12. tammikuuta 2012

HAAVEISSA: Järjestelmäkamera

Olen haaveillut jonkin aikaa uudesta kamerasta. Tällä hetkellä kuvaan joko puhelimeni eli HTC Desiren kameralla tai sitten ystävältä saadulla Canonin PowerShot A520:lla. Näihinhän en siis ole tyytyväinen, yllätys. Pedanttina minua ärsyttää, kun en saa otettua kuvia, jollaisia haluaisin. Tein äsken pienen tutkimusmatkan internetin syövereihin ja etsiskelin tietoa simppeleistä järjestelmäkameroista. En tarvitse mitään pro-kameraa, mutta en ehkä haluaisi ostaa sitä ihan halvintakaan, sillä kameroiden tekniikka kehittyy kovalla vauhdilla ja pian omistaisinkin "vanhan" kameran. Ei sillä etteikö se kamera edelleen olisi ihan käyttökelpoinen ja näppärä tällaiselle untuvikolle. :D

Lueskelin hieman kameroista ja niiden ominaisuuksista myöskin. Paljon en ymmärrä, mutta jos näitä perusasioita yrittäisi opetella. Opin kuitenkin sen, että kuvanvakaaja on tärkeä (nimimerkillä tärinäkäsi!). Pääosin se sijaitsee vissiin objektiiveissa, joissain kameroissa myös kennossa (rungossa?). Lisäksi uskon vahvasti että aluksi, jopa pitkän aikaa pärjäisin tällä 18-55 objektiivilla. Kuvauskohteeni eivät kuitenkaan ole niiiiiin vaativia, että olisi ihan pakko saada parempaa. Juuri nyt en keksi muita vaatimuksia. Aikaa myöten ehkä vaatimuksetkin kasvavat, jos kuvauskohteet ja -tilanteet vaativoituvat. Pidemmittä puheitta kuitenkin niihin kolmeen kameraan, joiden katsoin olevan hyviä vaihtoehtoja ja hintaluokaltaan sellaisia, että ovat ihan toimivia järkkäreitä ja kelpoja aloittelijalle.

Canon EOS 550D

Nikon D3100

Olympus PEN Mini

Nämä ovat käsittääkseni aika suosittuja ja yleisiä valintoja järkkäriksi - perus kamerakäyttäjien keskuudessa - ja kyllä näistä jokin kelpaisi minullekin!


Kuvat: http://www.rajalacamera.fi/

13 kommenttia:

 1. Meillä on canonin 600d ja aiemmin oli 450d (vanhempaa mallistoa). On kyllä oltu tyytyväisiä canoniin!:) Mutta muista merkeistä tosin ei ole kokemusta.

  VastaaPoista
 2. Veera: Luinkin jonkun amatöörin järkkärivinkeistä, että toi 400-sarja olisi jotain viiden vuoden takaista ja tää 600 jo tosi hyvää, erityisesti ekaa kameraa hankkivalle. :)

  VastaaPoista
 3. Joulupukki muisti minua juuri tuolla Nikonin D3100:lla, voin lämpimästi suositella! :) Tosi hyviä kuvia tulee jo ihan automaattitoiminnolla. Saatika sitten, kun sitä oppii kunnolla käyttämään. Vielä eivät pään sisässä olevat visiot siirry ihan täydellisesti kameran kautta kuvaan, mutta eiköhän kohtapuoliin... :)

  VastaaPoista
 4. Pinkki työhuone: No niin, Nikonilla 1 piste! :) Miten se istuu käteen, onko painava?

  VastaaPoista
 5. Meillä on tosta Nikonista D5100 - suosittelen! Putkia löytyy..just toi 18-50, sitten 55-300 ja sitte oli vielä joku en muista mikä.. :) Tossa isoimmassa on tärinänvaimennin ja ihan vakaita kuvia saa sillä vaikka oon kans oikee tärinäkäsi. ;) Sekin aluksi vaikutti ku pokkarikoosta siirty järkkäriin ja sitte vielä pitkä linssi niin painoa tuli paljon, aluksi tuli käsi kipeeksi - myönnän. Kannattaa ostaa vastavalosuoja ja sitten linssisuojus myös!

  Nikon Nikon!!! Osta Nikon! ;) Meidän "pokkarikin" oli Nikon, coolpix 4500! Tosi hyvä myös ikivanhaksi kameraksi!

