10. kesäkuuta 2012

Lakanoiden uusiminen

Valkoisten lakanoiden valikoima kaapissani on todella suppea. Niinpä onkin pian aika hankkia uusia vanhojen tilalle. Pärjään onneksi ihan muutamalla lakanalla vain, joten pari kolme lakanaa riittänee. Ja onhan mulla tuo petauspussikin, joten eiköhän niillä "tarkene". Nyt olen päättänyt hieman tarkemmin tutkailla materiaalia ja laatua. Olen päätynyt pehmeisiin ja siloisiin materiaaleihin ja finaaliin pääsevät kampapuuvilla, puuvillasatiini ja perkaali. Kaikki nuo on samantyyppisiä keskenään, tärkeimpänä ominaisuutena tiheään kudottu puuvilla.


Kampapuuvillasta:

"Kudontavaiheessa lyhyet kuidut on kammattu yhdensuuntaisiksi, jolloin kankaaseen saadaan sileä pinta, joka ei nukkaannu kovin helposti. Kampapuuvillatuotteet ovat halpapuuvillaa huomattavasti kalliimpia, mutta niiden käyttöikä on pidempi ja käyttömukavuus suurempi."

Polycottonin sanotaan puolestaan olevan pehmeää sekä rypistymätöntä, puolet puuvillaa ja puolet polyesteria. Tekokuidut ovat kuitenkin usein - vaatteissakin - hiostavia ja helposti sähköistyviä. Kuulostaa siis hieman epäilyttävältä lakanamateriaalilta, vaikkakaan ei niin kummalliselta tässä tekokuitujen maailmassa. Kampapuuvillasatiini sitten on myös todella pehmeää ja tuntuu siloiselta ihoa vasten. Satiini onkin mielenkiintoinen ilmiö sinänsä, että satiiniksi sanotaan ylipäätään melkein mitä vain polyesterikangasta, mutta satiinin salaisuus piileekin kankaan rakenteessa. Perkaalipuuvilla on puolestaan kudottu hyvin tiuhaan ohuesta kammatusta puuvillasta. Kallein ja parhain puuvilla on egyptinpuuvilla.


Noita Elloksen Lovisa-lakanoita mulla on mustana. Ovat ihanan ohuita, jopa hieman läpikuultavia (ei pahasti) mutta niin pehmoinen kyllä iholla. Full Moonin petauspussini on kampapuuvillaa. Näillä materiaalivaihtoehdoilla sitten pitäisi löytyä hyviä lakanoita, tosin hinta pistää jonkinlaisia rajoja peliin. Ehdoton kipuraja lakanalle olisi 30 euroa, mutta mielellään maksaisin vähemmänkin. Mutta, laadusta on joskus maksettava. Ja koska lakanat kuitenkin käyvät läpi aika paljon nukkuessa, pesukoneessa, ja kuivausrummussa on ehkä ihan hyvä sijoittaa muutama lantti enemmän pitkäkestoisuuden nimissä.

Minkälaisia vaatimuksia teillä on lakanoille ja mistä hankitte lakananne?

7 kommenttia:

 1. Pussareissa ja aluslakanoissa käytän percale eli kampapuuvillaisia tuotteita, ehdottomasti parhaita laadultaan, minusta pelkkä puuvilla rypistyy liian herkästi ja puuvillasatiini (vaikka nimi tuntuu ylelliseltä) niin kerää helposti kaiken pölyn/karvan ja on ihoa vasten liian kylmän tuntuinen. Hankin Hemtexiltä viimeksi uudet petivaatteet. Uusin suosikki on pellavapussari, aivan mahtava sekin.
  Terkuin
  Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin kuullut, että Hemtexillä olisi laadukkaita lakanoita. :)

   Poista
 2. Täydellisen tuntuinen, pehmoinen ja vilpoinen lakana löytyy Villa Stockmannin sarjasta. Bianca-mallinen. Alla linkki:

  https://stockmann.com/p/fi/Villa-Stockmann-Bianca-aluslakana/74377?itemId=12919

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Pitää ottaa tuo Bianca huomioon sitten, kun lähden tuumasta toimeen. :)

   Poista
 3. Egyptinpuuvilla on osoittautunut todella mukavaksi! Ostin ihan naurettavan halvalla kerran stokkan kantis tarjouksesta pari settiä pussilakanoita, saattoi olla casa brändin alla. Ainoa mistä en näissä pitänyt oli se että materiaali on tosi ryppyistä! Tulee hieman pellava vaikutelma. Tosin aluslakanassa ei haittaisi...Ostin lakanat harmaana, mutta tämä ryppy juttu ei mielestäni toimi tässä värissä yhtään ja lakanat ovat lähes kammottavat tämän hetkisen mieleni mukaan. Yritin myöhemmin etsiä uusia valkoisina, muttei ainakaan silloin ollut tarjolla. Mutta ehdottomasti mukavuudeltaan täydellisimmät ikinä!
  Vitsi että olen haaveilluit noista Beach housen lakanoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakanoista saa pulittaa kyllä aikamoisen hinnan, jos tasokkaat tahtoo.

   Poista
 4. Nyt pisti oikein mietityttämään, hankkisinko parit lakanat Jotexilta. Siellä on sisustuskilpailuun osallistuneille ainakin tarjous jossa kalleimmasta tuotteesta saa -40% ja muista -20% + toimituskulut ilmaiseksi. Kaksi perkaalipuuvillaista lakanaa olisi nyt toimituksineen päivineen 46 euroa, kun normaali hinta lakanoille olisi 33 euroa kipale. Leveyskin olisi näppärä 120 cm leveään sänkyyn eli 180 cm.

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...