28. heinäkuuta 2011

Olohuoneen sisustus

Uah, olen aivan liian kauan nyt lykännyt tätä postausta olohuoneen sisustuksesta. Mielessäni näen, kuinka kotini muuttuu hetki hetkeltä kohti ihanaa, valkoista paratiisia. Toteutus vain on hidasta ja kokemattomuuteni vuoksi varsin kömpelöä. Silmäni ja aivoni eivät vielä osaa oikein hahmottaa kaikenlaista ja mietinkin koko ajan, että mitä jos haaveeni ei toteudukaan ja onnistun saamaan sisustuksesta ihan kamalan ja mauttoman.

Kuvat DecorPad

Yllä olevat kuvat pitävät ajatuksia ja ideoita sisällään, vaikka mikään kuvista ei yksin vastaa haaveitani. Tällä hetkellä olohuoneeni tilaa voisi ehkä parhaiten kuvata sanalla katastrofi. Olen tässä kesän aikana yrittänyt päästä eroon mahdollisimman suuresta määrästä tavaraa ja lisäksi osa vanhoista huonekaluista on myytävä tai vietävä roskiin, jotta uusille saadaan tilaa. Olen myymässä lasista olohuoneen pöytääni, sillä ostin Ikeasta mustat Lack-pöydät. Puhtaanapito on mielestäni helpompaa ja väri on kohdallaan. Sitä en tiedä, jääkö nämä mustat pöydät sitten pysyvästi tähän vai korvaanko nämä samanlaisilla valkoisilla vai ostanko aivan jonkun muun pöydän olohuoneeseen.


Lisäksi olen myynyt kirjahyllyni. Kirjahylly oli värinsä puolesta ihan passeli eli musta, mutta kaipasin tosiaan raikasta ja uutta ilmettä. Päädyin laskemaan huonekalujeni korkeutta eli luomaan mataluudella avaruutta ja samoin päätin vaihtaa värin valkoiseen. Ystäväni suositteli minulle Ikean Bestå-sarjaa ja olenkin rakentanut itselleni moduuleista kokonaisuuden, johon nyt olen säästellyt rahaa. Kunpa vain voisin mennä ja ostaa sen heti mukaani!

Bestå-kokonaisuus olohuoneeseen

Tällä hetkellä tuo Bestån hankkiminen on painavimpana mielessä, mutta hieman vielä puuttuu kassasta rahaa. Pitäisi ehkä istua alas ja ihan vakavissaan alkaa suunnitella huonekaluja ja niille paikkoja kodistani. Olohuoneen suunnittelu on roikkunut pääosin tuon kaapiston varassa ja siksi päässänikin on enemmän ja vähemmän sekametelisoppaa. Tarkoitus olisi kokeilla perimmäiselle seinälle sohvaa (luonnonvalkoinen nakkisodan aikainen 3-istuttava Ikea-malli), ikkunan vastapäätä olevalle seinälle tuo Bestå, keskelle sohvapöytää ja Ikeasta Hampen nukkamatto. Se, päätyykö mukaani vaalea vai musta matto, on vielä mysteeri.

Yksi tärkeimmistä asioista kuitenkin valkoisen värin lisäksi sisustuksessa tulee (toivottavasti) olemaan minimalistisuus. Olen lopen kyllästynyt tavaramäärään ja parhaani mukaan aion viskoa pois kaiken roinan, mikä vaan on mahdollista. Toiveena olisi siis se, että näkyvillä olisi mahdollisimman vähän tavaraa. Toki toivoisin myös sitä, että laatikoissa ja kaapeissa ei olisi tavaravuoria, mutta jos nyt ensin keskityn näkyvillä oleviin tavaroihin. Esimerkiksi Bestån päälle näin alustavasti ei olisi tulossa muuta kuin televisio ja pöytälamppu. Jotain koristetta ehkä, mutta sekin tarkentuu vasta myöhemmin.

Koska kotini on suhteellisen pieni kaksio - 47 neliötä - tässä on myös keittiön sijasta keittokomero. Tai ei tuo mikään erillinen komero ole, vaan oikeastaan olohuoneen toinen pääty vain on omistettu keittiölle. Siksi keittiöni tulee myös noudattamaan samaa mustavalkoista teemaa olohuoneen kanssa. Keittiön värimaailmaan tulee lisäksi myös rosteri. Laitan myöhemmin erillisen postauksen keittiösuunnitelmistani.
Kuvat DecorPad
Tosiaan, kuten tämänkin (pitkäveteisen?) postauksen aikana totesin, teen paremmalla ajalla ihan paperille jonkinlaisen suunnitelman sisustuksesta ja käyn kurkkimassa mm. Ikean sivuilta huonekaluvaihtoehtoja. Eihän se niin tarkkaa ole, hankinko kaikki kalusteet sieltä vai jostain muualta, mutta pointti on kuitenkin se, että kyllä se vaan on vaikeaa yrittää hahmottaa omassa päässä - saati yrittää selittää sitä muille - tällaista projektia. Varsinkin, kun kokemukseni sisustuksesta on toistaiseksi vielä olematon. Voisikohan tällaisen hölmön pään kanssa mennä opiskelemaan sisustajaksi? ;)

2 kommenttia:

  1. Hei. Valkoisen kanssa ei koskaan voi mennä pieleen :)

    Tykkään blogistasi, ihna!

    VastaaPoista
  2. Onnellinen Koti: Kiitos kaunis :) Valkoisella yritetään mennä, eiköhän se tästä aikanaan ja opetellessa :)

    VastaaPoista

Blogini on muuttanut!

Uusi osoitteeni on http://whiteandfresh.casablogit.fi

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! <3

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...