5. helmikuuta 2012

Haaveilua hyvinvoinnista


Aloin haaveilla kuntosalilla käymisestä. Tai no, olen haaveillut jo jonkin aikaa. Erinäiset syyt ovat kuitenkin saaneet itseni heittämään haaveet romukoppaan ja ajattelemaan, että minä minnekään salille pääse. Nyt siskonlikan kanssa iltaa viettäessäni sain päähäni, että kyllä menen ainakin tutustumaan paikalliselle salille ja pohdiskelen sen jälkeen asiaa uudelleen.


Itselleni tärkeintä olisi ehdottomasti lihaskunnon parantaminen. Eikä vähiten syksyisen selkäleikkauksen jälkeen. Välilevynpullistumani aiheutti pahoja hermopinteitä, kipuja ja sitä kautta lihaskunnon rappeutumista. Luulin, etten edes ongelmistani ja leikkauksesta toivu, kun toipuminen kesti kauemmin kuin olin kuvitellut. Niinpä vaan on selkäkivut (normaalia rasituskipua lukuunottamatta) kadonneet ja hermot ovat pian taas kunnossa. En enää astu linttaan ja kohta varmaan pystyn seisomaan taas kantapäälläni. Oikea kantapää ei ole jaksanut kannatella, mutta nyt on jo paljon parempi.

Kuntosalilla käyminen tukisi varmasti myös meneillään olevaa 0,5 kg:n haastettani, josta kerroinkin TÄÄLLÄ. Jätin yhteydenottopyynnön tosiaan paikalliselle salille, jossa olisi nyt liittymistarjous ja aloitusopastuskerta ilmainen. Tosin olen hieman skeptinen tästä "ilmaistarjouksesta". Tarjouksia kun on vaikka missä ja milloin, niin kuka maksaa liittymisestä 70,-, alkuopastuksesta ja saliohjelmasta 30,- ja vielä esimerkiksi avaimesta toiset 30,-? Ilmaistarjoukset ovat vaan höpöhöötä, jolla saadaan tällaiset pöljät liittymään salille. :D


Olisinko valmis sitoutumaan kuntosalijäsenyyteen ja omaan terveyteen ja tulevaisuuteen? Mitä minä todella haluan ja mitkä ovat tavoitteeni?


Kuvat: Google kuvahaku


11 kommenttia:

 1. Toivottavasti. Itse olen aina ollut enemmän sali ihminen kuin ryhmäliikunta ihminen, koska sinne voi mennä just silloin kun tulee olo. Itse olen (kuten ehkä olet lukenut) ostanut city dealistä parin kuukauden tarjouspätkiä, mutta se tietenkin edellyttää autolla kulkemista täällä tuppukylässä. Helsingissä kävin naapurissa olevalla salilla ja ai että se oli mannaa!! Tosin hinnat kirpaisi. Kannattaa koittaa sopia joku lyhyempi aloituspätkä ja keskustella mahdollisesta keskeytysvaihtoehdosta jos homma ei olekkaan oma. Eli ettei sumeilematta allekirjoita suoraan vuoden sopimusta. Salit tarvitsevat asiakkaita, ja yleensä joustavat jos osaa vaatia. Tai jos ei, on huono sali. Jokainen eurohan on heillekin tarpeen. Tuon selän takia on todella tärkeää että saat oikeat ohjeet, ettet hajoita sitä uudelleen. Toisaalta ei nuo ryhmäliikuntatunnitkaan pöllöjä ole, paras salihan on sellainen missä saa samalla hinnalla kaikki :)

  Itse tykkään tästä nykyisestäni, koska siellä on 4 euron jäsenmaksu /kk (voi katkaista koska vaan ja se on oikeastaan sen lähes 24h avainkortin takia), on erillisiä kk hintoja niille jotka haluavat käydä salilla ja ryhmäliikunnassa sekä niille jotka haluavat käydä vain salilla tai ryhmäliikunnassa. Toki eivät nekään normihintaisinä itselleni tässä hetkessä sopisi, mutta työssäkäyvänä ehkä kyllä.

  Käy ainakin kokeilemassa siis! Mutta älä suoraan ekan kerran jälkeen suosu kirjoittamaan koko vuoden sopimusta, vaan neuvottele (jos et todellakaan ole varma onko se sinun juttusi). Halvemmaksi siis tulee maksaa ohjauksesta 30 euroa ja yhden kuukauden jäsenyys, kuin koko vuosi heti jos ei sitten käykkään. Siksi heillä on niitä hinnoitteluja (kai). :D

  Itse olen ainakin nyt taas niin koukuttunut liikuntaan, että ihmettelen miten pystyin 3-4 vuotta olemaan liikkumatta lähes ollenkaan... tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aio varmaankaan heti kirjoitella sopimuksia. Tuon salin hinnoittelu on aika raaka eikä oikein muuta hyvää hintaa ole kuin kk-maksu vuoden sopimuksella. Kertamaksu hipoo taivaita ja samoin kuukausihinta ilman sopimusta.

   Poista
 2. Hienoa, että suunnittelet kuntosaliliikuntaa. Se kannattaa. Itse yritän käydä salilla pari kertaa viikossa. Tulokset näkyvät nopeasti ja myös se, kun ei ehdi käydä. Hinnat voivat tosiaankin olla aika törkeitä. Oma salini on kohtuuhintainen; maksan 10 kerran kortista 70 euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon salin hinnat on aika korkeat. Haluaisin kyllä salille ehdottomasti, lihakseni huutavat jo apua. Täytyy katsoa, mitä tässä nyt tekisi.

