28. kesäkuuta 2012

Millainen kamera?

Olen viimeisen vuoden toivonut uutta kameraa. Blogin alkutaipaleella kuvasin puhelimellani (noloja kuvia kyllä!) ja sitten sain ystäväni vanhan Canonin PowerShot A520:n. Sillä sain jo hieman laadukkaampia kuvia - en tosin aluksi - ja opin myös kärsivällisyyttä kuvaamisessa ja siten parani hieman kännykkäkamerallakin otetut kuvat. Voi sanoa, että kuvanlaatu on parantunut huimasti blogin elämän varrella. Mutta... kuvanlaatu voisi parantua vieläkin! En vain ymmärrä kameroista mitään eikä minulla ole aavistustakaan, millainen kamera olisi aloittelijalle hyvä. Tiedän, että haluan hyviä kuvia hyvillä kuvausominaisuuksilla sekä mahdollisimman keveän kameran, jotta pystyisin kantamaan sitä tuolla menossa mukana eikä tulisi tarvetta lähteä hapuilemaan helposti käytettävissä olevaa puhelinta. Keräsin kollaaseihin muutamia kameramerkkejä ja malleja Rajala ProShopin valikoimista. Nämä vetoavat minuun eniten ja näistä olen eniten kuullut.
Jokin tällainen uudenlainen pienempi digijärkkäri olisi kiva, nämä eivät kai paina kovinkaan paljoa (paitsi tietenkin täydessä varustuksessaan) ?


Vai saisinko hyviä ja laadukkaita kuvia ihan pelkällä pokkarilla?

Kertokaa te hyvät kokeneemmat kanssabloggarini millaisia kameroita teillä on ja millaista kameraa te suosittelisitte juuri minulle? Tahtoisin niin paljon parempia kuvia ja oppia kuvaamaan!


24 kommenttia:

 1. Opettele ensikin kuvaamaan sillä kameralla mikä sinulla on, tutustu kirjallisuuteen ja tekniikkaan ja mikä tärkeintä, opettele jälkikäsittelemään kuvasi. Sitten kun oikeasti tiedät tekniikasta osaat valita omia tarpeitasi vastaavaan kameran. Tässä(kään) asiassa välineet eivät ole autuaaksi tekeviä, paljon enemmän sanelee ymmärrys valokuvauksen perusteista. Katso Kriisin kuvia naamiksessa, monet otettu ihan vaan iPhonella ja jestas mitä otoksia.

  -Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin kehittynyt mielestäni aika paljon vuoden aikana, mutta kehittymistä tapahtuu edelleenkin. Siksi, jos kameraostoksille jossain vaiheessa suuntaan, onkin suhteellisen simppeli vekotin mielessä. Olen kuullut, että Canon olisi aika helppo aloittelijalle.

   Poista
 2. Meidän värkki on tämä:

  http://imageblackandwhite.blogspot.fi/2011/11/canon-eos-7d-ja-muutamat-objektiivit.html

  Painaa niin paljon objektiivien kanssa, että haba kasvaa. Onneksi mun ei tarvitse kovinkaan sitä miettiä, kun on oma muru kuvaajana.

  Tahtoisin kyllä kuvailla enemmän, mutta en tuolla meidän järkkärillä. PEN olisi mun käteen sopiva ja tarpeeksi laadukas.

  Taitaa siis olla makuasia, joten en kyllä osaa sanoa, että mikä olisi sulle paras. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut, että Canon olisi aika helppo aloittelijalle. En tietenkään mitään järeää kameraa ole harkitsemassa. :)

   Poista
 3. Mun täytyy sanoa, etten tiedä oikeastaan mitään noista uusista pokkareista! Vanhat olivat aika heikkoja esityksiä, meillä parikin Ixusta käyttämättömänä maannut vuosia. Yleisesti ottaen, mikäli vaadit kuvilta vähän parempaa jälkeä, on nuo pokkarit melkein järjestäen pois suljettuja. Näin ainakin aiemmin ollut, nykyaikaiset pokkarit voi toki olla jo huomattavasti kehittyneempiä. Paras olisi, jos tietäisit jollakin olevan joku tietty pokkari käytössä ja olisit nähnyt sillä otettuja kuvia, ei niin sikaa säkissä tarvisisi ostaa. Valmistajan mallikuvia ei kannata lainkaan katsoa, ne on niin optimaalisissa oloissa otettuja, ettei ihan vastaa sitä todellisuutta käytännössä.

