16. marraskuuta 2011

Aamupäivä Helsingissä

Tänään suunnatessani keskustaan lounaalle, päätin hieman tarkemmin pitää silmäni auki ja katsella ihan tavallisia asioita ja nauttia aamupäivän tunnelmasta.


Kluuvikatu

Kauniit tähti-jouluvalot (hieman pimee kuva ;))

Kaunis somistus Fazerin kahvilan ikkunassa
Kesällä sai etsimällä etsiä vapaita paikkoja näiltä penkeiltä :)Kohti Unioninkatua. Taustalla Kauppatori ja Uspenskin katedraali.

"Tapahtumatalo Bank on ainutlaatuinen ravintola, joka istuu 1950-luvun tyylikkääseen pankkimiljööseen luontevasti. Se on jännittävä yhdistelmä avaraa tilaa ja mahtipontista arkkitehtuuria, pehmeitä sohvia, kotoisuutta ja eloisaa ilmapiiriä. Toimii erinomaisena kokous- ja juhlatilana tai pelkästään erinomaisena lounasravintolana."

Hassut tuolit, tosi upottavat selän osalta. Melkein kuin makuuasennossa istuisi.


Tämmönenkin veikeys, tätä tosin en kokeillut. :)

Kanapastaa pestokastikkeessa by Fast´n Fantastic -lounas

"Jälkiruokamaito kahvilla"

Tunnustus: Oli ihan pakko nappaa nämä teepussit mukaan Bankista, olivat niin herkullisen näköisiä. :)

Olin jo tovin halunnut käydä Bankissa. Sali oli aika mahtava ja tosiaan sali-/hallimainen sekä jykevä. Tapahtumatalo Bankin nettisivuilla kerrotaan seuraavaa:

"Lunch Club on raikas ja aurinkoinen free flow itsepalvelulounasravintola. Lounasvaihtoehtoja on neljä, kaikki lounassetelihintaan. Cosy´n Creative on maittava ja konstailematon lounas, hyvin tehtyä skandinaavista kotiruokaa. Light´n Lovely -lounas on raikas salaattibuffet, jossa maukas ja persoonallinen kuuma keitto kruunaa kokonaisuuden. Fast´n Fantastic tarkoittaa Välimeren tai Kaukoidän herkkuja. Bistron puolella on tarjolla päivän kasvislounas."


Tämän päivän lounas eli kanapasta pestokastikkeessa oli ihan ok. Jotain siellä oli seassa, mistä en pitänyt ja koska ruokahalu ei ollut tänään parhaimmillaan, en jaksanut ihan kaikkea syödä. Uskon kyllä, että lounasvaihtoehdoissa on varmasti myös erittäin maukkaitakin ruokia. Vaikka sali oli hieno - vanha pankkisali - oli se ehkä vähän turhan kolkko eikä kovin kodikas ainakaan. :) Mutta jos mahdollisuus, käykää ihmeessä kokeilemassa. Netissä ravintolan kotisivuilla on myös ruokalista, josta voi käydä kurkistelemassa, mitä viikon aikana on tarjolla.


Kotiin pääsin vasta hieman ennen seitsemää illalla, mutta päivän ja illan on kruunanneet Salkkarit, Greyn anatomia, BB ja maailman paras Stockan Herkun broileri-caesarsalaatti. <3


Hyvää yötä <3 Ja hei joo, lukijakuntanikin on taas kasvanut. Tervetuloa! :)

4 kommenttia:

 1. Helsinki on kyllä kaunis kaupunki, harmi että siitä jää katseella nauttimaan niin harvoin :(
  Kaikilla on aina niin kiire, ja itse sortuu siihen massan mukana!
  Bank on kyl ihana paikka, se on tehty entiseen pankkisaliin! Olen joskus käynyt tutustumassa paikkaan.
  Ja Uspenski <3 <3 mun hääkirkko, snif.

  VastaaPoista
 2. Ihana Helsinki <3

  -Satu

  VastaaPoista
 3. Outi: Voisi joskus vaan lähteä pelkästään kävelemään ympäri kaupunkia. Eilen vaan sattui olemaan pikkusen aikaa ennen lounasta, niin ehdin kuvata. Ei ihmeellisiä juttuja, mut ei niiden tarvitsekaan. :)

  Mä en ole koskaan käynyt Uspenskissa, tahtoisin kyllä kovasti! Pääseeköhän sinne ihan tavallisia pulliaisia?

  Satu: Älä muuta sano! Tänne sieltä ylempää :)

  VastaaPoista
 4. Sinne vaan kävelet sisään. Jos siellä on palvelus niin ovet on auki. Meidänkin hääseremonian aikana turistit oli salin takaosassa kuvailemassa :)

  VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...