpesukonneen jauhe, no mutta kuitekki :) Vettä laittaa pöyvälle, siis kastella kunnolla ja sitte ripotella jauhetta ja pehmeä sieni (kunnolla vettä) ja sitte huuhella kunnolla ja muistaa kuivata hyvin :) ja taikasieni mullaki ahkerassa käytössä mutta ihan muualla, on kyllä mieletön keksintö! :) Parhain mulle on se missä on 4kpl taikasieniä paketissa :)
  Kannattaa kokkeilla tuota vesi-pulveriohjetta vaikka ensin altaaseen, jos haluaa...mutta elkää kirokko jos ei onnistu heti, uuelleen vaan vettä koska se ei oo sitte huuhtoutunu hyvin ja sitte kuivaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun on vain nestemäisiä ja tablettipesuaineita. Mutta pidän kaikki vinkit mielessä, jos se seuraavaksi kokeilulistalla oleva Universal Stone ei auta. Ja ei, laiska ei ole vieläkään kokeillut sitä :D

   Poista
  2. :) Toivottavasti tuo US auttaa sitte ku kokkeilet, saattaa olla helepompi tapa entä tuo vesi-pulveri-sieni-kuivaus-juttu :D
   P.S. Emmiekään pese/kiillota tuolla tavalla tiskipöytää ku ehkä 1-2krt/vuosi..laiska ku oon :D

   Poista
  3. Toivottavasti US auttaa, peukut pystyyn! :)

   Poista
 17. Mulla oli samaa ongelmaa. Kokeilin ihan kaikki, mitä keksin. Jostain sain vinkin kokeilla leivinjauhetta. Kastelin pinnan kaadoin kasan leivinjauhetta, levitin jauheen likakohtiin, annoin vaikuttaa tunnin pari ja huuhtelin. Kaikki lika lähti, eikä ole tullut takaisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä leivinjauheessa vaikuttaa noin? Hmm, mielenkiintoista! Täytyy pistää tämäkin vinkki korvan taakse. :) Onneksi itse tahrat eivät ole ongelma, vaan niiden herkkä muodostuminen jonka tosiaan uskon johtuvan pöydän pinnasta.

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...