22. marraskuuta 2011

Tradition de Hammam by Yves Rocher

Jo tovi sitten sain Yves Rocherilta arvioitavaksi Tradition de Hammam -sarjan suihkuöljyn, vartalovoiteen sekä kuorintavoiteen. Aloitetaanpa suihkuöljyllä.

Itämainen suihkuöljy
"Luonnonmukaista Marokon arganöljyä sisältävä itämainen suihkuöljy vie sinut päivittäin hammam-kylpyläperinteen eksoottisiin nautintoihin. Suihkuöljy muuttuu iholla suihkussa valkoiseksi ja hoitaa ihollesi uskomattoman sileyden ja silkkisen pehmeyden.

Koostumus:
• Kasvipohjaisia ainesosia: luonnonmukainen Marokon arganöljy.
• Ei eläinperäisiä ainesosia.
• Tuotteitamme ei ole testattu eläimillä vuoden 1989 jälkeen.
• Täysin kierrätyskelpoinen pullo: muista lajitella jätteet.
"

Tovin öljyä kokeiltuani en havaitse sen erikoisempaa sileyttä ja silkkistä pehmeyttä. Koostumus on kuitenkin hyvä, ei liian lirumainen, kuten aluksi uskoin. Paksuus on perus shampoon luokkaa, siis sellaisen shampoon, joka ei ole erityisen paksua. Tosi selkeästi ilmaistu, eikö? ;) Tuoksu on hieman omituinen, mutta ei inhottava. Itse Marokossa käyneenä ja siellä Argan-öljyyn tutustuneena voin havaita aavistuksen tuttua tuoksua (vai kuvittelenko vain?), mutta minua suihkuöljy ei todellisena Argan-tuotteena vakuuta. Käytän kyllä ihan mielelläni öljyn loppuun ja kuvittelen suihkussa ollessani olevani taas Marokossa ihanalla Agadirin rannalla tai Marrakechissä Djemaa el Fna -aukiolla, joka myös Sadunkertojien torina tunnetaan. :)

Itämainen kuorinta-aine
"Itämaisessa kuorinta-aineessa yhdistyvät luonnonmukaisen arganöljyn hyvät ominaisuudet, marokkolaisen saven pehmeys ja arganin kivestä saatavan jauheen kuorivat ominaisuudet.
Hiero kuorinta-ainetta koko vartalon kostutetulle iholle ja huuhtele huolellisesti. Ihostasi tulee vastustamattoman pehmeä, ja itämainen tuoksu antaa uutta elinvoimaa.

Arganöljy tunnetaan ihoa hellivistä ominaisuuksistaan.
Se onkin itämaisten naisten kauneuden tarkoin vaalittu salaisuus. Arganin hedelmät kuivatetaan auringossa, hedelmäliha irrotetaan ja siemenet kerätään talteen. Öljy puristetaan murskatuista siemenistä Marokossa vielä nykyäänkin käsityönä täysin luonnonmukaisin menetelmin. Yves Rocher'n tutkijat ovat valinneet tuotesarjaan tämän öljyn, jotta saisit nauttia kaikista sen uudistavista ja hoitavista ominaisuuksista luonnollisessa muodossa.

- Testattu ihotautilääkärin valvonnassa.
- Kasvipohjaisia aineosia: luonnonmukainen arganöljy, arganinkivijauhe, aprikoosinkivijauhe ja ruusuvesi.

+: - Eksoottisten hedelmien ja ruusun makea, herkullinen tuoksu.
- Arganin kivestä saatava jauhe kuorii ihon tehokkaasti
"

Tässä tunnelmia kuorinta-aineen ensimmäisestä kokeilukerrasta. Aine oli aika hurjan näköistä; ruskeaa aavistuksen geelimäistä, mutta kuitenkin sopivan paksua. Vielä hurjemmalta aine tuntui kädessä. Se tosiaankin sisälsi luvatusti arganinkivijauhetta. Joissain kuorinta-aineissa kuorivat ainesosat eivät juuri tunnu ja usein tuleekin mietittyä, toimiiko se todellakin. Tässä tapauksessa kuorinnan tehokkuudesta ei jäänyt epäilystäkään. Hieroessani ainetta iholleni, oli kuin olisi todellakin hiekasta tehtyä ainetta käsitellyt. Kuorinta-aine jäi pitkälti iholle ja näytti kuin olisin käynyt lotraamassa hiekkalaatikolla. :)

