9. tammikuuta 2012

Säilytysratkaisu kodin tärkeille papereille

Inhoan papereita, niitä kodin tärkeitäkin papereita. Paperisilsua siellä, paperisilsua tuolla. Olen tähän asti säilyttänyt papereita normaaleissa mapeissa. Keltaisissa, mustissa, valkoisissa. Mutta kun ne on mappeja, niitä reikämappeja. Siis voi yök! Mappeja säilytin vanhojen lipastojeni laatikoissa ja niistäkin hajosi jopa pohjat - vaikka huonolaatuisia vaneripohjia olivatkin. Nyt olen niin täynnä mappeja, että olen vaan tunkenut papereita makkarin lipaston laatikoihin ja voi tsissus mikä määrä paperia. :D Tähän kotiin ei koskaan enää tule "toimistomappeja"!!


Jo keväällä keksin säilytysratkaisun kaikille säilytettäville tärkeille papereille. Tiimarissa oli tarjouksessa haitarikansioita ja ostinkin niitä sitten (toivottavasti) tarpeeksi. Mustia ja valkoisia, yllätys yllätys. :) Toivottavasti ratkaisu toimii ja saan kansioihin mahdutettua kaiken tarpeellisen ja kansiot sitten joskus tulevaisuudessa Bestån uumeniin. Ja makkarin lipaston kokonaan vaate- ja kosmetiikkakäyttöön.
Olisin tosi kiinnostunut kuulemaan, miten teillä on järjestetty kodin tärkeät ja vähemmän tärkeätkin paperit? Entä muut "toimistotarvikkeet" kuten teipit, nitojat yms., jos teillä ei ole erillistä työhuonetta?

10 kommenttia:

 1. Asumme vielä ahtaasti ennen uuteen taloon muuttoa, joten tässä asunnossa ei ole erikseen toimistohuonetta. Uudessa talossa on sitten työhuone, jonne kaikki tärkeät paperit säilötään. Pelkästä talon rakentamisestakin syntyy paperia useita mapillisia! Tässä ahtaassa tilapäisessä asunnossa meillä paperit ovat olohuoneessa lipastossa. Meillä on jonkin verran mappeja kaapissa piilossa. Olen ostanut joskus sellaisia muovisia kulmalukkokansioita, joissa on joitakin papereita. Et ole ainoa ihminen, joka papereita inhoaa. Mikään ei ole niin tylsää kuin penkoa papereita ja lajitella, mikä lähtee poltettavaksi ja mikä pitää vielä säilyttää.

  Minulla on tällainen vinkki sellaisten papereitten säilömiseen, mitkä pitää olla ns. koko ajan esillä. Ostin itse tyylikkäitä lehtikoteloita, jotka saavat olla esillä. Ne toimivat siis pienenä sisustuselementtinä. Laitoin paperit tavallisiin muovitaskuihin ja ne taskut sinne lehtikoteloon. Reunimmainen paperi on puhdas valkoinen, joten vieraat eivät näe, mitä papereita taskujen välistä pilkottaa. Lehtikotelossa on aika korkeat reunat, joten papereista ei paljoa näy. Luettavat lehdet ovat lattialla lehtitelineessä, joten vieraat tuskin menisivät lehtikoteloa hyllystä kurkkimaan.

  Enpä tiedä, oliko tästä vastauksesta mitään apua, mutta ainakin saat myötätuntoni paperien selvittelyyn. :)

  VastaaPoista
 2. Valua Kuvasa: Jonkun sisustuksellisen ratkaisun voisi tosiaan yrittää keksiä niille papereille, joiden täytyy olla useammin saatavilla. Muutoin saavat olla jossain kaapin uumenissa. Jopa lehtikotelo saa ahdistuksen aikaan. :/ Joku kiva kori tms. muovitaskuilla voisi olla aika näppärä.

  Huokaus, eilen joitain papereita viskelin kansioihin ja sitä paperia riittää vielä vaikka kuinka! *ikuisuusprojekti*

  VastaaPoista
 3. Unohtui tuosta pitkästä sepustuksestani, että meillä on olohuoneessa avattava nahkainen rahi, jonka sisään mahtuu myös papereita ja muuta sälää. Se on hyvä piilo, sillä sinne saa äkkiä vetäistyä tavarat silmistä ja kaikki näyttää nopeasti siistiltä.:)

  Kaverillani on puuarkku olohuoneessa. Sinne mahtuu paperit piiloon ja arkku toimii samalla istuimena/pöytänä.

