25. helmikuuta 2012

Laminaattia

Innostuin tovi sitten hurjasti, kun kuulin alakerran naapuripariskunnalta, että nyt olisi vihdoin mahdollisuus pistää paperille ylös KAIKKI, mikä kodissa mättää ja mitä pitäisi korjata. No, uusi lattia tietenkin. Mitä te oikein kuvittelitte?! ;) Laminaattiahan sen tietenkin pitäisi sitten olla, varsinkin kun kyse on vanhasta vuokra-asunnosta eikä vuokranantajan puolella olla järin avokätisiä.

Sitten pää alkoi raksuttamaan erilaisia värivaihtoehtoja. Niin ja ensin piti yrittää ymmärtää jotain yleisesti laminaatista. Piti ymmärtää, että laminaatti näyttää usein siltä, mitä minä olen parketiksi tottunut kutsumaan. Joo, mä en tiedä mitään lattiamateriaaleista. Kuulema yleisin laminaattivaihtoehto on semmonen tammiparketin näkönen/värinen/olonen? Hä?! :D

Niin ja halpaa laminaattia. Niinpä minä sitten klikkasin itseni Netraudan sivuille ja kaivoin laminaattivalikoimat esille ja lähdin katsomaan ihan muutamia halvimpia vain.


Ensimmäisenä noin vaaleahkon värin vuoksi tutustuin Haron 1-sauvaiseen Activ 70 LC Jäätikkötammi -laminaattiin. Toivon, että laminaatti olisi mahdollisimman vaalea. Jostain olen vain saanut päähäni, että 1-sauvainen ei olisi niin hyvä (kiva?) vaan mieluiten 3-sauvaista? Tämän Jäätikkötammen hinta on 11,90 neliömetriltä. Toisaalta kyllä silmiäni ei tämä lattia kovasti ahdista, oikeastaan aika kaunis noin yksinkertaisena.


Toisena vaihtoehtona silmiin osui myöskin Haron laminaattia. Tällä kertaa kyseessä on 3-sauvainen Activ 70 LC Vaahtera Toscana -laminaatti. Olisi ollut asteen vaaleampi vielä, mutta se olikin Pyökki Navarra (kts. kuva alla) - en kestä pyökkiä. En osaa oikein sanoa, onko tuo pyökki asteen liian vaaleanpunainen vai onko se kuitenkin ihan jees ja onko vaan niin, että sana pyökki aiheuttaa angstia. :)

Myös Vaahtera ja Pyökki ovat neliöltä 11,90 euroa.


Pikaisesti katsottuna tämä Aarnin Seagrass valkoinen laminaatti oli ihana, mutta yllä olevaa kuvaa katsoessa tulee mieleen vanhan kerrostaloasunnon muovimatto. Eli ei tällaista.


Tässä mennään varmaan sitten jo aika lailla perinteisessä tammiparketin kaltaisessa laminaatissa. Kyseessä on Aarnin 3-sauvainen Tammi laminaatti. Hintaa neliölle on 12,90 euroa. Vaikka ei olekaan valkoinen tai hyvin vaalea parkettilattia, niin tyylikkäämpi tämä on, kuin nykyinen muovimattoni.


Tässä vielä samanmoinen Aarnin Tammi laminaatti, mutta 1-sauvaisena. Ei paha tuokaan... mitenköhän tuo sauvahommeli nyt menikään, olenkohan minä nyt sauvoineni ihan hakoteillä? ;)

Anyway, tässä oli laminaattipohdintaa elämäni ensimmäisen mutta toivottavasti ei viimeisen kerran. Laminaattejahan on paljon ja kauppoja todellakin muitakin kuin Netrauta, mutta koska aihe on täysin tuntematon mulle niin keskityin vain yhteen putiikkiin.

Te siellä, minua viisaammat, kertokaa jos juttuni oli ihan höpönpöpöä ja huomioni aivan diipadaapaa. Mielelläni oppisin asioita, siitä huolimatta, vaikka (kun) laminaattia emme saa. Voi olla etten silti neuvoistanne mitään ymmärrä, mutta sallittakoon se minulle. ;)Kuvat: Netrauta.fi

12 kommenttia:

 1. Laminaatti ja parketti on tavallaan samanlaisia palikoita (yleensä lukkopontilla), mutta parketissa pintakerroksen kuvio tulee oikeasta puusta ja laminaatissa se on "kuva" puusta. Yks sauvainen näyttää leveältä lankulta, ja se on mun mielestä ehdottomasti paaaaaaljon hienompi kun 3 sauvainen (kai kun on nähnyt 3-sauvaa vain kellastuneina 3-sauvaisina tammiparketteina, hyi). Ootko tsekannut erikoisparketti.fi-sivustoa? Siellä on laajasti laminaatteja, edullisiakin ja ainakin KL32 laminaatit on laadukkaita. Meillä on Paradorin Arctic Pine, vitivalkoinen 1-sauvainen hennolla puunsyykuvioinnilla. Toivottavasti saat sellaisen lattian kun toivot! Olin itsekin aikas innoissani kun päästiin eroon vuokrakämpän muovimatosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tunnustaa, että en usko vuokranantajan asentavan meille uutta lattiaa. Haaveilla onneksi saa, sekinon kivaa! Minä myöskin noita laminaatteja tutkaillessani tykästyin tuohon 1-sauvaiseen, tosiaan muistuttaa enempi lankkulattiaa. :)

