25. marraskuuta 2011

Imuroinnin inhoajille/rakastajille

Siivous- ja sisustusprojektin myötä ikivanha imurini sai kyytiä ja päätyi vauhdikkaasti roskiin. Olihan reppana jo melkein 15-vuotias. Täytyi siis alkaa etsimään uutta imuria. Minähän en ole koskaan imuroinnista tykännyt, aivan liian suuri vaiva. Sen lisäksi en pysty mitenkään imuroimaan useamman kerran viikossa "vähän niin ja näin", vaan aina on imuroitava joka himputin pienikin kolo ja jos joku kohta jää vähänkin huonosti hoidettua, niin omatunto soi. Minäkö vaativa?! ;) Miten olenkaan odottanut uutta sisustusta, jolloin tavaramäärä vähenee radikaalisti ja sitä kautta siivoaminenkin helpottuu!

Aluksi meinasin jonkinlaista Dysonin tyyppistä imuriratkaisua tai ainakin pölypussitonta. Ikivanhaan Voltaan kun sai aina etsiä pölypusseja ja miettiä, mikähän malli se näistä tsiljoonasta on. Lopulta rupesin tutkimaan ihan erilaista imuria ystäväni suosittelemana. Tutkailin kauppoja, hintoja ja kokemuksia. Kyselin "asiantuntijoilta" ja pähkäilin.


Vihdoin kolmisen viikkoa sitten kotiutin Electrolux Ergorapidon.

Päädyin Ergorapidoon tosiaan ystäväni suosituksesta, jonka lisäksi kyselin vielä lisää mielipiteitä ja punnitsin imurin hyviä ja huonoja puolia. Ensin meinasin, että olisi huono puoli, että täyteen ladattuna imurilla voi imuroida 20 minuuttia. No, tämähän ei lopulta haitannut, sillä onhan minulla pian kokonaan uudenlainen sisustus ja lattiatilaa yms. vapautuu niin paljon, että imurointiin käytetty aika pienenee huomattavasti. :)

Lisäksi tärkein ominaisuus kohdallani päätöstä tehdessäni oli helppokäyttöisyys. Käyttämättömänä imuria säilytetään latauksessa ja käyttöönotto tapahtuu ainoastaan telineestä nostamalla. Ei mitään rasittavaa imurin esille ottamista, johdon vetelyä imurin uumenista ja aina sopivan pistorasian etsimistä. Siis voi jestas, miten paljon helpompaa! Pientenkin murusten imurointiin voi aivan hyvin ottaa vaikka koko imurin ja imuroida, niin helppoa se on. Paitsi sitten päästäänkin kolmanteen positiiviseen puoleen: 2 in 1. Juurikin pieniin sotkuihin, kuten leivänmuruihin keittiön pöydän alla (tai vaikka ihan pöydällä!) tai kahvinporoihin käy vallan mainiosti pelkkä rikkaimuri. Ja Ergorapidossahan ON rikkaimuri. Siitä vaan varresta imuri irti nappia painamalla ja tadaa!


Toki "ei niin hyvää ettei jotain huonoakin" eli Ergorapidon pääsy mataliin paikkoihin. Sen verran on paksuutta rikkaimurin kohdalla, että ei mene mulla makuuhuoneessa sängyn ja lipaston sekä olohuoneessa sohvan alle. Sängyn alle saa jotenkin imurin hivutettua, mutta niin huonosti mahtuu että imurointi on sieltä vaikeaa. Tämä hieman harmittaa, mutta enpä anna sen häiritä! Mulla on nyt kuitenkin ihan näppärä imuri, jolla saan pikapikaa kodin siistiksi. Saatan nykyään oikeasti jopa vahingossa siivota kaikki lattiapinnat, kun on alun perin pitänyt vaan jotain muruja jostain siivota. Näin nimittäin kävi tuossa taannoin! Ja ennen se imuriin tarttuminen oli maailman vaikeimpia asioita, saatoin välillä jopa jättää mieluummin imuroimatta kuin imuroida "pikaisesti", sillä pikaimurointiinhan en kykene, kuten tuossa ylempänä jo mainitsin. Am I a freak or something?! :D

Pieneen kotiin voin suositella Ergorapidoa vaikka ihan varsinaiseksi kodin imuriksi, mutta isommassa kodissa nään kyllä tavallisen imurin tarpeelliseksi. 20 minuuttia ei välttämättä edes riitä imurointiin ja tosiaan tuolla nurkkien ym. imurointi on vaikeaa. Ns. rikkaimuriksi kyllä sitten isompaan kotiin sopii. Likaa kun tulee isolla porukalla ihan eri tavalla kuin pienemmällä, niin on paljon helpompi sellaiset pikkuliat hoitaa tällä ja isommat viikkosiivoukset tavallisella imurilla. :)

Ja ai niin! Tää on niin näppärä imuri, että tän voi sisällyttää sisustukseenkin eikä tätä tarvitse piilottaa mihinkään komeroon! Mun epeli saanee jonkun kivan paikan tulevasta "uudesta" eteisestäni.