   Poista
 3. Ainahan se sali kannattaa, toivottavasti löydät kivan salin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sali on mulle ihan uusi, mutta päätin lähteä tutustumaan. Siskonlikkani käy siellä eli jos hinta- yms. jutut saa sopimaan, niin olisi tsempparikin sitten.

   Poista
 4. Hienoa että olet löytänyt potkun lähteä treenaamaan! Salin valinta saattaa olla yksi tärkeimpiä tekijöitä jatkuvuuden kannalta. Kannattaa miettiä mitkä tekijät ovat itselleen tärkeitä. Onko tärkeää missä sali sijaitsee vai voitko kärsiä vähän matkoissa ja otat sitten vähän kalliimmaan ja tiloiltaan mukavamman, käytkö ryhmäliikuntatunneilla ja mikä niiden valikoima on, onko tärkeää että valitset tietyn ketjun jotta voit käyttää useampaa sali jne.

  Kirjoitin tuolla omassa postauksessani lopussa muutamasta salista, joihin ei tarvitse vuosijäsenyyttä ollenkaan. Liittymiset saa todella usein kaikille saleille ilmaiseksi tai vähintään puoleen hintaan.

  http://mustikkasmoothie.blogspot.com/2012/02/hurahtanut-bodycombatiin.html

  Tässä vinkkinä vielä muillekin salikäyttäjille,

  Sivulta http://satayksi.fi/ saa tilattua kortin, jolla Urheiluhalleihin ja Fix-keskuksiin saa 20% alennuksen kuntosali- ja jumppakorteista. Samalla kortilla saa myös esimerkiksi Picnicistä Novelle-pullon kaupan päälle ostaessa salaatin. Kortti ei edellytä mitään ja tulee postilla viikon sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 2005 kävin salilla, josta tykkäsin todella paljon ja joka oli kävelymatkan päässä. Sitten homma jäi ja muutettuani en ole salihommia paljon harkinnut.

   Nyt jotenkin luulen, että käyminen helpottuisi, jos sali olisi suhteellisen helpon matkan päässä. Ryhmäliikuntatunteja en onneksi halua, joten niitä ei ole pakko olla. Pidän enemmän ihan vain saleilusta. Mielessä pyörii vahvasti se sali, jossa silloin vuosia sitten kävin mutta vaikka paikka ei silleen kaukana ole niin matkustusvaihtoehdot on hieman nihkeät.

   Tuolla maksaa 40 euroa/4 viikkoa, jos sitoutuu vuodeksi. Kertamaksu on pilviä hipova 18 euroa! Ja kuukausimaksu 75 euroa, oletan että jos ei sitoudu jäseneksi.

   Pitää käydä vielä mm. Elixian sivuilla, vaikuttaa aika raikkaalta paikalta ja sekin olisi helpon matkan päässä.

   Hauska toi satayksi.fi:n video. Tuon kortin voisi tietysti tilata, sillä jos 10 kerran kortti olisi edullinen niin siitä vielä vähän pois. Sillä muistaakseni tämä mun "lempparisali" on nykyään Fix (tai UH).

   Poista
 5. Alan hiljalleen lämpeämään nihkeine matkoineenkin "vanhaan saliini", joka tosiaan kuuluu UH-halleihin. Kuukausimaksu on 53 euroa ja 10 kerran kortti 64 euroa. Eli kun tuo Leiraksen kortti saapuu (kävin tilaamassa sieltä satayksi.fi -sivulta!), niin hinta tipahtaa 20% alennuksella 51,2 euroon. Jos käyn salilla aluksi vaikka kerran viikossa, riittää kortissa poweria 10 viikoksi ja vaikka kävisin kaksikin kertaa, niin kortti kestää viisi viikkoa. Se on sittenkin halvempi kuin 53 euron kk-maksu.

  Plussaa siis hinnasta, 10 kerran korttia voi käyttää silloin kuin haluaa eikä ole kuukauden päivät tikittämässä. Lisäksi sali on jo tuttu. Jos yrittäisi vielä houkutella ystävän mukaan, joka myös on aloittamassa kunto- ja laihdutuskuuria. Ja parikin ystävää asuu salin suunnalla, niin että voi yhdistellä kylä- ja kahvireissuja saleiluun. Eikä kerta viikossa varmaan aiheuta ongelmia "nihkeän matkustelunkaan" osalta. Ja uimaankin pääsee samalla hyvin edullisesti!

  Miltäs kuulostaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti erinomainen idea ottaa tuo 10 kerran kortti. Olen tullut siihen tulokseen etten osta jäsenyyksiä minnekään (paitsi Motivukseen, johon ei silti tarvitse maksaa kuukausimaksuja, vaan jäsenyys oikeuttaa halvempiin kertamaksuihin), koska mieli saattaa nopeastikin muuttua treenaamisen suhteen, kesällä en todellakaan huhki missään sisätiloissa vaan siirryn ulkolikuntaan kokonaan ja toisaalta talviflunssan iskiessä, sen kourissa saattaa mennä viikkoja, jopa kuukausia.

   Tsemppiä projektiin, pistähän väliaikatietoja etenemisestä!

   Poista
  2. Saa nähdä millä aikataululla saan salitreenit aloitettua. Kerron aiheesta kyllä täällä blogissa vielä myöhemminkin. :)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...