  Sillä onko järkkäri vai pokkari, ei osaavissa käsissä ole juuri merkitystä :) Jos pitäisi äänestää, antaisin ääneni järkkärille ja kaupan päälle jostain hirveä motivaatio opetella käyttämään sitä täysin manuaalitilassa. Koska se on avain myöskin hyviin kuviin, ei niinkään sen kameran hienoudet. Kuvailisitko muuten pääasiassa kotona sisällä? Pieni laadukas jalustakin voi tehdä ihmeitä, ei tarvisi niin korkeita herkkyyksiä käyttää. Toinen ääneni saattaisi mennä tuolle Fuji X100:lle, mutta taitaa olla väärässä hintaluokassa.

  Itsellä on vähän rajummat kamerat blogikuvaamiseen. (harrastan lisäksi kuvaamista ja vähän kaupallistakin kuvausta teen) Canon 5D mk2 ja valovoimaiset objektiivit (100mm makro, 16-35 laajis ja 24-70). Lisäksi uutena tulokkaana pokkari, Fuji Finepix FX100 joka on aika kiva laite sellaiseen peruskuvailuun, blogissa jonkun verran tuolla kuvattuja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään pokkaritkin alkavat olla jo aika hyviä. Olen miettinyt hyvää pokkaria tai sitten keveää minijärkkäriä. Tarpeeni ovat aika yksinkertaiset, pääasiassa kuvaan blogiini, mutta jos olisi hyvä kamera, voisin kuvailla ja harjoitella kaikkea muutakin. :)

   Poista
 4. Itselläni on tuo Olympus PEN mini PM-1 ja tykkään siitä kovasti. Onhan se hieman vaikeakäyttöinen tälläiselle tumpelolle kuten mie, mutta koko ajan oppii lisää ja lisää. :) Ja tuo Olympus on saanut tosi hyvät arvostelut monelta eri käyttäjältä, hinta-laatusuhde on tasapainossa. Objekti on hyvä ja taipuu moneen (kun sitä oppii käyttämään). :)

  Canonissa on hyvänä puolena suomenkielinen tuki, eli ainakin saa ymmärrettävää apua jos sitä tarvitsee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oonkin kuullut, että Canon olisi aika hyvä aloittelijalle. Nikon kiehtoo kovasti, mutta mulle on kerrottu että se on aika vaikea aloittelijan käsiin.

   Poista
 5. Tulin toivottaan Mukavaa tulevaa heinäkuuta, me lähetään huomenna Lappiin, on mulla kyllä läppäri mukana mutta en tiä onko aikaa kävästä täällä blogimaailmassa siksi etukäteis hyvää heinäkuun toivotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, upeaa Lapin reissua teille ja ihanaa heinäkuuta sullekin Meän Satu! <3 <3 <3 :)

   Poista
  2. Kiitos <3
   Mennään minun isän kotia/talolle, siivoileen ja järjestään ja raivaileen ja hieman vaan oleileen, sitte onki heinäkuun puolessa välissä iskän perunkirjotus..Outoa mennä iskän luo ku iskä ei oo paikalla eikä ennää koskaan tuukkaan..mutta kyllä se kait siittä <3
   Haleja <3

   Poista
  3. No varmasti on tosi omituista! Jaksamisia ja rentouttavaa lomaa teille! Halipusi! <3

   Poista
 6. Heipä hei!

  Itselläni on Canonin EOS 1100D. Ja tällaiselle "ei ammattikuvaajalle" passaa hyvin. Paremmin kun hyvin!! Tuon sinun valitsemasi Canonin ominaisuudet ovat jo TODELLA hyvät ja jotta saat kaikki irti tuonkin hintaisesta kamerasta, kannattaa jo mennä valokuvauskurssille. Mieheni siskot opiskelivat kansanopistossa vuoden tuon kameran ominaisuuksia ja valokuvausta muutenkin ja sanoivat juuri, että jos ei mahdollisuutta opiskella, ei kannata noin kallista kameraa ostaa. Koska itse haaveilin juuri samasta kamerasta.

  Mun canon on suomen kielinen ja siksi helppo käyttää. Tosin, ensin piti/pitäisi lukea hieman valokuvauksesta että saisin irti kaikki mitä tuosta minun kamerasta saa. Kannattaa ensin ostaa joku perusjärkkäri ja kun vuosien päästä osaa oikeasti hyödyntää kaikkia ominaisuuksia, sitten ostaa joku super hieno järkkis. Rahaa ei kannata näissä asioissa laittaa hukkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, sun vinkki kuulosti kyllä todella hyvältä kokemuksineen päivineen! En todellakaan taida tarvita ammattitason kameraa. Siksi juuri, kun kuvaustilanteet eivät ole vielä kovin laajat ja kokemustakaan ei ole, niin todellakaan ei kannata viimeisiä roposiaan pistää liian vaativaan kameraan. Paljon kiitoksia sulle! :)