12 kommenttia:

 1. Vähäks pähee imuri sulla, mulle kans tollanen :O) Mua ärsyttää raahata tota vanhaa rohjoo perässäni ;D Totta tosiaan, sopii vielä sisustukseenkin, ei tarvi aina kaapin perukoilta kykkiä sitä!<3

  VastaaPoista
 2. Hei
  Sori, mutta mun on pakko laittaa vähän negatiivistäkin palautetta
  Mulla on ollut tuo imuri n 6v enkä kyllä moisiin ylistyksiin rupea... Imuteho heikkenee nopeasti enkä todellakaan pärjäis pelkästään tällä, pienessäkään asunnossa
  Toki on tuossa puolensa, nopea ottaa käyttöön ja hmmmm.... olikohan muita? EI

  Sari

  VastaaPoista
 3. Minna: Hei mut sit vaan Ergorapido hankintalistalle! :)

  Sari: Kyllä negatiivistakin palautetta saa antaa. Mulla on ollut tuo imuri nyt sen reilun kolme viikkoa ja arvioni perustuu niinkin pieneen aikaväliin. Kaikkien kodinkoneiden ym. tehot varmastikin ajan myötä heikkenevät ja epäilemättä Ergorapidonkin. Normaali imuri olisi silläkin parempi, että saisin ne lipaston, sängyn ja sohvan alusetkin siivottua, mutta toistaiseksi pääni kestää sen, että vetelen ne mikrokuitumopilla.

  En epäile hetkeäkään, ettenkö jossain vaiheessa hankkisi normi imuria. Ergorapido siis täyttää tarpeeni tällä hetkellä. :)

  VastaaPoista
 4. Mullakin vähän negatiivistä sanottavaa.. Tuttavaperheellä on toi ja siihen pyörivään harja osaan kieputtuu hiukset niin tiukasti kiinni, että lopulta se imuri ei ime juuri mitään ja ne hiukset saa leikata sen harjan ympäriltä. Ja useesti, vaikka siinä talossa käytetään pääasiassa keskuspölynimuria!

  VastaaPoista
 5. Imureitaki pittää huoltaa ja puhistaa ohjekirjan mukkaan säännöllisesti :) En sillä sano, ettettäkö te huoltais, muistutus vain :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Huomasin tuon hiusjutun ja pitääkin huolellisesti puhdistella harjasosaa. Kiitos muistutuksesta! :)

  Meän Satu: Näin on näreet! :)

  VastaaPoista
 7. Surruurruuuuurrrrr ;)

  Tuo on varmasti tosi näppärä. Itsekin harkitsin tuota samaista otusta, ennen kuin päädyin Dysonin City-mallin mini-imuriin. Se ajaa meillä sekä rikkiksen että huuverin virkaa. =D

  VastaaPoista
 8. Miia: Tällä surruutellaan juu. :)

  VastaaPoista
 9. Oot tehnyt postauksen 3 tuntia sitten, mutta sitä ei pääse lukemaan??? pöh :(, blogger sanoo vaan että sivua ei löydy, en päässy Miiankaan blogin kautta lukeen postausta, missähän on vikaa?

  VastaaPoista
 10. Minna: Mä mokasin ite. Olin tuoreinta postaustani tekemässä, kun sormi osui Julkaise-nappulalle. Sitten äkkiä vaan dellaamaan postaus. Sori siitä! Nyt on ko. postaus luettavissa blogissani. :)

  VastaaPoista
 11. Juu, hyvä juttu, aattelin että mitä täällä taas tapahtuu :O) Mulla on itellä ollu tän läppärin kanssa perheriita tänään, mikään ei oo toiminu ;O) Nyt taas pelittää!

  VastaaPoista
 12. Ehdoton laite, varsinkin jos on kaksi kerroksinen asunto (en todellakaan jaksaisi raahata isoa imuria yläkertaan), joten kannatan todella tätä postausta! :)

  Ja tuo on niin kaunis imuriksi, että pidän sitä esillä yläkerran aulassa...

  IMAGE :)

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...