Kuoriessani mietin, olisiko se ehkä aavistuksen verran kovakourainen tuote herkkäihoiselle... itse kun olen atoopikko. Noin kovin kuorivaa ainetta minulla ei ole tainnut ollakaan. Loppuvaiheessa lähinnä pohdiskelin, kestävätkö kämmeneni loppuun asti. Tuloksena oli kyllä pehmeämpi iho, mutta kaikkein pehmeimmät taitavat nyt olla kämmeneni. Kuin vauvan peppua silittelisi, kun hieroo käsiä yhteen. Jatkan kyllä tämän kuorinta-aineen käyttöä ja olen pääasiassa tyytyväinen kuorintatehoon. En välttämättä ostaisi tätä jatkossa, juurikin sen voimakkaan kuorinnan vuoksi. Mutta kuten suihkuöljyn kanssa, voin itseäni kuoriessa muistella neljän vuoden takaista reissuani Marokkoon. Olin siellä viikon joulukuussa 2007. <3

Hoitava argan-balsami
"Hoitavassa argan-balsamissa yhdistyvät luonnonmukainen arganöljy ja luonnonmukainen appelsiininkukan eteerinen öljy, jonka rentouttavat ominaisuudet on tunnettu jo kauan. Täyteläinen koostumus imeytyy ihoon miellyttävästi ja jättää iholle ihanan appelsiininkukan tuoksun. Ihosta tulee jälleen vastustamattoman sametinpehmeä.
 

--

- Testattu ihotautilääkärin valvonnassa.
- Kasvipohjaisia aineosia: luonnonmukainen arganöljy, luonnonmukainen appelsiininkukan eteerinen öljy, ruusuvesi, karitevoi ja oliiviöljy.

+: Täyteläinen ja pehmeä koostumus, joka imeytyy ihoon ainutlaatuisella tavalla.
"

Tältä Argan-balsamilta toivoin aika paljon. Niin ko. öljystä kiinnostuneena ja ihanista tuoksuista pitävänä haaveilin ihanista pienistä tuoksuhetkistä balsamin parissa. Mutta huh, miten voimakas tuoksu balsamissa onkaan! Tunnustan, en tiedä miltä appelsiininkukka tuoksuu, joten en osaa ottaa kantaa tuoksun oikeellisuuteen. Sen voin sanoa, että ei taida tämä olla herkkänenäisille ja tuoksuallergikoille. Itse kestän vahvaa tuoksua sillä tavalla, että pitkän kuuman suihkun jälkeen käytän tätä ja saan pitkälle ja ihanalle puhdistautumisrituaalilleni ns. jatkuvuutta. Voin aina välillä illan mittaan tuoksutella ihoani sohvalla rentoutuen ja tuoksu kertoo minulle myös puhtaudesta, pehmeydestä ja rentoutumisesta. Kuulostan ehkä hieman pöljältä? :) Mutta joka tapauksessa, illan mittaan tuoksu hieman haihtuu iholta, jolloin esimerkiksi nukkumaan mennessä ei vahva tuoksu enää tulvahtele nenään.

Pisteitä tämä balsami saa kyllä imeytymisestä. Iho ei ole millään tavalla nahkea, tahmea tai mitään. Kunpa vain olisi hieman vähemmän tuoksua. :D En siis aio jatkossa tätä ostaa, mutta miksen nauttisi niin kauan kuin sitä riittää. Voisihan sitä vaikka hieman sivellellä iholle pikasuihkun jälkeen ja tuoksua "itämaiselta", jos vaikka illalla olisi jotain menoa. ;)


[Tässä postauksessa arvioidut tuotteet ovat sponsoroituja, hyödyn siis kyseisten tuotteiden verran.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...