19. maaliskuuta 2012

Asunnon kuntotarkastus part 1

Helmikuun lopussa taloryppäämme asuntoihin tehtiin märkätilojen kuntotarkastus. Samalla ilmoitettiin, että on mahdollista ilmoittaa myös asunnon mahdollisista vioista. Minä olinkin jo varautunut pitkällä vikalistalla. Meillä täällä on semmonen kiva remppamies Kake, joka tekee hommia taloyhtiössä ja hän myös tuli suorittamaan mittauksen ja tarkastuksen. Märkätilat tämän asunnon osalta olivat ok, kosteusvaurioita ei siis ollut. Muuta kökköä sitten olikin, hih!


Kylppärin lattiaviemäri oli tukossa ja hajulukosta on jo pitkään puuttunut tulppa ja aina säännöllisin väliajoin haju onkin ollut sen mukaista. En ole mistään löytänyt sopivan kokoista tulppaa viemäriin ja välillä on joutunut väliaikaisratkaisuksi laittamaan tulpaksi ilmastointiteippiä. Nyt onneksi sain vihdoin tulpan, joten se asia on kunnossa.

Lisäksi lavuaarin viemärikin oli tukossa ja sinne sujautettiinkin sellaista myrkkyä, että kiehunta kävi. Samalla meinasin tipahtaa takamukselleni, kun selvisi, että kylppärissä on toinenkin viemäri. Siis mitä hittoa?! Mä olen asunut täällä 5,5 vuotta enkä ole moisesta tiennyt. Lohdutukseksi mulle kyllä sanottiin, ettei moisesta ole tiennyt moni muukaan. :DViemäri sijaitsee siis tuon vesivaraajakaapin alla ja kaapin alaosan saa auki. Jumaleissön, missä kunnossa lattia siellä kaapin sisällä oli. Olen nämä kaikki vuodet suihkutellut kaapin alle vettä ja lastalla sitten sotkuja vedellyt vedenpaineen avulla sieltä pois. Nyt ihana Kake sitten siivosi lattian sieltä ja puhdisti viemärin. Itse olisin todennäköisesti oksentanut, jos olisin sitä alkanut siivoamaan. Kiitos siis Kakelle ja kiitos siitä, että tämän mysteerisen viemärin sijainti selvisi: puhtaanapito on huomattavasti helpompaa jatkossa. Ohhoi, kaikkea sitä eläessään näkee. ;)

Myös suihkun hana vuotaa. On tiputellut jo muutaman viikon ja kuntotarkastuksessa sain asiasta ilmoitettua. Olisi vissiin tiivisteen vaihtamiselle tarvetta. Sitä odotellessa...

Myös wc-pyntyn ja lattian rajaan pitää kuulema laittaa silikonia tms., on vissiin rakennusvaiheessa vaan sutastu pönttö kiinni tai sitten ajan kuluessa on tapahtunut kulumaa. Siihen en osaa ottaa laisinkaan kantaa, sillä aihe on minulle täysin vieras (kuten monet muutkin remppaamiseen liittyvät asiat).

Hih, hieman likainen lattia. Kissankarvoja ja kaikkee. ;)

Siinä oli kuntotarkastuksesta kylppärin osalta. Tulisi pikkuisen pitkä postaus, jos lisäisin tähän vielä asunnon muut ongelmat. Niistä siis lisää part 2:ssa. 

6 kommenttia:

 1. Mieletöntä että teillä yleensä ON tuollainen kuntokartoitus. Tekisi hyvää tähänkin asuntoon ja koko taloon. Eilen oli nimittäin vähän actionia. Alakerrassa tulvi vessanpyntystä kaikki P**kavedet lattialle kun vetivät pytyn, siis ihan kymmeniä litroja. Hätäisenä tuli rimputtamaa ovikelloa, että älkää vaan laskeko vettä. Putkimiehet on tulossa. Tunti siellä rassattiin ja taas kulki. Miten teillä on vesivaraaja asunnossa? minkä aikakauden talo se oikein on? Vai eikö olekkaan kerrostalo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieletöntä todellakin! Useammankin naapurin kanssa ollaan oltu hämmästyneitä, että tällainen tehtiin. Täällä kun ei yleensä tapahdu yhtään mitään. No poikkeus vahvistaa säännön; mitään korjaustoimenpiteitä ei ole tarkastuksen jälkeen tehty. ;)

   Tämä on luhtitalo, jossa on sähkölämmitys. Rakennettu muistaakseni 1991.

   Poista
 2. Hah..tuosta vikalistasta sopii niin moni myös meidän kämppään.. kuten esim keittiön hanasta puuttuu kansi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täällä puuttuu se kansi edelleen. ;)

   Poista
 3. Kyllä kodin huoltohommista viemärin puhdistus on yksi kamalimmista tehtävistä. Toisaalta se ei ole niin kauheaa, jos sen tekee tarpeeksi usein. Vaikea tosiaan on pitää puhtaana viemäriä, jos ei tiedä sellaista olevan olemassakaan jossakin kätköissä. Onneksi sait nyt asian selville.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sain selville juu ja onneksi sotkun siivosi joku toinen. Mä en olisi voinut, olisin joutunut tilaamaan jonkun siivousfirman paikalle. Todella kamalaa! Viemäreiden siivoaminen on äklöä muutenkin. t. pitkähiuksinen ;)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...