27. joulukuuta 2011

Unisieppari

Unisieppari/Dream Catcher on alun perin ojibwa-intiaanien perinteisiin kuuluva ja tarina kertoo, että hämähäkki-isoäiti kutoi unisiepparin karkottamaan ihmiskunnan pahat unet. Pahojen unien sanotaan tarttuvan siepparin verkkoon ja valuvan höyheniä pitkin Äiti Maahan.Toisen tarinan mukaan pahat unet nousevat aamukasteen mukana tähtiin, josta ne eivät koskaan palaa. Mielestäni toi kuulostaa todella kauniilta! :)Unisieppari on tarkoitus ripustaa sängyn yläpuolelle karkottamaan pahat unet ja houkuttelemaan hyviä unia.
Unisieppari on tehty pajurenkaasta, lankaverkosta ja höyhenistä. Sieppareita on kaiken näköisiä, laidasta laitaan. Jossain netistä löytyy myös ohjeita, joilla siepparin voi tehdä ihan itse. Tämä kuvaamani yksilö on todella kaunis. Se on valkoinen, verkot on hopeiset ja höyhenien lisäksi siitä roikkuu pieniä peilejä. Valitettavasti tää sieppari on siskonlikkani ja voin vain haaveilla. Aion joskus jostain löytää oman siepparin, joka puhuttelee heti. Ja täytyyhän sen sopia sisustukseenkin. :D

4 kommenttia:

  1. Mulla ollut vuosia unisieppari sängyn yläpuolella :-) Ostettu Kanadasta intiaaneilta, jotka olivat sen myös tehneet. Myös edellinen unisiepparini oli Kanadan intiaaneilta. Mulla oli heidän kanssaa myös kiva keskustelu, sillä he olivat luonnollisesti tietoisia saamelaisista, joten juttelimme heidän elinoloistaan Suomessa ja Lapista.

    -Satu

    VastaaPoista
  2. Satu: Oi, oikein merten takaa :) Mä tyydyn hankkimaan omani ihan täältä, jos sopiva tulee vastaan :)

    VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...