  VastaaPoista
 6. Minulla on käytössä Canonin kolme digikameraa, järjestelmä ja pari pokkaria. Kaikki ovat hyviä kameroita ja jopa pokkarissa on kuvanvakaaja. Järjestelmä on monimutkainen enkä jaksa raahailla sitä mukana. Enimmäkseen tulee kuvattua laadukkaalla pokkarilla. En osaa suositella mitään malleja. On niin itsestä kiinni, miten äkkiä oppii hyödyntämään ominaisuuksia ja näpräämään eri laitteiden kanssa. Kannattaa mennä kauppaan kokeilemaan myyjän opastuksella. On minulla vanha filmikamerakin ja joskus kuvailen huvikseen silläkin, mutta se on alkanut osoittaa hyytymisen merkkejä ja taitaa olla linssitkin jo aika naarmuisia, kun on kulkenut matkoilla mukana.:D

  VastaaPoista
 7. Itse olen haaveilut hieman tuosta olympuksesta. Kuvaan järkkärillä mutta se on välillä liian raskas ainoaksi kameraksi, enkä oikein suostu tinkimään kuvien laadusta kakkoskamerassakaan. :D

  Vastailen tänne kommenttiisi.

  Valkoiset verhot ovat mielestäni aina turvalliset ja hyvät, toki on kiva että niissä olisi välillä jotain vaihteluakin. Isot ikkunatilat ovat haastavia juuri verhojen kanssa, varsinkin jos ne ovat "yhdessä" tilassa niinkuin teillä. Toisaalta tilaa voisi jakaa myös jotenkin erilaisilla verhoilla? Ja kääk, voin kuvitella kissan jälkiä siinä kankaassa..

  VastaaPoista
 8. Mun käteen Nikon D3100 istuu oikein hyvin, on helppo kuvata vaakaan ja pystyyn. Kuule punnitsin kameran ihan omastakin mielenkiinnosta. :D Painaa aika lailla tarkalleen yhden kilon putkineen ja isoine salamoineen. Eli kaikkine härpäkkeineen. Ei siis maailman kevyin pokkareihin verrattuna. En kyllä tiedä onko kevyt sitten järkkäriksi? Ei ole kokemusta muista järkkäreistä.

  VastaaPoista
 9. Pieni Lintu: Toinen piste Nikonille! Muakin hieman jännittää ajatus siirtymisestä painavampaan kameraan, mutta kaipa sitä tottuisi eikä tuntuisi enää niin isolta. :)

  Valua Kuvasa: Voi hyvin olla, etten minäkään ihan arkikäytössä järkkäriä kantaisi mukanani vaan käyttäisin sitä ihan kotosalla ja sitten erikoisemmissa tilaisuuksissa. Nytkin näppään arkipörinöissä kuvia HTC Desirelläni ja sitten jos tiedän meneväni jonnekin, missä voi olla aihetta ihan kunnolla kuvaamiseen niin nakkaan pokkarin laukkuun. Varmasti myöskin jossain vaiheessa käyn ihan kaupassa koklailemassa eri malleja kätösiini. :)

  Minna.K: Mua kiehtoo myös Olympus. Kaverini sai sellaisen juuri joululahjaksi ja on kehunut.
  Noista verhoista ja niillä jakamisesta: mä en ihan lämpeä ajatukselle, on niin yhtenäistä tilaa tämä olkkari tuon keittiön kanssa. Paitsi jos tolla ikkunoiden välissä olevalla noin metrin levyiselle seinätilalle hankkisi jonkun lipaston, kaapin tms. Saas nyt nähdä. :)

  Pinkki työhuone: Kilo tuntuu aika hurjalta, kun ajattelee kameraa. :D Mut ei kai sitä voi olettaa, että nykypäivän laadukasta järkkäriä saa paljon kevyempänä. En tiedä paljon Olympus esimerkiksi painaa...

  VastaaPoista
 10. Järkkärini seisoo useimmiten kotona, kun en viitsi/jaksa kantaa sitä mukana.(kuvaustilanteet tulee vastaan niin yllättäen) Silloin laadukas pokkari tai jopa 12 megapikeselin puhelimen kamera, molemmat kuvanvakaimella, toimii loistavasti. Mun kokemuksen pohjalta järkkäri kannattaa hankkia vain jos oikeasti kuvaa paljon sellaista mihin järkkäriä oikeasti tarvitsee.
  Lisa

  VastaaPoista
 11. Lisa: Kiitos mielipiteestä. :) Jotenkin vain päähäni on jumiutunut ajatus, että järkkäri on aina laadukkaampi kuin pokkari. Lienenkö sitten väärässä, en tiedä... Pitäisi melkeinpä päästä testailemaan erilaisia pokkareita ja tutkimaan kuvanlaatua, että voisi sanoa, riittäisikö sittne pelkkä hyvälaatuinen pokkari.

  VastaaPoista
 12. Samaa mieltä Lisan kanssa. Meillä on järkkäri, mutta ei todellakaan kanneta sitä mukana ellei olla ns. töissä eli kutsuttu kuvaamaan häitä, hautajaisia tms. Muuten mukana kulkee hyvä pokkari, jossa on kuvanvakain, laajakulmazoom, kasvojentunnistustekniikka ja kaikkea muuta tarpeellista ja tarpeetonta.

  -Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huolisin mä sitten varmaan laadukkaan pokkarinkin, jos sillä saisi lähes yhtä hyviä kuvia kuin järkkärillä.

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...