6. tammikuuta 2012

Uusi Muumi-muki

Tässä se on, uusi Muumi-muki.

Muumi-muki "Hurraa!"

Aika mielenkiintoisen näköinen ilmestys. Eräs tuttavani - jolta tämänkin uutisen bongasin - sanoi, että tämä on aivan kamala. No joo, kovin on erilainen, mutta omasta mielestäni jollain tavoin mielenkiintoinen. Ja jotta varmasti toistaisin itseäni tarpeeksi, niin todellakin: e r i l a i n e n.

Mitäs tykkäätte? Mikä on teidän suhteenna Muumi-mukeihin?

18 kommenttia:

 1. No kieltämättä vähän sekava, mitähän tuo niin kun esittää? :D tulee lähinnä joulu mieleen. Itse tykkään Muumi-mukeista, mulla on se rakkaus-muki. Tykkään enemmän niistä, joissa on joka puolella mukia kuvia eikä vain yhtä hahmoa..

  http://cristiinam.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. CristiinaM: En ole ihan varma, mitä tuo varsinaisesti esittää, mutta luin, että olisi World Design Capital vuoden juhlamuki. Ja vaikka tuo on outo ja erilainen, niin kyllä tuo silti kiehtoo. :) Mulla on useampia Muumi-mukeja, myös se Rakkaus.

  VastaaPoista
 3. En yhtään tykkää hempeän värisistä Muumi mukeista, joten tuon voisin väriensä puolestä jopa ostaa. Aika erilainen kyllä kuin muut Muumi-mukit.

  VastaaPoista
 4. Just bongasin tuon Prismassa kauppareissulla ja hieman järkytyin :) Tuntuu vähän siltä että on vaan väkisin keksittävä uusia kuoseja kun tiedetään, että niitä moni keräilee.. lapset on noita lahjaksi saaneet ja ihan suloisia lasten mukeina, mutta muuten täytyy myöntää etten niitä itse hamstraisi!

  VastaaPoista
 5. Ulla: Aika kiva, että välillä tulee särmän oloisiakin mukeja. Ei aina nimenomaan sitä hempeää perinteistä muumia.

  M: Mä aikoinaan ajattelin, että Muumi-mukeihin en sorru. Kuka tekee mitään tsiljoonalla mukilla? Elokuussa 2010 Tukholman reissulla laivalla sorruin ensimmäiseen ja siitä se sitten lähti. Olisiko itselläni joku seitsemän mukia... Mutta jokainen tyylillään. :)

  VastaaPoista
 6. Olen kerännyt lähes kaikki muumimukit paitsi tätä uusinta, jota en ole nähnyt vielä meillä päin kaupoissa. Tosiaan on hiukan erilainen kuin aikaisemmat muumimukit, mutta en laita ollenkaan pahaksi, jos nekin kehittyvät. En osaa sanoa, onko muki millään tavalla kaunis tai ruma. Ainoa ajatus siitä on juuri tuo sana "erilainen".

  On itsellekin tullut mieleen, että näitä pistetään markkinoille kiihtyvään tahtiin, kun on huomattu, että niitä on alettu keräillä. Hintakin on noussut hurjasti ihan vähässä ajassa. Ensimmäiset muumimukini ostin hintaan 4,90 euroa ja eipä mennyt kauan, kun hinta hinattiin vähitellen euro kerrallaan jo sinne 14,90 euron pintaan. Samaan tahtiin laatu on laskenut. Voi olla, että lopetan keräilyn tai sitten ei. Aika näyttää.

  VastaaPoista
 7. Valua Kuvasa: Mua harmittaa, kun en saanut Saippuakuplia-mukia. :( Koko kevät ja kesä siitä puhuttiin, mutta aina se jäi kauppaan. Saiskohan vielä jostain... Prismassa taisi viimeksi olla vielä. Pitää käydä kurkkaamassa, taitaa olla kohta viimeiset hetket käsillä.

