2. helmikuuta 2012

Sohvahaikailua

Kodin Ykkösellä on nyt sohvat -20% plussakortilla. Ja mua niin houkuttaisi hankkia uusi sohva tämän vanhan ja kulahtaneen tilalle. Sohvan luonnonvaalea kangas on likainen eikä pesemällä täysin puhdasta enää tsiljoonan käyttövuoden jälkeen saa. Sohva on myös lösähtänyt alaspäin keskeltä, kuin roikkuisi. Sain tämän sohvan vuonna 2004 muistaakseni eli tämä sohvahan on jo vanhus. Pelkästään minun käytössäni ollut seitsemän vuotta. Se on niin ruma, että pahaa tekee. Yäk!


En osaa oikein päättää, minkä värisen sohvan haluaisin. Päävärihän sisustuksessani on valkoinen, joten valkoinen sohvakin olisi kiva. Nahka olisi ehkä helpoin pitää puhtaana, kankaan joutuisi aina pesemään kun sattuu tahraantumaan. Mutta osta nyt sitten nahkasohva, kun kissa tykkää rapsia kynsiään sohvan reunoihin. Toki se tekisi saman kangassohvalle, miksi se uusi sohva olisi jotenkin poikkeus vanhasta? Oikeanpuoleinen käsinoja on aika mielenkiintoisen näköinen jo. Pitäisiköhän etsiä jostain sohvan lahjoittaja ja ostaa uusi vasta kun on kissa-herrasta aika jättänyt...


Yllä olevassa kuvassa todellinen tuho ei näy.

Valkoiseen sisustukseen en ehkä viitsisi myöskään mustaa sohvaa hankkia. Sohva on olohuoneen kiintopiste sekä huoneen suurin kaluste, niin musta väri olisi liian hallitseva. Seuraavaksi kävi mielessä tumma harmaa, mutta se värinä käyttäytyisi suhteellisen samoin kuin musta. Jäljelle jäisi sitten vaalean harmaa, sillä mitään ruskean sävyistä en tahdo.Haaveilen kulmadivaanisohvasta. Toivoisin myös, että sohvassa olisi hyvät kiinteät istuin- ja selkätyynyt. Olen läpeensä kyllästynyt oikomaan oman sohvani tyynyjä. Pari pientä on ihan ok, kuten tuossa divaanittomassa versiossa (kuva yllä). Voin itse sitten halutessani kasata sohvalle kivoja tyynyjä. Kuvien sohvat eivät nyt ole niitä vaalean harmaita, mutta harmaita kuitenkin.

Sopiiko teidän mielestä vaalean harmaa sohva valkoiseen sisustukseen? Entäs sitten, kun on jo musta matto? Ja miten sisustus voi olla valkoinen, jos niinkin iso kaluste kuin sohva on harmaa?

(Huomaatte ehkä, että pikkasen ahdistaa ;))Lainatut kuvat: Nettikaluste

10 kommenttia:

 1. Voihan sisustus olla mustavalkoharmaa. Ei kai kannata tehdä itselleen pakkomiellettä valkoisesta sisustuksesta, jos haluaa muutakin ostaa. Jos seinät ja lattiat ovat vaaleita tai valkoisia, mielestäni tilaa hallitsee silloin päävärinä valkoinen. Kaikki riippuu niin huoneen koosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Voisihan sitä sitten harkita, että vaihtaisi mustan maton valkoiseen.

   Poista
  2. Riippuu maton koostakin, kuinka ison alan lattiasta se peittää. Musta matto voi näyttää hyvälle siinä missä valkoinenkin. Mittasuhteet ratkaisevat paljon.

   Poista
  3. Tää koti on loppujen lopuksi aika pieni, vain 47 neliötä. Tällä hetkellä tässä sohvan edessä on muistaakseni 160 x 200 cm musta nukkamatto.

   Poista
 2. Meillä sohovat on saanu olla rauhassa meän kisuilta ku meillä on 3 tuommosta seinällä peräkannaa (kunnolla kiinnitetty ko kisut kiipiää nuita pitkin) ja 1 lattialla maton päällä (ettei luista) :) Suosittelen jos ei jo oo :)

  http://www.zooplus.fi/shop/kissat/raapimispuut/alustat_lelut/raapimisalustat/142396

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kävin tekemässä pikkuostoksen :)

   Poista
 3. Tämä on nyt tylsä neuvo, mutta me olemme kissa- ja lapsiperheenä todenneet, että paras verhoilukangas on Alcantara. Jotkut alcantarakopiotkin ovat kuulemma hyviä ja kestäviä. Valkoinen on arka väri, mutta muusta materiaalista en uskaltaisi edes kokeilla. Pesemisä toki tässäkin tulisi. Musta ei ole yhtään huono vaihtoehto.

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan tylsä neuvo. :) Olen joskus taannoin haaveillutkin Alcantarasta, mutta nyt tosiaan ongelma on tuo raapiminen. :/

   Poista
 4. Meillä suurinosa kalusteista on valkoisia, mutta olkkarin sohva harmaa ja samoin matto. Oikeestaan harmaata muutamassa sävyssä ja valkoista koko sisustus. Kurkkaa ihmeessä olohuonepostauksiani jos kiinnostuit. Meillä on juurikin kulmadivaanisohva, Askosta hankittu. Pelkästään isoja tyynyjä, muutama koristetyyny lisäksi hankittu. Olen ollut tyytyväinen niin malliin, materiaaliin kuin väriinkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hei taatusti käynki kurkkaamassa, suurkiitos vinkistä! :)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...