   Poista
 2. Toivottavasti vuokranantaja suostuu maksamaan laminaatin, joka on käyttöluokaltaan (KL) vähintään 32. Nuo halvat laminaatit ovat äkkiä kamalassa kunnossa. Ne eivät kestä kissaperheen elämää.:( Voit tarkistaa katsomistasi laminaateista, onko niissä merkintää KL32. Erittäin lujaa laminaattia on KL33, jota voidaan käyttää julkisissakin tiloissa. KL31 ei ole tarkoitettu kissaperheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynpä kurkkaamassa nuo käyttöluokat. Ihan uusi juttu mulle, kiva oppia uutta. En tosin usko, että uutta lattiaa saadaan. Tai ainakaan minä, alakerran pariskunnalla on kyllä niin kellastunut lattia, että heillä voisi mahdollisuus uuteen lattiaan ollakin.

   Poista
 3. Sauvaisuus tarkoittaa sitä, kuinka monta "lautaa" yhdessä parketin palassa on pituus suunnassa laskettuna. Muista kuvista on vaikea päätellä, mutta alimmassa on tosiaankin vain yksi, eli 1-sauvainen. Meidän tammiparketti on 3-sauvaista, eli kun ottaisit käteesi yhden kokonaisen parketin palan, on siinä yhdessä palassa vierekkäin kolme osiota. :) Vaikea selittää....

  Omasta mielestäni 1-sauvainen on kaikista tyylikkäin, näyttää eniten lautaparketilta (siis niiltä tosi hienoilta, joita itsekin olet ihastellut). 3-sauvainen on yleisin ja niin perus etten siitä tykkää.

  Laminaattiahan saa myös esim marmori-imitaationa, laatta-kopiona tai vaikka sanomalehti-kuvioituna. Eli laminaatin pinta on tulostettu ja vain taivas on rajana. Voit vaikka teettää laminaattilattian omasta valokuvastasi.... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kerroit laminaatista. Heti hieman enemmän oppii. Noita laminaatteja kun katselin, niin itsekin tykästyin eniten ensimmäiseen ja viimeiseen kuvaan, juurikin näihin 1-sauvaisiin. Lankkulattia olisi niin kiva. <3

   Poista
 4. Meillä on sillain että ne jotka ovat asuneet 10 vuotta talossa voivat halutessaan saada laminaatit. Toivottavasti saat ne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kiva taktiikka. En usko, että mun kotiin alkavat lattiaremppaa tekemään, mutta tulipahan nyt opiskeltua hieman ja tutustuttua laminaattiin. Nää remonttiasiat on mulle kuitenkin ihan hepreaa. :)

   Poista
 5. Ystävä kallis, voit ostaa ne laminaatit itsekin ja kaverin kanssa asentaa ja jos joskus päätät muuttaa pois, voit ottaa ne laminaatit mukaasi. Niitä palasia ei kiinnitetä lattiaan mitenkään, vaan laminaatti on uiva lattia. Ne palaset laitetaan toisiinsa ponteistaan kiinni. Ne voi laittaa siihen muovimatonkin päälle. Jalkalistoja joudut käyttämään irti, jos haluat siistin lopputuloksen. Olen nähnyt tällaisia sisustusjuttuja vuokra-asunnoissa, kun asunnon omistaja ei ole suostunut laittamaan uutta lattiaa.

  Muovilattiaan saa uutta eloa pesemällä sen huolellisesti ja vahaamalla pariin kertaan, mutta itsekin olen niihin kovin kyllästynyt, koska monissa asunnoissa, joissa olen asunut, on ollut muovilattia. Meidän taloon ei laiteta yhteenkään tilaan muovimattoa. Niin kyllästynyt olen niihin.

  Minustakin kaikkein ihanimpia laminaatteja ovat yksisauvaiset lankun näköiset ja vaaleat lattiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että voin itse hankkia laminaatin jos vuokranantaja ei uusi lattiaa. En vain ole varma, onko tämä sen arvoinen asunto, että viitsisin nähdä vaivaa. Aika näyttää. Yksisauvaisiin taidan minäkin kallistua.

   Poista
  2. Jos haluat tietää laminaateista, Upofloorin sivuilla on hyvin selitetty. Meille on ilmeisesti tulossa Upofloorilta lattiat joihinkin huoneisiin mutta ei kaikkiin.

   http://www.upofloor.fi/upofloor_fi/upofloor_oy/etusivu/tuotteet/asuintilat/laminaatit/ShowProduct.eviacms/productGroup/33636/product/16314/Conference

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...