26. tammikuuta 2012

Apua Acnicylistä?

Kasvojeni ihon kunto on viime viikkoina huonontunut tuntuvasti. Otsaan ja kasvojen reunoille on tullut jotain pientä näppylää, jota äitini epäili allergiseksi ihottumaksi. Jätin varmuuden vuoksi Lushin Coalfacen (juttu täällä) pois käytöstä eikä mulla ole sittemmin ollut oikein puhdistusaineita, joita säännöllisesti käyttäisin.


Yllä olevassa kuvassa on Lushin Fresh Farmacy, joka on todella hyvä kasvopalasaippua. Sitä minulla ei valitettavasti juuri nyt ole, joten siihenkään en voi nyt tukeutua.

Kasvoilleni on puhjennut myös muutamia finnejä. Juuri mietiskelin tuossa, että mikähän nyt on moisen aiheuttanut, mutta eipä tuo pohtimalla parane. Äsken sitten kekkasin, että mullahan on viime vuoden puolelta tilatut Acnicyl-tuotteet (puhdistusgeeli ja hoitovoide) vielä testaamatta. Niitähän mä kokeilenkin nyt sitten! Saatte tekin jonkinlaista käsitystä niistä, jos vaikka jonkun toisenkin iho voisi niitä tarvita. Olen Acnicylistä puhunut aiemminkin ja sen voi käydä lukemassa täältä

Taisto alkakoon! ;)

Millainen iho teillä on ja mitä puhdistustuotteita te käytätte kasvoille? Myös vinkkejä otan mielelläni vastaan.

4 kommenttia:

 1. Olen käyttänyt myös Acnicylia joskus. Nimenomaan Cleanseria ja Creamia. Everyday creamia en ole kokeillut. Käsittääkseni tuo cream onkin nimenomaan se hoitovoide. Voide voi aiheuttaa jonkinmoista kihelmöintiä ja kirvelyä johtuen maitohaposta. Ihan ok sarja ja sitä pitää käyttää vähintään 6 viikon ajan jotta saadaan paras tulos.

  Itselläni on ollut akne teini-iästä saakka. Olen syönyt siihen antibioottikuureja ja kokeillut kaikenlaiset reseptillä olevat lääkevoiteet, mutta koska olen myös atoopikko ne ovat olleet minulle liian tujuja.

  Ihon kunto vaihtelee aikalailla. Kesällä olen käytännössä ongelmaton ihon suhteen, muuten en, liittynee aurinkoon.

  Nyt hoidan ihoani luonnonkosmetiikan keinoin. Totuus kosmetiikassa -kirjassa sanotaan näin:

  ""Paljon on parempi apu" - jos kauneudenhoidon suhteen noudattaa tuota periaatetta, aiheuttaa iholleen pikemminkin ongelmia kuin pitää sen kauneudesta huolta. Sille, että ihotautilääkärit määrävät monet potilaat täydelliseen kosmetiikkakieltoon, on hyvä syy: liiallisesti tai väärin hoidettu iho maksaa kelvottoman ylläpidön takaisin vakavilla muutoksilla, näppylöillä ja ihottumalla. Iho sairastuu, ja sen täytyy saada uusiutua kaikessa rauhassa ilman ulkoa tulevia vaikutuksia. Vasta uudistumisen tapahduttua pystytään arvioimaan, minkälaiset ihonhoitotuotteet terveen ihon tukemisessa todella voivat olla tarpeen ja hyväksi.

  Tarvitseeko iho yövoidetta? Koetapa jättää yövoide pois ja mennä puhdistetuin kasvoin suoraan nukkumaan.

  Onko tarpeen käyttää puhdistusainetta päivästä päivään, aamuin ja illoin? Hyvin kuivalle iholle sellainen ei ollenkaan sovi. Se voi paremmin, jos puhdistusainetta käytetään vain iltaisin. Aamuisin riittää puhdas vesi. Samoin jos iho punoittaa tai on tulehtunut, on viisasta olla käyttämättä puhdistusainetta ja pestä pelkällä vedellä."

  Itse pesen illalla kasvoni Logonan Lavaerde Rhassoul savipesuvoiteella ja aamulla vedellä. Sitten vaihtelevaa luonnonkosmetiikan kasvorasvaa tarvittaessa. Se on siinä ja iho voi paljon paremmin kuin ennen. Eli luonnonkosmetiikka ja kohtuullisuus ollut oma pelastukseni.

  -Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas paljon neuvoa, kiitos. :) Mä kokeilen tosiaan nyt tuota Acnicyliä ja jos alkaa kuivattaa liikaa, jätän aamupesun sillä pois ja huuhtelen vain vedellä. Sitten jos Acnicyl ei auta, kokeilen taas Lushin Fresh Farmacya. En ihan ymmärrä, miksi tää iho meni tällaiseen kuntoon. Syitä voi etsiä ilmojen kylmenemisestä, Coalfacen käyttämisestä ja sitten sen lopettamisestakin, ruokavaliosta (joka tosin ei ole niin epäterveellinen kuin ennen)... vaihtoehtoja on monia. Hormonejakaan ei voi kokonaan sulkea pois.

   Poista
 2. Lushin fresh farmacy toimi minulla ainakin paremmin kuin coal face ja olin siihen todella tyytyväinen. Sitten kokeilin la roche-posayn tuotteita ja nekin olivat oikein toimivat. Itselläni on muuten hyvä iho, mutta inhoja pikkunäppyjä tulee joskus. Acnisyliä en ole kokeillut.

  Ja hei vastaus Vallila-juttuun, Helsinki kuosia on saatavilla valmisverhoina ja tyynyjä löytyy myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Acnicyl ei auta, siirryn Fresh Farmacyyn. Coalface toimi mulla hyvin, mutta tosiaan kalvoi epäilys että ei sovi mun iholle. Kokeillaan ja katsellaan nyt mitä milläkin aineella tapahtuu.

   Ja kiitti infosta, pitää mennä Vallilan sivuille kurkkimaan. :)

   Poista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...