9. tammikuuta 2012

0,5 kg:n haaste

Tänään se sitten alkaa!
Ystäväni heitti mulle 0,5 kg:n haasteen. Tarkoitus olisi siis pudottaa painoa puoli kiloa viikossa, joka on hyvin realistinen pudotustahti. Ei toki ole kiellettyä pudottaa enemmänkin, mutta vähimmäismäärä on tuo puoli kiloa. Tavoitepudotusmäärän voi tietenkin asettaa itse ja keinot ovat vapaat.


Kuva Pinterest

Tämä haaste tuli parempaan kuin sopivaan hetkeen, sillä olin joka tapauksessa aloittamassa kuntokuuria. Ystävän tuki vaan ei ole ollenkaan huono juttu! Eipähän tarvitse jauhaa ja siten kyllästyttää muita ihmisiä vaan voi höpötellä henkilölle, jolla on sama projekti menossa ;)

Kuva Pinterest

Punnituspäivä on kerran viikossa. Jos on pakottava tarve punnita itsensä kahdesti viikossa, voi senkin tehdä.. lähinnä seuratakseen edistystä ja ottaa kiriä, jos näyttää siltä, että on mahdollista ettei viikkotavoite toteudu.  Puntarilla käyn maanantaiaamuisin vessassa käynnin jälkeen, ennen aamukahvia ja -palaa.

En ole vielä tehnyt mitään tarkkaa suunnitelmaa, miten lähden painoa pudottamaan. Sen tiedän, että en ala puhtaasti karppaamaan. Ainakaan aluksi. Vähennän toki hiilihydraatteja eli ruokavalioni tulee olemaan varmaankin vhh tai hht. Aion syödä muun muassa kaurahiutaleita ja hedelmiä. En määrättömästi, mutten aio niitä vältelläkään.Aion aloittaa lukemalla ylläolevia teoksia eli Fit Karppaaja -lehteä sekä Karpin ABC -kirjaa, jonka hankin itselleni joululahjaksi. Olen jo pitkään halunnut hyvää teosta karppauksesta sekä vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Näistä saa ei-karppaajakin taatusti todella hyviä vinkkejä. Karppauksesta ei todellakaan tarvitse kaikkien pitää eikä se kaikille sovikaan, mutta suosittelen silti lukemaan tietoutta siitä, se voi korjata joitakin yleisiä väärinkäsityksiä. Itse aikoinaan olin kauhuissani ja teilasin koko karppauksen, koska en voinut ymmärtää voin mässyttämistä. Sitten lainasin Atkinsin kirjan kirjastosta, luin ja tajusin mistä on kyse. Tämän enempää en aio asiaan paneutua, halusin vain kertoa, että ne, joille karppaus ei ole niin tuttu juttu kokeilisivat vaikka jonkun kirjan lukemista ja ymmärtäisivät, että karppaus on nyt median hampaissa ja karppauksesta halutaan nimenomaan tehdä mörkö. :)

Kuva fitfarm.fi


Tässä on myös ajattelemisen aihetta antava keino. Eli Jutta Gustavsbergin GoFatGo -haaste. Osallistuin syksyllä 2010 tähän, vaikka en virallisesti ilmoittautunutkaan haasteeseen. Jaksoin suhteellisen hyvin haasteen neljä viikkoa, pari kiloakin taisi tippua. En tosin liikkunut haasteen ohjeiden mukaisesti, noudatin vain ruokavaliota ja siitäkin jätin protskupatukat pois. Treenin jälkeen voi ihan hyvin nauttia vaikkapa lasillisen maitoa saadakseen liikunnanjälkeisen protskuannoksen. :) Maitoa en noin muutoin juo juurikaan, mutta käytän aika reilusti kahvissa ja siitäkään en aio luopua. GoFatGo -haasteen myötä silloin puolitoista vuotta sitten löysin itselleni kyllä maailman parhaan aamupalan: kaurapuuroa, raejuustoa ja sokeritonta mehukeittoa. Kaikki sekaisin keskenään. Juu, kuulostaa oudolta ja kuulosti mun mielestä myös kunnes kokeilin...

NAM!


Kuten näkyy, suunnitelmat ovat vielä hieman hatarat, mutta katsotaan jonkin aikaa miten lähtee sujumaan ja jos ei meinaa sujua niin keksitään sitten ratkaisuja. :)

7 kommenttia:

 1. Onnea matkaan! :) Itse olen samoilla linjoilla, kyllä monipuolinen vhh ruokavalio voi olla hyvinkin terveellinen. Meillä syödään esim. vain gluteenittomia täysjyväviljoja, eniten juurikin kauraa ja quinoaa.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä tavoitteeseen! Itsekin pitäisi innostua palauttamaan hyvät ruokailutottumukset taas joulun jälkeen. Jouluna tuli syödyksi konvehteja ja kinkkua ihan liikaa. Suklaan syöminen jäi sitten vähän päälle.

  Kirjoittelin tänään toivepostauksesi Friedensreich Hundertwasserin Wienin rakennuksista. Kyllä ne vaan ovat haasteellisen näköisiä ja erikoisia kokonaisuuksia. Kiitos, kun innostit minua. Oli mukava muistella kivaa reissua.

  VastaaPoista
 3. Mulle on toiminut ainakin erittäin hyvin vhh ruokavalio ja jätin myös karkit/sipsit pois tossa puoli vuotta sitten. pitäis varmaan itekin tutustua noihin karppi lehtiin! onnea tavotteisiin! :)

  VastaaPoista
 4. M: Kiitos! :) Saa nähdä, miten lähden liikkeelle ja mikä on viljojen asema ruokavaliossani jatkossa. Ilmoittauduin tuohon GFG-haasteeseen. :)

  Valua Kuvasa: Kiitti! :) Katsotaan, miten tää lähtee käyntiin. Olin mä viime viikolla tiputtanut 600g, vaikka haaste ei ollutkaan vielä alkanut. :) Ja hei, käyn kurkkaamassa sun postauksen!

  Jude: vhh:lla mennään pääosin, se on varma. Ja odotan innolla, että olisi jossain vaiheessa PIAN sellainen hetki, että ehtisin tutustua tuohon Fit Karppaaja -lehteen. Ehkä tänään ennen nukkumaanmenoa... ja kiitos tosi paljon tsempistä! :)

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä laihdutukseen! Mullakin menossa aika iso ruokavalioremontti, kuten yksityisviestissä kirjoitinkin. Saa nähdä miten tytön käy...

  -Satu

  VastaaPoista
 6. Myös Darmstadtissa, Saksassa on Hundertwasserin talo :-) Ylimmässä kerroksessa oli cocktail-baari ja drinksut sai nauttia talon kattoterassilla, oli kiva kokemus!

  -Satu

  VastaaPoista
 7. Satu: Saispa tollasia taloja Suomeenkin, aika vekkuli :) Ja joo, isot elämäntapamuutokset ovat aina vaikeita. Sisulla vaan eteenpäin!

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...