   Poista
 7. Olen aina (no kaksi kertaa) ostanut canonin uusimman (ja samalla kalleimman toki) pikkupokkarin, kertaakaan en ole katunut. Ensimmäinen hajosi, kun tiputin sen kalliolle josta se pomppasi sitten vesilammikkoon. Ja sitä ennenkin olin tiputellut sitä ruhtinaallisesti, joten kestävä peli. Ensimmäinen digipokkarini oli Olympus enkä tykännyt. Nyt mulla on käytössä Canon ixus 300 HS ostin kaksi vuotta sitten ja on kyllä mahtava. Todella hyviä kuvia ja makro ominaisuus on aivan mahtava. Todella paljon ominaisuuksia, en ole edes niitä jaksanut kaikkia opetella. Sitä ei valitettavasti enää kyllä ole myynnissä (rajala myy tosin käytettyjäkin kameroita - sillä monet hivistelijät vaihtavat vuosittain kameraa). Jos kuitenkin uutta pokkaria halajat, niin itse suosittelisin vertailemaan Canon ixus 310, 500 ja 1100 HS:ien ominaisuuksia. Halvinta canonin ixusta ei koskaan kannata ostaa, kuvien laadut on paljon heikompia kuin kalleimmissa pokkarimalleissa. Uskon että sulle riittää tosiaan ihan perus pokkari. Itse otan tällä hetkellä kuvia isäni kakkoskameralla canon eos 40 D:llä ja automaatillahan sitä melkein mennään, kun tuo ohjekirja vaan makaa tuossa sängynvieressä. Itseä ei oikein kanssa motivoi tuollainen teknisyys. Tosin jostain syystä kehtaan kunnon järkkärillä ottaa ihmisten ilmoilla enemmän kuvia, näyttää ammattimaisemmalle :D

  VastaaPoista
 8. Minulla on tuo canon järkkäri ja suosittelen! Aluksi tutustuin käyttöoppaaseen ja luinkin sitä monet illat, mistä vivusta tulee minkäkilaisia kuvia. Mielestäni suht helppo oppia ja sopii tälläselle alottelijallekki, toki kokoajan vaa kuvaustaito paranee ja oppii lisää uutta :)..

  Tosiaan niinku yllä tuli jo ilmi niin suomenkielistä apua saa jos tulee ongelmia.
  Mukanakannettavana se tietenki on hieman suurempi mötikkä kun pieni pokkari mutta ei mitenkään vaikeasti mukana kannettava :D mulla se on aina, pienillä kyläreissuillakin kaulassa tai laukussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla mielipiteesi! Tekemällä ja harjoittelemallahan oppii, se on selvä! :)

   Poista
 9. Hei Irina!
  Suosittelen tutustumaan Sony NEX-5 -kameraan.
  Muutaman kuukauden käytön jälkeen olen edelleen enemmän kuin tyytyväinen :)

  Hyvää kesän jatkoa sinulle!

  -Hanttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Hanttu, pistänpä Googlen laulamaan ja tutkailen tuota Sonya! :)

   Poista
 10. Hei!
  Minulla on Canon EOS 1000D ja olen siihen tosi tyytyväinen. Se on ensimmäinen järjestelmäkamerani, hyviä kuvia sillä tosiaan saa. Ostin sen huutonetistä ja siinä oli takuutakin vielä jäljelläja täysin virheetön, vähän kuvia otettu ja hintakaan ei ollut kovin suuri. Huusin sieltä myös pidemmän putken. Suosittelen tuota Canonin kameraa, helppo käyttää ja mielestäni parempia kuvia kuin pokkarilla, kummastakin on kokemusta esim. matkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Canon tuntuu olevan aika tykätty ja kokemusten mukaan helpompi kuin muut. Täytyy siis vakavasti harkita Canonia. Olispa kiva, jos semmoisen saisi jostain vaikkapa testiin.

   Poista
 11. Oletko päässyt hypistelemään kameroita tai tutkinut googlen avustuksella tarkemmin jotain? Onko joku suosikki jo tai jopa kaupatkin tehty jo? ;)

  VastaaPoista
 12. Vielä en ole päässyt hypistelemään eikä ostospäätöstä ole vielä tehty. Olisi ihanteellisinta tietenkin päästä ihan kokeilemaan erilaisia kameroita ja tehdä sitten vasta päätös. Se vaan harvoin on mahdollista. Canonia on tosi kovasti nyt aloittelijalle kehuttu, se taitaa siis keikkua suhteellisen kärkipäässä kameravaihtoehtojen joukossa. :)

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...