15. marraskuuta 2011

Methodin pesu- ja puhdistusaineet

Tänään on ollut siivouspäivä. Pyykinpesukone on hurruutellut useampia koneellisia ja uudet Method-pesuaineet ovat päässeet yksi kerrallaan kokeiluun. Tilasin Allergiakaupasta muutamia puhdistus- ja pesuaineita, sillä olen kuullut tuotesarjasta paljon hyvää niin puhdistustehon kuin ekologisuuden osalta.

"Eettisesti ja ekologisesti korkealuokkaiset Method puhdistusaineet ja nestesaippuat ovat nyt myös suomalaisten ulottuvilla.

Method tukeutuu tuotteissaan kasviraaka-aineisiin ja panostaa liiketoiminnassaan monin eri tavoin haittojen minimointiin.

Eettisesti ja ekologisesti valmistettuja puhdistusaineita ja saippuoita, joiden valmistukseen on käytetty ainoastaan kasvisperäisiä raaka-aineita. Pakkaukset ovat 100% kierrätettyjä ja kierrätettäviä. Tuotteet ovat turvallisia ja tehokkaita sekä täysin biohajoavia eikä niiden valmistuksessa käytetä eläinkokeita. Method tuotteet valmistetaan myös hiilineutraalisti."


- teksti lainattu Allergiakaupan nettisivuilta

Urakka alkoi olohuoneen ja keittiön (samaa tilaa) imuroinnilla. Seuraavaksi oli vuorossa keittiön tasojen pyyhintä Go Nakedilla, jonka sain kokeiluun ystävältäni Miialta.

Methodin Go Naked on yleispuhdistusaine ja sillä voi siis puhdistaa kaikkia pintoja. Minä oon käyttänyt sitä kodin eri pinnoilla; keittiön tasoille, ruokapöydälle ja jopa matolle (!). Tuoksu on neutraali, voisi sanoa jopa tuoksuttomaksi. Tähän mennessä jälki on ollut hyvää eli puhdasta tulee. Tahmaisen rosteripinnan (älkää edes kysykö! ;)) puhdistamiseen en sitä tosin ehkä käyttäisi, ei ihan niin tehokas. Tähän mennessä käyttökertoja ja tyytyväisyyttä on kuitenkin sen verran, että voin suositella! :) Taisin aiemmin mainitakin, että tällä hetkellä Go Naked on supertarjouksessa Allergiakaupassa, hintaa vain 4,90 € (-50%).


Tilasin testiksi bambukuidusta valmistettuja kompostoituvia puhdistusliinoja teräspinnoille. Liinoja on 30 kappaletta ja paketin sulkusysteeminä on kätevä luukku, joka säilyttää kosteuden ja puhdistusaineen liinoissa paremmin kuin joissan liinapaketeissa oleva tarraläppä.

Tiskipöytäni on jo noin 20 vuoden aikana ehtinyt tietenkin jonkin verran kärsiä eli kulumisen jälkiä on. Yritin huolellisesti pyyhkiä pöydän sekä kodinkoneideni rosteriset pinnat. Kiiltävän ja raidattoman jäljen aikaansaamiseksi pinnat piti vielä talouspaperilla kuivata ja ns. kiillottaa. Tiedän kerran muualla tällä puhdistusliinalla saadun lopputuloksen nähtyäni, että liinojen puhdistusteho on hyvä. Kuitenkaan oman pyyhkimiseni jälki ei täysin tyydyttänyt. Lieneekö syynä sitten jo monen vuoden aikana kulunut pinta, huonompilaatuinen teräspinta tai kodinkoneihin aikojen saatossa pinttyneet tahrat. Jatkan kuitenkin tuotteen käyttämistä, sillä uskon sen tehoon. Voisinpa myöhemmin koittaa puhdistaa liinalla myös teräksisen hedelmävatini. :)

Methodin Bowl Patrol on WC-istuimen puhdistusaine näppärän muotoisessa putelissa. Pesuainetta on helpompi ruikkia myös sisäreunojen alle, jossa varmaan monesti elelee kaikenlaista inhottavaa. Vaan eipä elele kauaa! ;) Pönttö tuli puhtaaksi ja silminnähtävän puhtauden lisäksi puhtaudesta kertoo mieto puhdas tuoksu. Pesuaine on tuoksultaan eucalyptus-minttu ja tuoksuu miedolta. Tuoksu ei ole kokeilemistani aineista tuoksultaan raikkain, mutta ei missään nimessä tunkkainenkaan. Voi reilusti sanoa, että tuoksu ilmaisee, että puhdasta tuli. :) Olen aika varma, että tätä hankin jatkossakin.

Kylppärin lavuaarin pesin Method-sarjaan kuulumattomalla tuotteella, Attitude-sarjan yleissuihkeella, joka vapautui keittiöstä kylppärin puhdistukseen Go Nakedin tieltä. Tuoksu on tässäkin mieto, vaikka vahvempi kuin Methodin Go Nakedin. Tuoksuun on yhdistetty greippiä ja laventelia, tykkään.

kuva www.hyvinvoinnin.fi
"Attitude on maailman ensimmäinen sertifioidusti ympäristöystävällinen ja hiilidioksidineutraali kodinpuhdistussarja. Attitude-tuoteperheeseen kuuluvat kodinpuhdistustuotteiden lisäksi myös pyykinpesu- ja huuhteluaineet sekä ilmanraikastimet.

Attitude-tuotteet on valmistettu yksinkertaisista​​, luonnollisista ainesosista, kuten vedestä, eteerisistä öljyistä ja sitruunahapoista. Tämä takaa, että kotisi on allergisoimaton, puhdas ja raikas, eikä kuormita ympäristöä.

Koko Attitude-tuoteperhe on vegaaninen.

Valmistaja vähentää aktiivisesti hiilidioksidipäästöjään ja jäljelle jäävät päästöt hyvitetään istuttamalla lisää puita. Myös päästöt, jotka syntyvät tuotteiden kuljetuksessa Suomeen, hyvitetään."- teksti lainattu Hyvinvoinnin Tavaratalon nettisivuilta -

Attitudella on myös aika mukama valikoima erilaisia tuotteita ja toivottavasti saa niistäkin joskus jonkinlaista kokemusta muutoinkin kuin tuon yleispuhdistusaineen osalta. Loppuviikosta tai ensi viikolla tulee juttua sitten vielä yhdestä tuotteesta eli Methodin Lemon Ginger -lattianpesuaineesta. Jännä nähdä, minkälainen tuoksuyhdistelmä on sitruuna ja inkivääri lattianpesuaineessa. :)

(Method-pesuaineiden kuvat Allergiakaupan nettisivuilta)

2 kommenttia:

  1. Kyllä on hyvät välineet! =D

    Kerro sit heti miltä tuoksuu sun uusi lattianpesuaine, sitä kun en ole päässyt vielä itse nuuskimaan... Hih :)

    VastaaPoista
  2. Miia: Kerron! Toivottavasti on hyvä sitten kans, siis tuoksultaan. Se manteli mua ei napannut, liikaa marsipaania. :)

    Ja hmm... oon sitten jättänyt otsikon pois tekstistä. :D

    VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...