  Aika samalla tavalla ajatellaan sun kanssa nyt tuosta WDC-juhlamukista, uskoisin kuitenkin sen hankkivani. Älä säkään lopeta! :)

  p.s. Nyt ei enää pysty olla kysymättä, kun mua ihan kamalasti kiinnostaisi tietää, mitä tarkoittaa Valua Kuvasa ja mistä se on peräisin? :)

  VastaaPoista
 8. Minulla on sellainen Myy-muki. Mielestäni se on ehkä ruma, mutta ostin sen, kun "muka" kerään. :D Oikeastaan en juuri pidä näistä raidallisista muumimukeista, (paitsi jos tekisivät mustavalkoraidallisen tyyliin Marimekko). Vinkkaa, jos et löydä sitä kuplamukia enää mistään, niin voin katsella täältä Oulun seudulta, onko niitä myynnissä enää missään.

  Valua Kuvasa on japania ja tarkoittaa... ääh, vitsi vitsi. Joku luuli sitä japanilaiseksi nimeksi, joten tämä jäi sitten vitsinä kummittelemaan. :) Nimi on Oulun murretta ja syntyi silloin syyskuun viimeisenä 2011, kun keksin, että alanpa kirjoittaa blogia, mutta blogille pitäisi keksiä nimi. En keksinyt mitään nimeä ja aloin laittaa kuvia koneelle. Meillä on talonrakennus kesken ja olin laittamassa koneelle kuvia betonivalusta, kuvissa oli siis valua (ouluksi: valua kuvasa). Koska oli syksy, ei ollut tarpeeksi valoa (ouluksi: valua) ottaa valokuvia, kyseltiin aina, onko tarpeeksi "valua kuvasa". Nimi on siis kaksimerkityksinen sanoista valu ja valo. Rakennuksesta en ole jaksanut bloggailla vielä, mutta kunhan alkaa uuden sisustaminen, niin luultavasti sitten alan siitä jotakin raapustella, eli siis tänä keväänä. Saiko tästä selityksestä mitään irti?

  Aiempaan viestittelyyn liittyen vielä... Minulla oli muistissa ottamiani kuvia myös siitä toisesta hupaisesta rakennuksesta Wienissä. Kaivoin useita kuvia ulkoiselta kovalevyltäni ja yllätyin, miten paljon olinkaan niitä reissulla räpsinyt. Jossakin vaiheessa teen sen toivepostauksesi, kunhan ehdin kirjoittaa sen.

  VastaaPoista
 9. Piristävän erilainen! Ei tavallaan miellytä mun kauneudentajuani, mutta muumimukikategoriassa se on ihan tervetullut uutuus:)

  VastaaPoista
 10. Valua Kuvasa: Hyvin sai selityksestä selvää. Postausta odotellessa :)

  VastaaPoista
 11. Unelmä Säleikkö: Samaa mieltä! :)

  VastaaPoista
 12. Keräsin aikoinani muumi-mukeja. Nyt on jäänyt monta ostamatta. Tämän nähtyäni mun ON SAATAVA TOI. Luen tytölleni iltasatuna usein Kuka lohduttaisi nyytiä-kirjaa ja mukin kuva on tosta kirjasta. Snif.

  VastaaPoista
 13. Outi: Mä kallistun myös ostamisen suuntaan, vaikka noin perusmukeihin verrattuna hieman erikoinen onkin. :)

  VastaaPoista
 14. Meillä on 17 muumimukia. Yhtäkään en ole niistä itse ostanut ja en varmaan ostakaan. Eiköhän tuo uusikin löydä tiensä meidän kappiin ;-) Tosiaan erilainen muki, mutta mä tykkään. Mies juuri pari päivää sitten päivitteli että mihin me tarvitaan kaikkia muumimukeja :-D Mielessä on myös niiden myyminen pois...

  -Satu

  VastaaPoista
 15. Satu: Mä taidan joutua ihan itte hankkimaan mukini jos tahdon. :) Mut aikamoinen kokoelma teillä...

  VastaaPoista
 16. saako jostain vielä noita saippuakupla mukeja en oo missään enää nähnyt ja harmittaa kovasti että jäi ostamatta :( asun turussa olis kiva jos joku tietäis et saisko niitä vielä jostain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä ollenkaan, mutta haluaisin itsekin sen Saippuakuplia -mukin. Tyhmä minä vetkuttelin sen hankkimista. :/ Voihan olla, että joku kauppaisi moista vaikkapa Huuto.netissä. Ehkä sieltä kannataisi käydä kurkkaamassa. :)

   Poista
 17. Onkos joku tietoinen jos tota saippuakuplia mukia sais vielä jostain turun seudulta, ite en oo enää nähnyt ja harmittaa kovasti et jäi hommaatta

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...