23. joulukuuta 2011

Tunnelmointia jouluruokaostoksilla

Tämän joulun - ja monen muunkin joulun itse asiassa - ruokaostokset tehtiin Stockmannin Herkussa. Vaikka monesti meinaa hieman hermostua siihen ruuhkaan, niin silti se tuo oman tunnelmansa jouluun. :) Ja nyt kun Helsingin keskustan Stockan Herkku on remontoitu ja neliöitä on huimasti enemmän tilaakin on ihan eri tavalla kuin ennen.

Kalatiskillä oli pikkasen porukkaa, suurin osa oli pakkaantunut siihen kohtaan, missä myytiin lohia. :D Ostettiin lohi, joka nyt sitten maustettiin paikan päällä kun sitä tarjottiin. Mitäs moisesta nyt kieltäytymään, hih! Ja sitten piti myös saada ihan pakosti hieman loimulohta. Ah ja nam!Aika perustarvikkeita hankittiin ja olihan sitä hankittava myös muutakin kuin jouluruokaa. Joulun herkkuihin kuuluu ehdottomasti aurajuusto ja piparit, taivaallinen yhdistelmä. Samoin viinirypäleet ja klementiinit. Perunaa lohien kanssa, leipää ja tänä vuonna mukaan lähti myös Julmustia! Sitä ei kamalan kauaa kai ole täältä päin saanut, kaverinin Pietarsaaresta sitä jumaloi ja siellä kerran piipahtaessani sain maistaa. Hieman erikoisen makuista, mutta ehkä siihen tottuu ja sittenhän siitä tuleekin jo perinne. ;)
Mukaan lähti myös torttutaikinaa, pipareita ja vähän suklaakonvehteja (yllättäen Julia-karkkeja :)). Huomenna sitten haen kaupasta vielä painavia juttuja eli maitoa, glögiä, limua yms. Joulu vietetään tällä kertaa äitini kanssa poikkeuksellisesti kahdestaan täällä meillä, joten tuokoon tullessaan sitten, jos jotain vielä tarvitsee. :)

Tämän päivän ostosten jälkeen jäin jumittamaan Aleksin ja Keskuskadun risteykseen ja ihailin jouluvaloja. En ole enää keskustaan tulossa käymään ennen aattoa, joten nyt oli sitten vaan nautiskeltava viimeistä kertaa joulutunnelmasta. <3


Vielä yksi päivä aikaa touhottaa kaikenlaista. Käyn aamupäivällä hyvällä ystävällä viemässä hieman jouluiloa paketin muodossa ja illan aikana vissiin ystävä ellei parikin tulee täällä piipahtamaan. Muuten sitten aatonaatto menee viimeisiä siivouksia tehdessä ja jos aikaa vaan riittää, koristelen niitä pipareita. Annoin itselleni jo nyt sen verran siimaa etten paistakaan pipareita itse, vaan koristelen valmispiparkaakkuja. Kaapit ym. koloset saavat jäädä siivoamatta, sillä ei olla ajateltu viettää jouluamme komeroissa, tirsk! :D Eiköhän me hyvä joulu saada!! <3 <3 <3

7 kommenttia:

 1. Tuo ruuhka on ihan kauheeta kaupoissa joulunaikaan, onneksi ei tarvii enää lähteä tungokseen :) kaikki on jo ostettu.

  Ihanaa joulua Inanaa <3

  VastaaPoista
 2. J: Eilen oli vielä suhteellisen kesyä. Tänään sitten Prismassa oli jo enempi porukkaa vaikka ei ollut edes puolipäivä vielä. Myöhemmin käyn vielä lähi-Alepassa, ei jaksanut kantaa kaikkea kerralla. :)

  VastaaPoista
 3. Jo oli väkeä Stockan Herkussa tänään! Selvittiin kuitenkin kunnialla ja kaikki saatiin mitä haluttiin. Tarttui myös mun mukaan Julmustia ;-)

  -Satu

  VastaaPoista
 4. Satu: Ootko maistanut Julmustia aiemmin? Jos, niin miltä maistui ja jos et niin kerro sit! :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on hämärä muistikuva että olisin maistanut aiemmin, mutta satavarma en ole. Itseasiassa korkkasin pullon äsken ja hyvältähän se maistui :-) Ehkä se makean kotikaljan ja omenalimonadin välimuoto kuvaa tuota parhaiten. Mä tykkään, mutta ymmärrän myös jos kaikki eivät ;-)

  -Satu

  VastaaPoista
 6. Apua, tuo Herkun ruuhka on kyllä aina hurja! Siellä vallitsee viidakon lait ;) Kiitos, kun kävit vierailulla blogissani ja oikein ihanaa Joulua sinne <3

  VastaaPoista
 7. E: Lämpöstä ja rauhallista joulua!

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...