  Älä osta lehtikoteloita, jos ne ahdistavat. Minusta niitä on myynnissä todella nättejäkin esim. puisia sisustuskaupoissa. Kun muutamme, kannan kyllä itsekin lehtikotelot sitten kaikki työhuoneeseen eikä niillä ole olohuoneeseen enää mitään asiaa. :D Niin, että ymmärrän kyllä, mitä oikein ajat takaa.

  Tuli mieleen vielä sellainen juttu, että on myynnissä onttoja kirjoja. Ne ovat kirjan tai kirjapinon näköisiä säilytyslaatikoita. Sellainen voisi olla oiva kätkö papereille, jos niiden pitää olla koko ajan saatavilla. Voi kun löytäisin yhden linkin, mitä joskus kauan sitten tutkailin. Siinä oli tällainen valkoinen "kirjakasa"laatikko. Itselläni ei ole sellaista.

  Nättejä koreja ja sisustuksellisia säilytyslaatikoita on kyllä myynnissä ja niitä voi helposti tuunailla itsekin entisistä.

  VastaaPoista
 4. Olenkin nähnyt näitä onttoja kirjoja, hauskoja :) Pitää siksi keksiä tosi hyvä säilytyssysteemi, sillä mua monesti ahdistaa tavarat kun vaan tiedän, että ne on jossain vaikka olisivatkin poissa silmistä. Kiitos kuitenkin, sulla on oikeesti hyviä ideoita, joita saatan jopa joskus toteuttaakin. Kun vaan saisi sen Bestån tähän olkkariin!

  VastaaPoista
 5. Voi tänään juuri siivoilin omia ja miekkosen tärkeitä papereita :S Kyllä taas tuli heitettyä paljon turhia papereita pois!! Meillä nuo säilytys jutut eivät ole maailman fiksumpia, kun ihan vaate- ja keittiönkaappien hyllyille niitä on omissa säilytysrasioissaan laitettu:)

  VastaaPoista
 6. E: No jos teillä ei ole samanlainen paperikaaos (olen kova säilyttämään papereita, esitteitä yms.) kuin mulla, niin säilytysrasia kaapin hyllyllä ei ole ehkä pahimmasta päästä. ;)

  Mut ehkä jos tänne kommenttiboksiin ihmiset intoutuisivat vinkkailemaan lisää niin me voitaisiin saada uusia vinkkejä. ;)

  VastaaPoista
 7. Käyn paperini läpi aina muutaman kuukauden välein ja heitän pois kaikki, joita en ihan aikuisten oikeasti tarvitse. Jäljelle on jäänyt sen verran papereita että mahtuvat yhteen mustaan kodinkansioon. Teippiä, nitojaa ja muita härpäkkeitä en omista. Kun omistaa 100 henkilökohtaista tavaraa niin sitä tulee karsittua rankalla kädellä. Mulla on yksi penaali kaapissa, jossa pari kynää.

  -Satu

  VastaaPoista
 8. Satu: Kiva kuulla susta pitkästä aikaa! :) Tuossa sun systeemissä on ideaa. Mun paperijärjestelmä on nyt käymässä läpi muodonmuutosta ja projektin valmistuttua onkin varmasti helpompi käydä papereita läpi ja pudottaa pois ne, joita ei tarvitse. 100 henkilökohtaisen tavaran tielle en ainakaan toistaiseksi ole lähdössä. Jos nyt ensin alkuun saisi ne miljoona tavaraa pois, että jäis ne toiset miljoonaa vain. No ei sentäs, hih! :)

  VastaaPoista
 9. Otin ihan asiakseni tulla käymään sun blogissa ja kommentoimassa, vaikka saankin olla vain rajoitetun ajan nyt koneella :-)

  -Satu

  VastaaPoista
 10. Satu: Ihanaa, olinkin jo mietiskellyt missä oot. :)

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...